Dodaj do ulubionych

BSM - Businessmama Support Group

19.02.11, 10:08
Niniejszym uprzejmie informuję, że pozwalam sobie ze skutkiem natychmiastowym powołać do życia na tym forum BSM, czyli Businessmama Support Group.
Na prezesa typuję i samozwańczo mianuję Cherrie, która ma predyspozycje - zna się na księgowości, jest uparta w drążeniu i potrafi wszystko wygooglować. A przy tym chętnie się wiedzą dzieli.
Od tej pory każdy wątek na forum dotyczący biznesu, proponuję rozpoczynać:
"BSM - " i po myślniku wpisywać o co konkretnie chodzi.
Pozwoli to zainteresowanym trafiać do wątków, niezainteresowanym je omijać, oraz usprawni wyszukiwanie wątków biznesowych w archiwum.

A na koniec, nie pytając szanowne Panie, czy pomysł się wam podoba czy nie, pozwolę sobie wrócić na forum i założyć pierwszy wątek BSM, bo mnie akurat jedna sprawa na dziś nurtuje. :)
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: BSM - Businessmama Support Group 19.02.11, 10:11
      Glos oddany na 100% tak
    • izysia Re: BSM - Businessmama Support Group 19.02.11, 10:12
      gdzie jest przycisk 'Like'?
    • fifka01 Re: BSM - Businessmama Support Group 19.02.11, 10:19
      jezu chryste!!
      BSG. BSG!! nie bsm...
      ja alfabetu już zapominam :(
    • derka1 Re: BSM - Businessmama Support Group 19.02.11, 10:21
      Ja co prawda zadnych biznesow nie mam ani na razie nie planuje ale chetnie bede Was podczytywac - w koncu nigdy nie wiadomo co sie moze w zyciu przydac :-)

A poki co - powodzenia!

• cherrie Re: BSM - Businessmama Support Group 19.02.11, 10:34
        Hahaha...Dzieki Fifka, dawno mnie nic tak nie rozbawilo, jak mianowanie mnie na "prezesa", az mi sie geba dzisiaj rano sama do siebie smiala!

Ale tak na powaznie, mozna by zalozyc forum BSG w UK, bo nie wiem czy to nie zasmiecanie forum matki polki? Z drugiej strony szkoda by bylo zebysmy tylko my z Fifka tam zagladaly.
        Nie wiem, co myslicie dziewczyny? Zagladalybyscie i udzielaly na takim forum?
        Tutaj latwo o poczytnosc, a jak zalozymy nowe, to nie wiem czy martwe nie bedzie?
        Co myslicie?

(jejku wlasnie sasiad -uposledzony, mi za sciana "bang, bang, bang" krzyczy...az mi ciarki przeszly brrr)
        • clonek13 BSG 19.02.11, 17:51
          ja bym bardzo chciala takie forum , zeby sie nowe udzielaly w formie pytan hahahah bo nie wiemy nic, a kobietki ktore juz rozkrecily biznesa zeby choc czasem kuknely i odpowiedziely na nasze pytania :)
          • clonek13 Re: BSG 19.02.11, 17:52
            i oczywiscie na Matkach Polkach dać linka u góry do tego forum o biznesmamach :)
          • glasscraft Re: BSG 19.02.11, 18:33
            Samozwanczo pozwolilam sobie zalozyc...

forum.gazeta.pl/forum/f,101902,Biznesmamy_w_UK.html
            • clonek13 Re: BSG 19.02.11, 18:52
              dzięki za ten samozwanczy ruch :) i prosimy moderatorkę o wkręcenie linku ruchomego na gorze matek polek :)
              • glasscraft Re: BSG 19.02.11, 20:43
                Teraz prosze o podpowiedz, co powinnysmy miec w "wizytowce" forum, moze linki do jakis informacji...
    • cherrie Re: BSM - Businessmama Support Group 19.02.11, 19:42
      No ja poszlam troche dalej i dzieki inspiracji ze strony Fifki zarejestrowalam domene.
      Mam zamiar stworzyc strone dla nas -Business Mam w UK;-)
      Chcialabym umiescic tam....tyle rzeczy, np.:
      - jak zalozyc wlasna firme,
      - podstawy ksiegowosci,
      - pomysly na biznes,
      - problemy jakie sie pojawiaja,
      - jak radzic sobie z firma opiekujac sie dzieckiem,
      - marketing,
      - sprzedaz on-line....
      Chcialabym tez stworzyc miejsce na tej stronie, gdzie moglybysmy prezentowac nasze biznesy - tj. linki do stron www, ebay'a itp., no i Businnes Forum!
      Wiem ,ze takich stron juz troche jest, ale mi zalezalo aby bylo to konkretnie pod Matke Polke prowadzaca biznes w UK.

Fajnie bylo by tez gdyby kazda biznes-mama napisala jakas krotka historie powstania swojej firmy, ktora byla by inspiracja dla innych...
      Ach jeszcze duzo innych rzeczy.
      Mam juz domene, serwer i stronke - bez bajerow wprawdzie. Musze tylko pozbierac wszystkie info do kupy. To troche zajmie, ale postaram sie pospieszyc.
      Czekam na propozycje, co Was interesuje, co tam moglo by sie znalezc?
      • gosiash Re: BSM - Businessmama Support Group 19.02.11, 20:44
        No i już wiadomo dlaczego cherrie została mianowana prezesem :) Jak już będzie można na stronkę zerknąć to podaj szybko linka, będziemy zaglądać :) Jak na każdej stronie internetowej dobre są wszelakiego rodzaju pomocne linki, które dalej odsyłając do stron z dobrymi poradami, czyli wszelkie HMRC, businesslink itp. Może też stronka, gdzie można by podrzucać info ze sprawdzoną literaturą dotyczącą prowadzenia biznesu. No i oczywiście forum :)
      • glasscraft Re: BSM - Businessmama Support Group 19.02.11, 20:59
        Bardzo fajny pomysl!!!
        Ja sie zglaszam do napisania "artykulu" na temat prowadzenia businesu w formie spolki zoo :-)
        • cherrie Re: BSM - Businessmama Support Group 19.02.11, 21:10
          super, bo ja o tym zielonego pojecia nie mam.
          pomyslcie tez Kobitki nad opisem Waszych biznesow - tak krocitko, zeby mozna bylo linki opisac.
          Mysle, ze to bedzie dobre rozwiazanie dla tych kolezanek, ktore sie wstydza na forum pochwalic biznesem. Na stronce bedzie tylko link, wiec jak ktos bedzie chcial pozostac anonimowy, to nie bedzie problemu;-)
          • lili76 Re: BSM - Businessmama Support Group 19.02.11, 21:37
            genialne dziewczyny jestescie!
            Ja co prawda nie mama (choc mam nadzieje na szybka zmiane ;-)) i pomysl na biznes mam (nawet colour scheme juz wybralam hihi), ale wlasnie czegos takiego mi potrzeba - wiedzy bardziej doswiadczonych, a tym samym inspiracji i motywacji :-)
            Jeszcze raz brawo!
            • dariazv Re: BSM - Businessmama Support Group 19.02.11, 21:39
              Mnie sie pomysl tez podoba:-) Super.
    • sueellen Re: BSM - Businessmama Support Group 19.02.11, 21:56
      a mnie sie kojarzy z bdsm...
      • chuti Re: BSM - Businessmama Support Group 19.02.11, 22:29
        sueellen napisała:

> a mnie sie kojarzy z bdsm...

haha mi tez sie tak przeczytalo ;p
        • chuti Re: BSM - Businessmama Support Group 19.02.11, 22:32
          a jak ktos nie jest mama (ale planuje ;))))) ale spelnia pozostaly warunek?
          • glasscraft Re: BSM - Businessmama Support Group 19.02.11, 22:36
            Mam nadzieje :-)
    • fifka01 Re: BSM - Businessmama Support Group 19.02.11, 22:53
      Ale sie dzieje...
      Czuję sie dumna, że takią Prezeskę wytypowałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka