wacka1 10.02.09, 10:10 siebie,jest również ceniony przez innych.Czy też tak sądzicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super222 Re: Kto ceni 10.02.09, 10:15 Ależ oczywiście wacko1. Ty jesteś tego *namacalnym* przykładem. Ceń się nadal. )) Odpowiedz Link
52ania Re: Kto ceni 10.02.09, 10:50 Nie zawsze tak bywa.Mam znajomą,która bardzo się ceni,a ja nie dałabym za jej usługę złamanego grosza.Grozi jej plajta. Osoba przemądrzała też siebie ceni, a czy jest doceniana przez innych? Odpowiedz Link
zajbel Re: Kto ceni 10.02.09, 13:31 To nie tak. Osoby o których piszecie sie nie cenią, one są megalomanami. Należy najpierw siebie polubić, powiedzieć sobie że nie jesteśmy ideałami tylko ludźmi i pogodzić się z tym.Jeżeli sami siebie lubimy to i ludzie też nas lubią/ nie mylić z narcyzmem/. Potem należy się docenić, swoją pracę, swoją urodę /każdy jest ładny na swój sposób/, swoje umiejetności. W żadnym przypadku nie należy pomniejszać swoich zasług czy to w domu czy w pracy, szanować siebie i szanować innych. wtredy przyjdzie to o czym piszecie czyli docenienie ze strony innych. Odpowiedz Link
polnaro Re: Kto ceni 10.02.09, 16:20 Znać swoją wartość wcale nie znaczy być zarozumialcem. Często mylimy się w ocenie /jak to ludzie, omylni jesteśmy/, kiedy przewartościujemy, to się ośmieszamy, kiedy zaniżymy swoją ocenę, to podobno jesteśmy skromni, ale inni zaraz to wykorzystają i zepchną nas do parteru. Czasy teraz takie, że jak się nie umiesz "zaprezentować", to umarł w butach. Kiedy już zabłyśniesz, to przystopuj, bo to zjednuje przyjaciół. Trzeba wiele szczęścia i dobrej intuicji, żeby wyczuć kiedy jak się pokazać i komu. Dobrze, że już mało mnie to obchodzi, ale jednak obchodzi. Odpowiedz Link
dede43 Re: Kto ceni 10.02.09, 18:22 Ja tam sie lubie i lubie ludzi jako takich. Wydaje mi się, że inni to widza i też mnie lubią. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Kto ceni 10.02.09, 20:17 Trzeba tez uwazać zeby się nie przecenić.A tak nawiasem -wolałabym aby ceniono rowniez nasz czas i w tytułach postów podawano mniej wiecej temat.Bo tytuły typu "wiecie moze" "Czy mozecie" "Czy lubicie" itd.jeśli są sporadyczne to zgoda ale dzis przewazaja same takie.Czy tak trudno napisać o co chodzi? Wiem ze to ma na celu zaintrygowanie forumowiczek ale kazda z nas ma jakies zainteresowania i nie w tym rzecz zeby od deski do deski...To sa takie moje spostrzeżenia. Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Kto ceni 10.02.09, 21:39 Mnie się wydaje a nawet jestem przekonana ,że każdy chce być lubianym. Przykładem na powyższe jest Zaibelowa i Wackowata.Gdyby nie zostały zaakceptowane przez społeczność wiejską to na pewno by pisały teraz co innego . Np. te wredne baby wiejskie,tyle dla nich zrobiłyśmy a One ciemne tego nie zrozumiały.Czy te zahukane,bite przez męża współuzależnione i tak łażące za ślubnym. Satysfakcja z wykonywanej pracy,działania na jakimś polu jest najważniejsza.To ona pozwala Ci lubić siebie albo,lub nie.Alternatywy są dwie ,rozłączna i nie rozłączna.Pa. Idę spać. Odpowiedz Link
wacka1 Re:oj wiczyco 10.02.09, 21:48 pokazujesz kły.Znam takie osoby i one niezadowolone muszą być.Nie mieszkam na wsia jedynie za miastem.Nikogo nie uszczęśliwiam na siłę.Jestem spełnioną,zadowoloną ,kochaną kobietą czego i Tobie życzę.Takie kobiety jak ja nie mają jadu. Odpowiedz Link
anoagata kto ceni 10.02.09, 22:45 Ja mieszkam za miastem czyli na wsi,ale tutaj cenię wypowiedzi super222/przynajmniej na razie/.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Kto ceni 11.02.09, 09:24 Czy to,że się komuś pomaga jest powodem do chwalenia się? Chyba nie o to chodzi. A pomoc innym to rzecz naturalna. Zawsze też trzeba uważać, aby nie przesadzić i czasami kogoś nie zranić. Odpowiedz Link