Dodaj do ulubionych

Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dziecka

11.09.09, 09:52
Chcialabym ja sprezentowac bratowej ,sama sobie wybrala prezent i moze tu w UK
cos znajde zanim na swieta pojade.Przyznam ze nigdy nie widzialam mamy z taka
chusta tutaj, nie wiem nawet gdzie szukac.Moze wiecie np jak takie chusty sie
nazywaja to wrzuce w google i poszperam.dzieki!!!!
Obserwuj wątek
    • golfstrom Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 11.09.09, 10:03
      Sklepow z chustami jest duzo, choc w wiekszosci internetowe.

www.baby-bean.com/
      www.littlepossums.co.uk/slings.htm
      www.slingjax.co.uk/catalog.php?category=1
      www.snugglensnooze.co.uk/
    • d.hassenpflug Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 11.09.09, 10:04
      forum.gazeta.pl/forum/w,37418,41646323,41646323,Gdzie_mozna_kupic_.html

forum.gazeta.pl/forum/w,37418,72818567,72823294,Re_jaka_husta_.html

na forum powinni tez wiedziec najlepiej:
      forum.gazeta.pl/forum/f,44603,Kawalek_szmaty_chusty_i_.html
      • d.hassenpflug Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 11.09.09, 10:05
        a. ja tam zawsze pierwsze kroki kieruje w strone ebay'a. tam kupilam swoja chuste.
      • mrs.t Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 11.09.09, 10:07

o jeszcze ten
        forum.gazeta.pl/forum/w,37418,98239012,98270125,Re_chusta.html
    • mrs.t Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 11.09.09, 10:07
      zanim zzdazylam znalecs watek juz ci dziewczyny wkleily, wiedzialam
      ze niedawno o tym bylo, bo sama o bigmamasling pisalam.

nie daj sie wmanewrowac w wybieranie, niech ci bratowa dokladnie
      powie co chce( rozmiar, typ ,moze kolorystyke) bo dostaniesz fiola
      od tych chust:)

--
      Ściągawka karmiącej mamy
      Para mieszana, nie wstrząsnieta. ☼ Lancs.
      • kawoszek Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 11.09.09, 10:24
        Baaaaaardzo dziekuje, szybkie jestescie!!! no to mam co ogladac dzisiaj.
        A powiedzcie jeszcze, zadowolone bylyscie? jestescie? to juz tak dla siebie na
        przyszlosc pytam ,moze sie trafi 2 bobas to sobie sprawie. Do tej pory slyszalam
        wiele pozytywnych opini.
        • szczur.w.sosie Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 11.09.09, 10:31
          Ja kupowałam na ebayu z De, bo tylko tam największy wybór Didymosów, które
          wyłącznie uznaję, i raz na chusty.info:
          www.chusty.info/forum/index.php
          Jestem zadowolona, nosiłam tylko w chustach, teraz mam Babyhawk'a z US i też
          jest super.
        • golfstrom Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 11.09.09, 10:45
          Ja tez pierwsza chuste kupilam na ebayu (Hoppa) ale nie wiem, jakie masz uklady
          z bratowa i czy uzna uzywana :)

Potem mialam Vatanaia i dwie Ellaroo. Ze wszystkich bylam bardzo zadowolona.
          • szczur.w.sosie Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 11.09.09, 10:48
            Didek się na pewno spodoba:) Może jakiś z wełną czy coś, to wtedy na pewno:)
            • golfstrom Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 11.09.09, 13:24
              W pewnym momencie mialam w domu 6 chust, wiec z rozsadku przestalam ogladac ;)

