mama_vinca 28.07.11, 09:17 Niech mi ktos wyjasni co znaczy, ze musze pobierac "Child Tax Credit w wysokości wyższej niż element rodzinny" ???? Co znaczy ten elemet rodzinny, jak to sprawdzic czy sie kwalifikuje na ten grant? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plain-vanilla Re: Sure start maternity grant 28.07.11, 10:58 Changes in the rules for Sure Start Maternity Grant The rules for Sure Start Maternity Grant have changed for babies that are: due on or after 11 April 2011 born on or after 11 April 2011 adopted or in similar arrangements on or after 11 April 2011 The rules for your new baby and any other babies born at the same time You can only get a Sure Start Maternity Grant if there are no other children under 16 years in your family. Odpowiedz Link
mama_vinca Re: Sure start maternity grant 28.07.11, 11:22 Dzieki wielkie. czyli jak mam w domu trzylatka to nic nie dostane, pomimo tego ze moje pierwsze dziecko nie dostalo tego zasilku? Odpowiedz Link
kwiatuszek81 Re: Sure start maternity grant 28.07.11, 11:22 przy drugim dziecku to juz chyba nie ma zadnych jednorazowych pomocy/zasilkow :/ Odpowiedz Link
marenika Re: Sure start maternity grant 28.07.11, 11:28 no niestety...po zmianie SSMG należy sie tylko na pierwsze dziecko...i nieważne czy poprzednie dzieci urodziły sie w UK czy w Pl ani czy dostałaś na inne dziecko wcześniej ten dodatek czy nie...Ja dostałam na synka-urodził sie rok temu a teraz jestem w ciąży i nic już nie dostanę... Zlikwidowali też dodatek health in pregnant...szkoda-zawsze można było dokupić coś dla dziecka za te pieniążki...no ale mówi się trudno Odpowiedz Link
mama_vinca Re: Sure start maternity grant 28.07.11, 15:10 dzieki za odpowiedzi.Kurna, to juz mi sie nic nie nalezy:( Odpowiedz Link
agg3 Re: Sure start maternity grant 28.07.11, 18:01 no ja tez na core nic nie dostalam 4 lata temu. tak to juz jest, ze jak jestes zaradny i troszke ponad limit zarabiasz to juz Ci sie grant dla niemowlaczka nie nalezy... moze i dobrze, ze zlikwidowali - bedzie sprawiedliwiej i nikt nic nie dostanie. 500 funtow to calkiem duza suma. Odpowiedz Link