Dodaj do ulubionych

dodatek do zlobka

06.03.11, 13:08
Szukalam na forum i nie moglam znalezc odpowiedzi, wiec moze ktoras z was bedzie w stanie mi pomoc.
Gdzies o uszy mi sie obilo,ze pracujaca mama w UK moze starac sie o dofinansowanie do zlobka, ale gdy poszperalam troche w internecie , to jedyne co znalazlam to dofinansowanie typu child tax credit i ze na nic wiecej pracujaca full time mama nie moze liczyc.
Wiem tez ze niektorzy pracodawcy daja vouchery na zlobek, no ale niestety ja do takich szczesliwcow nie naleze.
Jesli ktos ma doswiadczenia w tej kwesti, prosze o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • ukasia Re: dodatek do zlobka 06.03.11, 13:38
      To dofinansowanie do żłobka w ramach Working Tax Credit nazywa się childcare element. Zwracają do 80% (od 6 kwietnia tego roku do 70%) kosztów za opiekę nad dzieckiem. To w wielkim skrócie. Poczytaj tu: tinyurl.com/6hepnm9
    • jaleo Re: dodatek do zlobka 06.03.11, 13:47
      gundzia napisała:

> Wiem tez ze niektorzy pracodawcy daja vouchery na zlobek, no ale niestety ja do
      > takich szczesliwcow nie naleze.
      > Jesli ktos ma doswiadczenia w tej kwesti, prosze o odpowiedz

Mozesz sprobowac namowic pracodawce na te vouchery - to ich nic nie kosztuje oprocz odrobiny wysilku przy zakladaniu takiego programu. Nawet jesli tylko kilkoro rodzicow malych dzieci tam pracuje, to zbierzcie sie do kupy i razem napiszcie wniosek do dyrekcji.
      • gundzia Re: dodatek do zlobka 06.03.11, 15:15
        dzieki za odpowiedz. Niestety na nic sie nie kwalifikuje,ale dobry pomysl z tym by sprobowac pogadac z dyrekcja o voucherach, skoro ich to nic nie kosztuje,a dla nas mam zawsze lzej:)
      • lianis Re: dodatek do zlobka 06.03.11, 15:23
        Mam pytanie, na jakiej zasadzie te vouchery dzialaja? naleza sie wszystkim pracownikom czy tylko tym otrzymujacym WTC?
        pozdrawiam
        • gundzia Re: dodatek do zlobka 06.03.11, 15:51
          vouchery dziala na tej zasadzie,ze i tak trzeba za nie zaplacic, z tym, ze jest to kwota zwolniona od podatku,wiec kosztuje cie to mniej. Jaka bedzie to kwota zalezy od twojej firmy w ktorej pracujesz i od firmy u ktorej pracodawca zaopatruje sie w te vouchery. Ponizej zalaczam link, z jednej stron ktora zapewnia takie vouchery i wyjasni nieco wiecej na ten temat

www.applechildcarevouchers.co.uk/how_the_scheme_works_parents.php
    • basiak36 Re: dodatek do zlobka 07.03.11, 15:11
      Ogromna wiekszosc pracodawcow oferuje taka opcje.
      Ja nawet przez nianie moge sobie childcare vouchers odpisac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka