Dodaj do ulubionych

Nowe kwalifikacje

08.10.10, 17:56
Dziewczyny, potrzebuje inspiracji. Zastanawiam sie nad przekwalifikowaniem, zdobyciem nowych umiejetnosci. No i zeby to bylo w miare atrakcyjne na rynku pracy. Napiszcie moze czym sie zajmujecie Wy, Wasi znajomi, kolezanki itp, ktorzy sa zadowoleni z wykonywanej pracy.
Osobiscie nie mysle o niczym zwiaznym z opieka nad dziecmi (mam swoich dwoje i wystarczy). Moze jakis masaz, moze kosmetyczka, moze praca biurowa. Moj angielski jest komunikatywny, umiem pracowac w grupie, ale i niezle zarzadzam swoim czasem. Jestem na etapie przewartosciowywania swojego zycia i chetnie poslucham rad. Poza tym za tym z racji spedzania wiekszosci czasu z dziecmi potrzebuje jakiejs odskoczni. No i nie chodzi mi o kurs tanca, a cos bardziej dalekosieznego.
Obserwuj wątek
    • illegal.alien Re: Nowe kwalifikacje 09.10.10, 00:03
      Paola,
      a jakie masz wyksztalcenie w ogole? Trudno cos poradzic, bo co z tego, ze ja Ci powiem, ze uwielbiam swoja prace, jak Ty interesujesz sie czyms kompletnie innym?
      No i chcesz robic kurs roczny, dwuletni czy jakies studia dluzsze?
    • paola_k2 Re: Nowe kwalifikacje 09.10.10, 18:59
      Z wyksztalcenia to ja jestem nauczycielem jezyka polskiego, ale w zawodzie nigdy nie pracowalam. Tutaj jestem od prawie 6 lat. Obecnie jestem supervisorem coffee shopu. Praca nie najgorsza, tyle, ze szanse na rozwoj zadne.
      Zaczelam sie zastanawiac nad jakas zmiana. Mysle nad jakims kursem part time (jako, ze dzieci w domu) i maz pracujacy na caly etat. Ostatnio zastanawialam sie nad kursem masazu, ale ofert pracy w tym kierunku nie widze.
      Chcialabym po prostu nauczyc sie czegos nowego.
      Jesli praca biurowa, to jaki kurs poprawilby moja atrakcyjnosc?
      Ogolnie to dokladnie nie wiem w jakim kierunku isc... stad moje pytanie.
      • basiak36 Re: Nowe kwalifikacje 09.10.10, 20:22
        > Jesli praca biurowa, to jaki kurs poprawilby moja atrakcyjnosc?

Praca biurowa to pojecie bardzo ogolne, w biurze pracuje prawnik, ksiegowy, etc j. Wiele zawodow wykonuje sie za biurkiem, wiele z nich oznacza sporo czasu spedzonego na studiach.
        Wiec nie patrzylabym pod katem pracy biurowej ogolnie, tylko tego co chcesz robic? Jesli np jestes zorganizowana, ok z obsluga komputera, mozesz pomyslec np o pracy jako 'admin assistant', PA, etc. Wtedy moze jakis kurs w tym kierunku bylby przydatny.
        Zalezy co lubisz, w czym sie czujesz dobrze.
    • ciocia_ala Re: Nowe kwalifikacje 10.10.10, 09:28
      Popatrz jaki ten swiat dziwny, ja chwilowo mam powyzej uszu pracy biurowej :) Wole cos bardziej tworczego ;)
      • basiak36 Re: Nowe kwalifikacje 10.10.10, 11:20
        ciocia_ala napisała:

> Popatrz jaki ten swiat dziwny, ja chwilowo mam powyzej uszu pracy biurowej :) W
        > ole cos bardziej tworczego ;)

Co wy z ta praca biurowa:)) Pojecie tak ogolne ze zadnej informacji o pracy nie daje:)
        Moja kolezanka za biurkiem siedzi i tworzy super tworcze programy dla telewizji tutejszej, na przyklad. Inna pracuje w agencji reklamowej i za biurkiem tworzy rozne bardzo tworcze rzeczy:)
    • paola_k2 Re: Nowe kwalifikacje 10.10.10, 23:26
      Mnie siedzenie w domu chyba na dobre nie wychodzi bo mam juz problemy z porzadnym ubieraniem w slowa wlasnych mysli :) Z ta praca biurowa to mi chodzilo raczej o stanowisko, na ktorym rozlicza sie wyplaty pracownikow w firmie, wprowadza dane do komputera (zamowienia, dostawy itp) i nie chodzi o bezmyslne wklepywanie. Czy to sie nazywa account assistant, czy jakos tak.
      • spiderk0 Re: Nowe kwalifikacje 11.10.10, 12:27
        Jeśli chcesz na accounting iść to polecam kursy AAT (Association of Accounting Technicians), można stacjonarnie się uczyć lub "na odległość", cały kurs po którym otrzymujesz tytuł technika księgowości trwa 3 lata - koszt około £1200/rok. Potym, jeśli chęci Ci wystarczy, możesz do-studiować do wyższego wykształcenia na ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) lub CIMA (Chartered Institute of Management Accountants)
        • princesswhitewolf Re: Nowe kwalifikacje 11.10.10, 15:48
          no ale do tego by byc accountant trzeba miec tez konkretna osobowosc i lubic matematyke, dlubanine, oraz trzeba miec talent do szczegolow.
    • lucasa Re: Nowe kwalifikacje 12.10.10, 00:01
      a co robilas w Polsce (jakie masz wyksztalcenie czy doswiadczenie?)

jezeli praca biurowa (choc jak basiak36 zauwazyla to baaardzo szerokie podejscie...), to moze studia/kurs z dzialu HR?
      na studia pewnie troche Ci czasu zejdzie, ale chcialas dalekosieznie... :)

wg mnie studia przyjemne, praca tez (jak kto lubi) i czesto jest tez niepelny etat, co jest dobre, jak trzeba dzieci odbierac ze szkoly...
      A
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka