Dodaj do ulubionych

Wizzair priority Luton

10.08.11, 12:48
Czy na Luton sa osobne check-in dla priority boarding? Mamy wczesny lot i ostatnim razem tak sie to wszysko wleklo, ze ledwie zdazylam na samolot. Czy po prostu musze dodac ekstra 20 minut ze wzgledu na kolejke i nadanie bagazu. Czy mozna nadac bagaz on-line i moze jest tam jakis drop-off? Zalezy mi na czasie... Nie chce brac wozka, a poganianie i kierowanie dzieciakiem dostarcza mi dodatkowych przezyc :)
Obserwuj wątek
    • yadrall Re: Wizzair priority Luton 10.08.11, 14:43
      Przede wszystkim jak lecisz bez duzego bagazu to po zrobieniu odprawy on line idziesz do gory od razu. Inaczej niestety stajesz w ogonku do stanowiska-innej opcji nie ma (stan na 5 lipca-moja mama leciala).
      Ale na dole mozesz za 3 f od osoby wykupic sobie pierwszenstwo do odprawy bezpieczenstwa. Wtedy wchodzisz przez osobna bramke i nie stoisz w tym zawijanym ogonku u gory. Naprawde fajna sprawa jak sie leci z dzieckiem.
    • pelagia_pela Re: Wizzair priority Luton 10.08.11, 14:45
      Na bagaz nie ma, ale jest priority lane tam gdzie idziesz do kontroli (przeswietlanie bagazy). Kosztuje £3 za osobe, dzieci chyba za darmo.
    • ciocia_ala Re: Wizzair priority Luton 10.08.11, 15:08
      Ech, tak myslalam, ze nie ma dodatkowego "okienka" do porzucenia bagazu. A te priority za 3 funty to mozna tez online? Bo widzialam tylko te za 6 na pierwszenstwo wejscia do samolotu (na tym akurat niespecjalnie mi zalezy). Czy to moze to samo?
      • pelagia_pela Re: Wizzair priority Luton 10.08.11, 16:23
        Mozna online, wlasnie sobie kupilam na piatek :)
        • ciocia_ala Re: Wizzair priority Luton 10.08.11, 16:30
          Haha, ja tez lece w piatek :) Ide dokupic na ich strone wiec. Dziekuje za podpowiedzi.
          • pelagia_pela Re: Wizzair priority Luton 10.08.11, 16:48
            Do Poznania moze :)?
            • ciocia_ala Re: Wizzair priority Luton 10.08.11, 16:53
              Do Poznania, 8.10 czy cos takiego. Ty tez?
              • pelagia_pela Re: Wizzair priority Luton 10.08.11, 17:10
                Tak :).
    • ciocia_ala Wizz Xpress Priority Boarding - sold out!! 10.08.11, 17:06
      Czy to to mialam kupic??
      • pelagia_pela Re: Wizz Xpress Priority Boarding - sold out!! 10.08.11, 17:11
        Nie, wchodzisz na strone lotniska Luton.

www.london-luton.co.uk/en/content/5/266/priority-lane.html
        • ciocia_ala Re: Wizz Xpress Priority Boarding - sold out!! 10.08.11, 17:19
          A za dziecko tez trzeba placic? Nigdy bym tego nie znalazla. Dla mnie to jakas nowosc :)

Teraz bede sie rozgladac podejrzliwie dookola myslac, ktora to moze byc babeczka z forum !!
          • pelagia_pela Re: Wizz Xpress Priority Boarding - sold out!! 10.08.11, 17:25
            terms and conditions: One ticket per person is required except for infants under 2 years of age accompanied by a paying adult.
            • ciocia_ala Re: Wizz Xpress Priority Boarding - sold out!! 10.08.11, 17:36
              OK, zabukowalam, dzieki. Ale tam jeszcze jest napisane, ze musze jeszcze odbrac pririty lane tickets w kiosku... Nie ma innej mozliwosci? Przepraszam, ze pytam tak glupio, ale latanie z 3-latka w pojedynke napawa mnie strachem :)
              • pelagia_pela Re: Wizz Xpress Priority Boarding - sold out!! 10.08.11, 17:42
                Tak trzeba sobie w kiosku wydrukowac niestety, jest jeden na dole przed windami. Ja lece sama z dzieckiem 18 miesiecy i wielkim brzucholem ciazowym :)
                • ciocia_ala Re: Wizz Xpress Priority Boarding - sold out!! 11.08.11, 12:03
                  Dzieki za rady. Mam juz ostatnie pytanie. Czy wizzair zawsze lata z tych samych bramek?? Ostatnio chyba lecialam do wroclawia i poprzednio tez, wiec nie wiem... a musze dziecku z gory nadac kierunek.

No i do zobaczenia w jednej z kolejek ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka