30.10.10, 01:00
przygotowuje sie do porodu, przestudiowalam dokladnie strone www.umamy i od 36 tc zaczne lykac tabletki z lisci malin, od 38 tc wiesiolka. Mam tylko pytanie o masaz krocza: czy sam olejek z kielkow pszenicy starczy czy trzeba go jednak wymieszac z olejkiem migdalowym i wit E? I jak dlugo ma trwac taki masaz? W przysiadzie za dlugo z moim brzuchem nie wytrzymam, moge usiac, ze tak sie wyraze okrakiem, na rogu wanny. Efekt bedzie ten sam? :)
Z gory dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mama5plus Re: Mamo5plus 30.10.10, 14:22
      Abri,
      dziennie do ok 10 min ale mozesz z przerwami bo ta pozycja niespecjalnie wygodna jest.
      Optymalnie ok 5 min
      Mozna robic 2x dziennie po 5 min np
      Co do pozycji, chodzi wlasnie najbardziej o latwy dostep wiec na dobra sprawe i na bidecie czy sedesie bedzie OK. Nie widze powodu by na rogu wanny nie bylo :)

Kielki pszenicy z natury sa dosc bogate w wit E wiec dodatkowa nie jest az tak konieczna. Mozesz sobie darowac w sumie.
      Olejek migdalowy pomaga w rozprowadzaniu i wchlanianiu bo ten z kielkow pszenicy jest dosc `ciezki`. W sumie nie wiem/ nie pamietam jak sie sam sprawdza, ale na pewno nie zaszkodzi sprobowac.
      W roznych zrodlach widze sam olej z kielkow pszenicy wiec nie ma przeciwwskazan.

Ja sie swego czasu natknelam na taka miksture jak na stronie i juz z rozpedu sie trzymalam :)

Powodzenia!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka