kurczaczek_a
29.03.11, 03:37
Moze ktoras sie podzieli doswiadczeniem jesli byla o tej porze roku? kazda strona inaczej pokazuje, raz ,ze 25C raz 21C a raz ,ze 18-19C i nie wiem. Chcemy Antalya srodek Maja, wczesniej byl Egipt ale jednak nie chcemy ryzykowac bo nie wiadomomo czy znowu tam nie bedzie zadnego buntu. Mamy maly budzet do 500f top each(i jesli tak to musi byc juz cos) a tak chcemy half-full board, czasem jakies all inclusive sie trafi od 300f i calkiem fajne wiec zostajemy przy tych cenach.
Tylko mam watpliwosci, bo bylismy w kilku agencjach i jakos ciezko z nimi, powiedzielismy co chcemy:fajny cieply piasek, duzo slonca blisko restauracji i gdzies nad sama plaza, to nam zazwyczaj oferowali za duzo wyzsza stawke daleko od plazy badz na prywatnej plazy ale kilometry od pubow itp. Jestesmy mlodymi studentami,bezdzietny i chcemy zabawy:) Hotel nie bardzo sie liczy bo tam przeciez tylko spac bedziemy;)ale skoro juz mamy miec posilki to niech bedzie gdzies blisko plazy bo nie usmiecha mi sie deptac 5km do plazy codziennie tam i spowrotem-jak lenistwo to na calego. I zeby nie wydac fortune na taksi tez jesli wywala nas 30km od cywilizacji,A agencje wlasnie jakos nam na przekor... Na necie inaczej co w agencji mimo,ze ta sama np. Thomas cook babka starala sie nam wmowic,ze nie ma wycieczek na 12-kazalam jej sprawdzic ona dalej,ze nie, po czym,mowie,ze na necie pokazalo,ze tak..i wtedy znalzla...ech juz sama nie wiem boje sie przez neta troche bo to inaczej jak ,,z zywym,, podpiszemy umowe i zaplacimy , troche tak jakby w ,,ciemno,, dla mnie;)
Bylam na Tneryfie raz.Miejsce super 500m od plazy, przy samych restauracjach pubach itp.tylko pogoda do d.. bylismy pod koniec pazdziernika, okolo20C ciagle pochmurno, rozebrac sie dalo ale polywac juz nie, do tego basen przy hotelu nam zaczeli naprawiac i tyle z wakacji mielismy.Nie chce znowu trafic na takie miejsce wiec od razu powiedzialam nie-wyspy kanaryjskie.
Jak wspomnialam budzet maly ale wymiagania chyba tez nie za duze mamy?cieplo,plaza i puby :) Ktos ma w zanadrzu jakies wspomnienia z takich miejsc niekoniecznie turcja, byle srodek maja i cieplo;)