Dodaj do ulubionych

herbatki na kolki w Uk

31.12.10, 14:52
Witam
Jestem mamá 6 tygodniowego bobaska w UK.zastanawia mnie czemu w Polsce jest tak duzo przeróznych herbatek na kolki róznych firm a takze róznych rodzajów np.rumiankowa,koperkowa a w Anglii nic takiego nie moge dostac.Takie herbatki sa naprawde pomocne bo mala ma wiatry a pozatym dosc czesto chce jesc(co 1.5 godz,mleko sztuczne)wiec taka herbatka mozna ja na chwilke uspokoic.Jakies porady?
Obserwuj wątek
    • edytataraszkiewicz Re: herbatki na kolki w Uk 31.12.10, 15:17
      W Polsce delikatnie mowiac na wszystko cos jest,ale tylko po to aby jakas firma zarobila sobie niezle na reklamach.
      Kazda mama Ci tutaj powie,ze najlepsza jest woda,bo w herbatkach jest tylko cukier+cukier+smak,nic poza tym.
      Na kolki sa tutaj jakies kropelki,jednego rodzaju,bez typowo polskich udziwnien.Dzieci miewaja kolki do 3-ciego miesiaca i pozniej spokoj ,nie ma rewelacyjnych seodkow na te przypadlosc.Po co poic dziecko cuktem od noworodka co sprzyja pozniej prochnicy.
      Jak dziecko nauczy sie pic wode to wyjdzie u tylko na zdrowie.
    • murasaki33 Re: herbatki na kolki w Uk 31.12.10, 16:29
      Pomocne to sa masaze brzuszka, kladzenie na brzuchu badz noszenie w chuscie-najlepsze chyba na wszelkie problemy (takze kolki) z maluchem-dziecko sie wycisza i jest szczesliwe przy mamie, a nie herbatki. Ew infacol. Ale wiele dzieci ma kolki/ wzdecia i rozne historie brzuszkowe i nic na to nie pomaga, tylko uplyw czasu. Mozesz sobie kupic rumianek w Holland & Barret i zaparzyc lekka herbatke.
    • paola_k2 Re: herbatki na kolki w Uk 31.12.10, 18:55
      W Polsce jest mnostwo przeroznych specyfikow na rozne dolegliwosci, ktore niekoniecznie dzialaja. I tak jak napisalay dziewczyny herbatki na kolki polskie zawieraja przede wszystkim cukier. Tutaj mozesz kupic infacol lub cos podobnego. Wszystko dostepne na polkach z dzieciowymi rzeczami w wiekszosci supermarketow.
      To, ze 6 tygodniowe niemowle chce jesc to nic dziwnego. Zapchanie herbatka nic nie pomoze i nie ma sensu zadnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka