Dodaj do ulubionych

Clenil Modulite 50 pytanie do lekarzy

26.05.10, 22:21
Bardzo proszę o pomoc . Mam córkę która skończyła 2 i pół roku od ponad miesiąca utrzymuje jej się kaszel i lekarz przepisał jej dziś lek o nazwie Clenil Modulite 50 czy to bezpieczny lek dla tak małego dziecka? Lekarz podejrzewa u córki astmę.
Dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • bibba Re: Clenil Modulite 50 pytanie do lekarzy 26.05.10, 22:33
      jesli od miesiaca to niekoniecznie astma, a moze cos na podlozu
      alergicznym.
      tak, lek bezpieczny dla dziecka, prewencyjny w przypadkach astmy i w
      alergiach wziewnych. moj syn jest na wziewach od listopada zeszlego
      roku (mial 2 lata 1 miesiac), poprzednia zime i pol lata spedzilismy
      na wizytach w szpitalu z dusznosciami i niedotlenieniem, od wziewow -
      jak reka odjal.
    • gypsi Re: Clenil Modulite 50 pytanie do lekarzy 26.05.10, 22:50
      Co dokladnie rozumiesz pod pojeciem bezpieczny?
      abcastma.pl/czy-sterydy-sa-grozne
      • wiewiora2305 Re: Clenil Modulite 50 pytanie do lekarzy 27.05.10, 09:25
        Dziękuję Gypsi za artykuł:)
        Bezpieczny chodzi mi o to czy dziecko w wieku córci może stosować ten lek bo w składzie zawiera alkohol etanol o ile dobrze przeczytałam ulotkę...i troszkę się przeraziłam dlatego wolałam zapytać kogoś bardziej doświadczonego niż ja.
        Z córką to jest tak że ma ona alergię ale lekarze nie stwierdzili jej na 100% bo nikt jej pod tym katem nie badał i wczoraj lekarka powiedziała że możliwe że to astma lub na tle alergicznym.
        Córcia już od dłuższego czasu ma katar i kaszel,łzawią jej oczka i czasem jak zaczyna kichać ok 4 na ranem to biedna potrafi kichać przez pół godziny.Podawałam jej syrop Piriton i zwykle po krótkim czasie zaczynał działać i mała miała spokój z kichaniem na kilka godzin.Ciągle skarży się na ból gardła.Sama nie wiem już co myśleć.
        Jestem na 100% pewna że to alergia tylko nie mam pojęcia na co:( Czy to znaczy że jestem złą matką bo nie wiem:(((
        Czasem czuję się bezsilna bo wiem że mała się męczy a ja nie wiem jak mam jej pomóc.
        Mam nadzieję że te inhalacje pomogą:)
        Mamy jeszcze jeden inhalator o nazwie VENTOLIN.
        Dziękuję ślicznie za odpowiedzi:)Czuję się spokojniejsza:)
        Pozdrawiam Was cieplutko:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka