Dodaj do ulubionych

pyt do sprzedajacych na ebay'u

04.01.11, 17:08
chce sprzedac pare rzeczy na ebayu i nie moge sobie poradzic z:

1. chodzi o laczenie kosztow wysylki - jesli wystawiam kilka przedmiotow i ustawilam opcje, ze kazda dodatkowa rzecz wysylam za xx to czy to automatycznie dotyczy kazdej wystawionej przeze mnie rzeczy?
czy wtedy musze ustawic tez laczenie platnosci czy to idzie automatycznie?

2. dot. opcji kup teraz - chodzi o to, ze za nic nie moge wystawic przedmiotu tylko w tej opcji. moge tylko licytacja i kup teraz (przez jakis tam czas) a nie moge wystawic tylko kup teraz - czy to jest mozliwe tylko w przypadku sklepu?
jesli nie to jak to zrobic?
Obserwuj wątek
    • edytataraszkiewicz Re: pyt do sprzedajacych na ebay'u 04.01.11, 18:50
      1.
      Nie wiem o co Ci chodzi dokladnie.
      Jesli wystawiasz bundle to wszystko wysylasz razem i jesli p&p przekracza wartosc max 4 funty to w opisie zaznaczasz,ze kupujacy musi czekac na invoice z dokladnym kosztem przesylki.

2. Nie wiem czy mozna tylko buy it now,ale jesli nie to jesli chcesz na przyklad za rzecz 10funtow na kup teraz,to na licytacje tez wystaw 10 funtow i problem z glowy:)
    • murasaki33 Re: pyt do sprzedajacych na ebay'u 04.01.11, 18:57
      Moze bezpieczniej jest zaznaczyc w kazdym opisie, ze dajesz upust na P&P, jesli ktos kupi kilka rzeczy i prosisz o kontakt w celu ustalenia rabatu, przed zakonczeniem aukcji, zeby potem nie bylo niemilych niespodzianek dla obu stron. Ja zawsze tak robie, jako sprzedawca. I pytam o to, gdy kupuje kilka rzeczy.
    • pyza_uk Re: pyt do sprzedajacych na ebay'u 04.01.11, 19:07
      1 - mozesz sobie ustawic opcje 'combined postage', ale jak to dziala, to nie wiem, bo nigdy tak nie sprzedawalam; kiedys ktos o to juz pytal i chyba w przpadku wystawianie/wysylania 'invice' zaznacza sie opcje 'combine' i wtedy idzie jeden zbiorczy rachunek na wszystkie sprzedane jednemu kupujacemu rzeczy; wtedy tez chyba uwzglenia sie znizke; najlepiej poczytaj na ebay help albo na forum ebay: community.ebay.co.uk/search.jspa?q=combined&objID=c1900000093&cID=3&cID=1900000093&search=GO
      2 - nie mam pojecia, dlaczego nie mozesz? kiedys wiazalo sie to z iloscia komentarzy, ale to bylo dawno; teraz kazdy chyba moze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka