domama 31.03.10, 14:10 Dostałam ostatnio dużo humusu, który uwielbiam, ale jedzenie z chlebem już mi się przejadło. Do czego moge go jeszcze dodać? Znacie jakieś sprawdzone przepisy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrs.t Re: przepisy z humusem 31.03.10, 17:38 nie pomnoge za wiele, bo ja jem w sumie tylko z chipsami mozesz zmienic smak dodajac papryke (upieczona w piekarniku), ziola albo podobno mozesz zamrozic - ja wlasnie pierwsz raz zrobilam hummus i w malych pojemniczkach wsadzilam do zamrazarki Odpowiedz Link
gobisha Re: przepisy z humusem 31.03.10, 17:57 ja taki domowej roboty dzielilam na porcje i zamrazalam. Hummus mozesz jesc z roznymi rodzajami chleba, poza tym jako "przegryzke" z warzywami - ogorkiem, marchewka, selerem. Nic wiecej mi teraz nie przychodzi do glowy. Jak znam zycie to Mama5plus zaraz cos podrzuci :) Odpowiedz Link
edzior1 Re: przepisy z humusem 31.03.10, 18:16 Mam przepis na humus (wiem zaden wyczyn....heheh) ale nie moge znalezc Tachini paste, gdzie mozna ja kupic? z gory dziekuje za info Odpowiedz Link
glasscraft Re: przepisy z humusem 31.03.10, 18:22 Tesco ma tahini w dziale "egzotycznym" Odpowiedz Link
edzior1 Re: przepisy z humusem 31.03.10, 19:49 o sprobuje w Holland & Barret, w ttesco znalazlam tylko Tachini sos Odpowiedz Link
glasscraft Re: przepisy z humusem 31.03.10, 20:18 To nie wiem - w moim jest. Sainsbury's? Odpowiedz Link
murasaki33 Re: przepisy z humusem 31.03.10, 20:33 Moja corka lubi hummus z hummusem, przelozony ... hummusem:))) najlepiej jedzony lapami:) Poza tym podaje go z pita lub nannem, do tego tarta surowa marchew i rukola. Ja lubie z ogorkiem i czerwona cebula na zytnim chlebie- prosto z pieca mniammmm. Czesem nalesniki czy innne tortille posmaruje nim i potem rozne warzywa z grilla czy szpinak, pomidorki. Odpowiedz Link
gypsi Re: przepisy z humusem 31.03.10, 22:01 O, to jak ja - humus z humusem przelozony humusem jedzony palcem:) Odpowiedz Link
gosiash Re: przepisy z humusem 01.04.10, 00:16 Pita duża stostowana, przekroić tak jeden bok, posmarować w srodku humusem, do środka wpakować falafels (poszukaj w Asdzie tam gdzie mają koszerne produkty), do tego pokrojone drobno pomidory i ogórek pokropione sokiem z cytryny (też można kupić w supermarketach taki już gotowy) Falafels mają podany przepis na opakowaniu, generalnie chodzi o to, żeby podgrzać w piekarniku ok. 10/12 min. czy jakoś tak. Pychota :) Ostrzegam, że dwie takie pity z falafels i ja pękam w szfach. Bardzo to sycące. Odpowiedz Link
mrs.t tahini 01.04.10, 12:16 middleeasterncuisine.suite101.com/article.cfm/home_made_tahini ja wrzucilam sezam na patelnie, podprazylam, zmielilam.. Odpowiedz Link
robak.rawback Re: tahini 01.04.10, 23:09 ja kupuje w sainsburys pokrojone w patyczki umyte marchewki - takie prostokaty albo te male krociutkie marchewki tez chyba juz umyte sa - z tymze ja wole humus z caramelised onion tez z sainsburys- moim zdaniem ma mocniejszy i konkretniejszy smak - najbardziej mi z nim marchewka pasuje. ale to juz kwestia indywidualna Odpowiedz Link