Moze nastepnym razem dojde do Didkow ;)
    • d.hassenpflug Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 11.09.09, 12:26
      tak tylko jeszcze sobie dodam, ze Mei Tai kupowany bezposrednio od producenta ze
      Stanow wyszedl mi taniej niz ten sam kupowany w UK. Z przesylka. I wlasnym
      projektem.
    • zurekgirl Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 11.09.09, 13:15
      Zlego slowa o chustach jeszcze nie slyszalam. Kobitka na moim placu
      zabaw nosi trzytygodniowe dziecko w chuscie ganiajac jednoczesnie za
      trzylatkiem. W zadnym innym nosidle dziecko nie jest tak bezpieczne
      i porzadnie ulokowane.
      Wybor jest jednak tak ogromny, ze lepiej zapytaj bratowej, jaka chce
      dokladnie, bo sa grubsze, ciensze, dluzsze, krotsze, z roznych
      materialow i we wzorki. Chusty wcale nie sa tanie, wiec lepiej, zeby
      sie podobaly ;)
      • moncik32 Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 11.09.09, 14:11
        jejku kobity jak Wam udalo sie zdecydowac ktora chuste chcecie? ja przegladam
        je od 2 miesiecy i nie umiem sie zdecydowac.
        Kawoszek jak nie chcesz dostac oczoplasu to powiedz bratowej jaka chusste chce
        bo wybor jest ogormny.
    • basiak36 Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 11.09.09, 14:56
      Bardzo polecam te stronke, kupilam tam juz 5 chust:)
      www.bigmamaslings.co.uk/
      Najlepiej sluzyl mi zolowear ring sling (chusta kolkowa)
      • moncik32 Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 11.09.09, 15:07
        basiak a ktora chusta jest latwiejsza w obsludze dla poczatkujacego
        chustomaniaka? kolkowa czy wiazana ?
        • bibba Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 11.09.09, 17:17
          jesli piszesz o noworodku, wiazanka jest zawsze lepsza.
        • basiak36 Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 11.09.09, 19:33
          moncik32 napisała:

> basiak a ktora chusta jest latwiejsza w obsludze dla poczatkujacego
          > chustomaniaka? kolkowa czy wiazana ?

Wygodniejsza jest kolkowa. Mozna szybko zmieniac pozycje dziecka, np ze spania
          na kolyske, do karmienia, itp. Ja wolalam kolkowa, bo np jak dziecko mialo
          calodzienne sesje ssania piersi, moglam w tym czasie normalnie zajmowac sie
          starszym dzieckiem i domem. W wiazanej zeby przestawic np z pozycji na zabke do
          tej na karmienie trzeba troche poprzewiazywac:)
          • mrs.t basiak - 15.09.09, 09:57
            > . W wiazanej zeby przestawic np z pozycji na zabke do
            > tej na karmienie trzeba troche poprzewiazywac:)

masz gdzies pod reka sprawdzony link
            Chcialam pocwiczyc karmienie w wiazenej..
            a [przy obecnym stanie umyslu i ilosci czasu jaka dysponuje, fajnie
            by bylo jakby ktos dobry link podrzucil, zamiast musiec przekopywac
            net..
            • mrs.t Re: basiak - 16.09.09, 13:45

ha, chyba sie dzis skusze!
              s48.photobucket.com/albums/f216/blaireg2/Baby%20carriers%20part%202/?action=view¤t=P5200237.flv

tu zbyt skomplikowanie;)
              www.wearyourbaby.com/documents/HandsFreeBreastfeeding.pdf
    • 18_lipcowa1 jestem zainteresowana chusta dla poczatkujacych, 11.09.09, 15:30
      prosze o polecenie
      • d.hassenpflug Re: jestem zainteresowana chusta dla poczatkujacy 11.09.09, 16:33
        dla noworodka to jakis elastyk moze. ja kupilam 2 tygodnie temu. polska Gabi. z
        angielskich elastykow to Moby Wrap jest fajny. jezeli chodzi o tkane to raczej
        nie pomoge - za duzo tego ;) ja mam calin bleu - cienka lekka przewiewna.
        • moncik32 d.hassenpflug 11.09.09, 17:28
          piszesz o calin blue , czy myslisz,ze ona na wiosenno-letni okres jest dobra.
          dziec bedzie gdzies kolo konca lutego.
          a widzialam na bidmamasling fajnie przecenione te chusty
          • d.hassenpflug Re: d.hassenpflug 11.09.09, 17:58
            jest dosyc przewiewna ale na dluzsza mete to w chuscie zawsze goraco ;) uzywam
            teraz dosyc lekkiego elastyka a i tak oboje - i ja i syn - pocimy sie jak mopsy ;)
            • basiak36 Re: d.hassenpflug 11.09.09, 20:12
              Ja mialam Zolowear ring sling (Zolo Colours - Sage Stretch - Medium), i uzywalam
              np w upalach na Wyspach Kanaryjskich, nie bylo jakiegos pocenia. Moze elastyki
              sa bardziej sprzyjajace poceniu ?:)
              • d.hassenpflug Re: d.hassenpflug 11.09.09, 21:11
                Sprecyzuje - w motanej chuscie sie pocisz. Nawet w zakardowym Didku. Ring
                slingiem jednakze sie cala nie owijasz wiec moze tu jest pies pogrzebany.
              • d.hassenpflug Re: d.hassenpflug 11.09.09, 21:15
                Swoja droga Zolowear ma fajne te ring slingi.
                Maz mnie z domu wygna jak mi sie kolejnej zachce.
                • basiak36 Re: d.hassenpflug 11.09.09, 23:20
                  d.hassenpflug napisała:

> Swoja droga Zolowear ma fajne te ring slingi.
                  > Maz mnie z domu wygna jak mi sie kolejnej zachce.

To tak jak u mnie bylo:)) Ale do dzis uwazam chuste za najlepsza inwestycje,
                  ratujaca zdrowie psychiczne moje:) Zaluje ze przy pierwszym dziecku nie mialam,
                  oszczedzilabym sobie i malemu duzo niepotrzebnego placzu i stresu :)
              • dzikarooza do basiak36 11.09.09, 22:53
                Basiu, a z jakiego materialu masz te chusty kolkowe? Ja wlasnie
                zamierzam sie teraz na kolkowa, bo wiazana elastyczna nam sie nie
                sprawdzila, niestety. I nie wiem jaka wybrac - len/bawelna czy
                bawelniana czy jakis inny mix, sa tez bawelna/poliester, ale
                przypuszczam, ze slabiej "oddychaja".
                Pozdrawiam, B.:)
                • basiak36 Re: do basiak36 11.09.09, 23:22
                  Te z zolowear ktore mialam to byla 97% bawelna i 3% 'stretch'. Dla mnie
                  'oddychanie' bylo wazne bo chuste jednak czesto uzywalam.
                  A juz zbawienna byla na lotnisku:)
                  • dzikarooza Re: do basiak36 15.09.09, 11:23
                    Sliczne te chusty zolowear:) Skusze sie albo na ktoras z nich albo na
                    storchenwiege kolowa. Ale te zolowear maja ladniejsze wzory:)))
        • szczur.w.sosie Re: jestem zainteresowana chusta dla poczatkujacy 12.09.09, 10:02
          Też mam Moby Wrap (oczywiście już nie używam). Najlepszy dla noworodka,
          zwłaszcza małego, jak mój był. Nie wiem, może z tkanych wełniane
          przewiewniejsze. Mam grafit i to chyba najlepsza chusta, łatwiej się wiąże, bo
          jest cienka. Ale ponoć niektórych gryzie... Natomiast ja nie zadowolona byłam z
          Ella Roo - cienka, fakt, ale mi dziecko się szybko zrobiło do niej za ciężkie.
          A w ogóle to ile osób, tyle opinii, bo każdy ma inne upodobania, każdemu jest w
          innym wygodniej... Najlepiej samemu popróbować. Chustę łatwo sprzedać. A
          niektóre co rzadsze okazy to nawet z zyskiem. Mi się nie sprawdziła chusta
          krótka, ale trzymam, bo to zabytek, ma ze 20 lat i może kiedyś będzie w cenie..?
          Poczytajcie na chusty.inro - dopiero zawrotu głowy można dostać:D
          • kawoszek Re: ha ha 12.09.09, 17:25
            Ale wywolalam lawien, dziekuje Wam za opinie i linki.Bratowa sobie sama wybierze
            ale przyznam ze jak tylko pojawi sie u mnie brzusio kiedy sznowu to znowu zaczne
            poszukiwania, tym razem dla siebie.Tym bardziej ze slyszalam nie raz ze przy
            kolejnym dziecku chusta jest jeszcze bardziej pomocna, wlasnie gdy ma sie juz
            jedna pocieche w domu.Na pewno tak jest i ja tez dolacze do grona chustomaniakow.
    • a.rokosz Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 15.09.09, 00:14
      A ja mam do sprzedania chuste, jak nowa(kosztowala 24 funty), malo nosilam bo
      mieszkam w Walii,gdzie wialo i lalo jak sie maly urodzil (grudzien) wiec
      noszenie w chuscie z parasolem rownalo sie walka z zywiolem i polamana
      parasolka. Uzywana moze z piec razy, przyznam ze maly w niej spal,szczegolnie
      jak gdzie indziej sie darl.Chusta jest w kolorze bialo -brazowym - zakardowa.Kto
      jest chetny ,moge przeslac zdjecia, koszt- czekam na oferte plus koszt
      przesylki. Zainteresowanym podaje emaila: 463342@swan.ac.uk.
      • dariazv Re: Czy i gdzie mozna kupic chuste do noszenia dz 15.09.09, 10:17
        jakiej firmy ta chusta?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka