Dodaj do ulubionych

Chelmsford/Essex?

11.10.10, 00:05
Mieszka ktoras z Was w tej okolicy? Wlasnie sie szykuje do przeprowadzki (za dwa tygodnie) no i wreszcie bede prawdziwa Matka Polka w UK, wiec fajnie by bylo miec kogos na spacery do towarzystwa :)
Niekoniecznie musimy sie spotkac juz i zaraz, bo na razie i tak jezdze do pracy i czasu mam malo, ale chcialam nawiazac jakis kontakt i ewentualnie spotkac sie po moim porodzie (koniec listopada) juz z dzieciakami :) (chociaz posiadanie dziecka nie jest warunkiem koniecznym do nawiazania kontaktu :P)

W skrocie: szukam znajomych w okolicach Chelmsford ;)
Obserwuj wątek
    • justmaga Re: Chelmsford/Essex? 11.10.10, 00:45
      wow. Do Chelmsford sie przeprowadzasz??
      Nie bede pytala dlaczego ale ciekawa jestem czy ci sie miasto spodoba. taka dziura troszke ??
      ode mnie blisko ale dojazd koszmarny a ja nie prowadze.
      Ale na wiosne.. kto wie..
      • illegal.alien Re: Chelmsford/Essex? 11.10.10, 00:52
        Jaka dziura? - wioska, ale urocza i fajna :)
        Londyn za drogi na to, zeby w nim mieszkac i dojezdzac do Chelmsford do szkoly, a ze ja na nastepny rok zawieszam dzialalnosc zarobkowa, a W kontynuuje edukacje w Chelmsford, to sie tam przeprowadzamy. Nawet jak bede dojezdzac do pracy od wrzesnia (jak cos znajde :P) to wychodzi taniej niz w Londku :)
        Dziura nam bardzo odpowiada, mamy samochod i dobry dojazd do Londynu pociagiem, to nie bedziemy utknieci :) Do Was od nas bedzie blisko, wiec moze Cie kiedys nawiedze :D Tymbardziej na wiosne, bo sie Gruby na rower przesiadzie, a 4 kolka zostawi mi :D (i tak mam chytry plan przejac z powrotem kontrole nad 4 kolkami wczesniej, wiec bede jak najbardziej mobilna).
        • justmaga Re: Chelmsford/Essex? 11.10.10, 10:12
          no ja pisze dziura w porownaniu z Edi czy Ladkiem ale wcale nie napisalam ,ze dziura koszmarna :)
          Tez uwazam,ze tam nawet ladnie.
          ja wole mieszkac w miniejszym miasteczku , ale ciekawa bylam Twojej opinii bo Ty taka bardziej swiatowa jestes :)

Fakt,ze jak sie ma dziecko to nawet w mniejszym lepiej, bo nigdzie dojezdzac nie trzeba a jak trzeba to mozna rowerem :)
          • illegal.alien Re: Chelmsford/Essex? 11.10.10, 11:02
            Justmaga, wiesz, moj W to chlop ze wsi (pisze to zartobliwie, zeby nie bylo) i Londyn go juz zlosci, a ze przeprowadzka do Londynu byla podyktowana tylko i wylacznie moimi studiami, to juz nas tu nic nie trzyma. Ja dolacze za jakis czas do zacnego grona commutersow i tyle :) W sumie to mi sie czas podrozy do pracy i tak skroci, bo teraz mam mniej wiecej 1h15min-1h30min, a bede miala ok. 45-60 minut :)
    • redona Re: Chelmsford/Essex? 11.10.10, 09:46
      W chelmsford nie mieszkam ale bylam tam kilka razy i wcale nie bysle aby bylo to chiura takie mniejsze miasteczko czyste i zadbane, ceny w porownaniu z londynem sa lepsze. Powodzenia z przeprowadzka. :)
      • illegal.alien Re: Chelmsford/Essex? 11.10.10, 11:03
        Dzieki. To nasza 4 przeprowadzka od lipca 2009, wiec mam nadzieje, ze tym razem zagrzejemy miejsca troche dluzej :)
    • pyza_uk Re: Chelmsford/Essex? 11.10.10, 11:35
      Pozdrawiam z Leigh-on-sea! Chelmsford nie znam, ale w okolicy mieszka mi sie b. dobrze, na pewno ci sie spodoba.
      • murasaki33 Re: Chelmsford/Essex? 11.10.10, 12:06
        No to jestesmy sasiadkami, jak milo:) Za dwa tygodnie bede juz mieszkanka Chelmsford a nie Londka Zdroju. Pa pa stolico! Stane w obronie jeszcze nie mojego miasta - toz to county town of Essex! Czyli nadal jakby stolica:) A ze bedziemy Essex girls:)))))
        Pyza, pewnie Cie napadniemy, coby zazyc swiezego morskiego powietrza:)
        • illegal.alien Re: Chelmsford/Essex? 11.10.10, 12:09
          Murasaki, Ty tez za dwa tygodnie sie przeprowadzasz? My w niedziele :)
          • murasaki33 Re: Chelmsford/Essex? 13.10.10, 19:38
            illegal.alien - my sob/nd, bo z dwojka malych pomocnikow bedzie na pewno wesolo:)
            • illegal.alien Re: Chelmsford/Essex? 13.10.10, 19:44
              Murasaki - wyslalam Ci maila na gazetowego.
              • murasaki33 Re: Chelmsford/Essex? 13.10.10, 20:47
                illegal.alien - odpisalam
        • pyza_uk Re: Chelmsford/Essex? 11.10.10, 20:28
          Wpadajcie! Old Leigh bardzo urocze, choc to miasteczek kornwalijskich to mu 'troche' daleko :) Poza tym w Southend frajda dla dzieciakow w Adventure Island, plus najdluzsze molo w Europie (chyba, ale moze klamie) i rozne inne atrakcje.
          • illegal.alien Re: Chelmsford/Essex? 11.10.10, 20:54
            W Southend kiedys bylam w ramach wycieczek krajoznawczych :P Byl upal i byl tlum i pamietam tyle, ze sie spalilam na sloncu :P
      • justmaga Pyza 11.10.10, 17:37
        to Ty jestes moja sasiadka bo ja mieszkam w Southend :)
        • pyza_uk Re: Pyza 11.10.10, 20:33
          hehe - to sie pewnie mijamy na high street bo bywam czesto na zakupach! Moze jakas kawka kiedys?
          • justmaga Re: Pyza 12.10.10, 18:27
            pewnie tak bo ja przy samej High street mieszkam i codziennie tamtedy z dziecieciem spaceruje :)
            Kawa zawsze ;)
    • marzenia33 Re: Chelmsford/Essex? 11.10.10, 12:48
      Mieszkałam w Chelmsford z rodzinką ponad trzy lata, ale dwa lata temu już. Tam urodziłam moje trzecie dziecię, znaczy się w Braintree, w klinice położniczej - bardzo fajne miejsce, mogę polecić. Dojazd z Chelmsford to ze 20 minut. Bo szpital ST. John nie jest za ciekawy. A Ty gdzie się wybierasz rodzić?
      Bardzo lubimy to miasto, mamy tam wciąż przyjaciół.
      Jakbyś miała jakieś pytania, to chętnie pomogę, w miarę możliwości oczywiście :)
      • illegal.alien Re: Chelmsford/Essex? 11.10.10, 12:52
        Ja jeszcze nie wiem gdzie, bo jeszcze nie mam zadnego potwierdzenia adresu ani nic - w dniu przeprowadzki bede zaczynac 35. tydzien, wiec bede musiala sie pospieszyc z rejestracja u GP, a potem w szpitalu - przygladalam sie na razie szpitalowi w Chelmsford (St. Johns wlasnie) i wygladal ciekawiej niz ten, do ktorego jestem zapisana w Londynie :)
        Urodze gdzie dojade pewnie, zobaczymy czy bede miala czas wybierac po przeprowadzce, bo na razie mlyn mam w zyciu niezly ;)
        • marzenia33 Re: Chelmsford/Essex? 11.10.10, 20:35

Powodzenia :)
    • d.hassenpflug Re: Chelmsford/Essex? 12.10.10, 02:36
      no kochana. chyba mi umknelo ze bedziesz teraz Essex girl :D ;ppp tak daleko a tak blisko, a planowalam sie wybrac z chlopakami i zobaczyc nowa obywatelke :D
      [na marginesie, jezeli kiedykolwiek dane mi bedzie uzyskac odpowiednia zdolnosc kredytowa do uzyskania pozyczki, jednym z miejsc teoretycznego kupna domu jest wlasnie Chelmsford]
      • illegal.alien Re: Chelmsford/Essex? 12.10.10, 11:15
        Nic nie stoi na przeszkodzie, zebys nas odwiedzila tak czy siak :) Przynajmniej mieszkasz po dobrej stronie rzeki :P
        Bede Essex girl przez jakis czas, mam nadzieje, ze dluzszy, bo kurde ilez razy mozna sie przeprowadzac w ciagu roku! Ja juz w ciazy sie drugi raz przeprowadzam, a z malym dzieckiem to dopiero bede miala jazde w razie czego.
        Na pewno bedziemy do Londynu wpadac, wiec nie boj zaby, zobaczysz mloda na bank :)
    • illegal.alien polski sklep 17.11.10, 17:24
      Dziewczyny, nie wiecie moze gdzie jest w Chelmsford polski sklep? (bo ze nie ma, to nie wierze, znalazlam jeden w Braintree i jeden w Colchester, ale w Chelmsford na pewno tez jest :)).
      • spiderk0 Re: polski sklep 17.11.10, 18:13
        D&G Baltic Foods. 8-10 Rainsford Road Chelmsford CM1 2QD
        • illegal.alien Re: polski sklep 17.11.10, 18:33
          Dzieki wielkie :)
          Przejade sie w weekend i zobacze coz smacznego maja :)
          • murasaki33 Re: polski sklep 17.11.10, 21:26
            Illegal, jestes juz na maternity, znaczy sie masz juz wolne? Jesli tak, to zapraszam na kawke w nastepnym tygodniu.
            • illegal.alien Re: polski sklep 17.11.10, 21:37
              Juz mam :) zaraz Ci napisze priva :)
              • murasaki33 Re: polski sklep 21.11.10, 16:39
                Masz wiadomosc:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka