Dodaj do ulubionych

dobry laptop

• asica74 Re: dobry laptop 12.10.11, 00:50
      macbook air?
      • golfstrom Re: dobry laptop 12.10.11, 09:46
        A kysz...
    • turmalinka Re: dobry laptop 12.10.11, 08:25
      my mamy HP i jestesmy zadowoleni

kazdy laptop ma web cam, skypa musisz sciagnac z netu i zainstalowac, nie wiem jakie wejscia ma iphone, ale chyba usb, a takie sa w kazdym laptopie
      poczytaj o kartach graficznych i dzwiekowych, zwroc uwage na pamiec - im wiecej tym lepiej
      • mrs.t Re: dobry laptop 12.10.11, 08:46
        apple bylby marzeniem ..ale sciaganie programOW na windowsa to zwykle 1klik,a na maca zawsze trzeba oddzielnie..albo nie ma,choc pewnie w tej kwestii sie poprawilo,

turmalinka,ale ktora pamiec?i gdzies slysza5am ze owszem,pamiec pamiecia,ale liczy sie procesor.
        Jak sciagnac skype to wiem;)
        • turmalinka Re: dobry laptop 12.10.11, 08:57
          Ja sie za bardzo nie znam ale laptop czy inny komputer powinien miec jak najwiecej RAM, no i dobrze by bylo zeby miejsca na dysku bylo sporo do zapisywania flimow, zdjec itp. Z tego co wiem to najlepsze sa procesory intel core i3/i5/i7
          No i zwroc uwagena wielkosc ekranu
        • gypsi Re: dobry laptop 13.10.11, 22:52
          Poprawilo sie.
          Jade juz na 2. macu, tym razem 13" air (ale jest opcja "full screen", wiec roznicy z 15" nie ma).
          Jedyna wada jest cena.

Niemozebnie wkurza mnie windoza na pracowym - to odpalanie, czekanie, itd. - jak ja tyle lat zylam bez maca?
    • 1mzeta Jaki budżet ? 12.10.11, 11:24
      Ja na chwilę obecną mam HP "biznesowa" seria- no i przymierzam się do kupienia nowego ;( niestety bo mój HP-ek lata ma już swoje, procesor co raz to gorzej- oprócz tego nic złego nie mogę powiedzieć o nim. Jedyna co to jak popracuje trochę dłużej to procek się chyba przegrzewa bo się wiesza co jakiś czas na chwilę.
      Dla mnie podstawa w lapku to (oprócz tych w standardzie): dobry procesor, dobra karta graficzna, przede wszystkim bluetooth wbudowany musi być, złącze HDMI, no i na mousepadzie musi mieć sekcję "scroll", klawiatura klasyczna (potem wytłumaczę o co mi chodzi z klawiaturą) no i wireless musi być. Kamerka wbudowana nie musi być- obecny jej nie ma nie jest źle.
      Mojego obecnego 6 lat temu kupowałam 800 funciaków kosztował. Rok temu mój ojciec laptopa do garażu potrzebował do jakiś pierdół więc powiedziałam,że dam mu swojego, a sobie kupię nowego- kupiłam HP Pavilona czy jak mu tam i zonk jak diabli- wylądował w garażu u ojca- parametry miał takie jak chciałam ale......układ klawiatury inny niż moja obecna- miał po jednej kolumnie klawiszy po każdej stronie- masakra- bez przerwy musiałam patrzeć na klawiaturę jak pisałam bo jak nie to trafiałam w inne klawisze- 3 miechy się próbowałam przyzwyczaić i nie mogłam. No i nie miał scrolla na mouspadzie ( tego też nie sprawdziłam-myślałam,że to standard). W ogóle to weszłam do sklepu i kupiłam- teraz wiem,że trzeba wejść, obejrzeć, "pobawić" się chwilkę.

Lenovo ma fajne laptopy- już sobie jednego upatrzyłam bo najbardziej odpowiada mi też pod względem wyglądu/budowy- teraz się tylko zastanawiam czy kupować teraz czy czekać aż będą przeceny w święta- o ile będą.
      Na stronie laptops direct mają nawet fajne ceny.
      • mrs.t Re: Jaki budżet ? 12.10.11, 11:56
        budzet,no nie wiem, jak najtaniej
        800chyba troche za duzo.
        Pewnie kolo 500.

Dzieki za przypomnienie o klawiaturze/mousepad

• 1mzeta Re: Jaki budżet ? 12.10.11, 12:19
          No ten mój obecny był wtedy cholernie drogi- zaszalałam na tamten czas ale jak mam tak jak mój ojciec- jak już coś kupować ze sprzętu to ma być porządne.
          Ten Lenovo co sobie upatrzyłam teraz jest poniżej 500- Lenovo B570 i5- jest też i3- poniżej 400.
          Lenovo to dobra firma- skocz na ich stronę i zobacz co mają w swojej ofercie- jak nic ci się nie spodoba to sprawdzisz inne firmy.
          Przyznam szczerze, że teraz trochę mi kasy szkoda na coś droższego-bo nie znaczy, że będzie lepsze niż to co sobie upatrzyłam.
    • mrs.t Re: dobry laptop 12.10.11, 11:53

W miedzyczasie maz podrzucil linka do www.pcworld.co.uk/gbuk/toshiba-satellite-l755d-12l-15-6-laptop-red-10732329-pdt.html
      dual core procesor i 6gb ramu robi wrazenue

o pamiec sie nie martwie,i tak uzywam dysku zewn 1tb.
      A teraz mam refurbished laptopa sprzed 2 lat, z 1gb rma, ktorego tanio na szybko kupowalam jak starego zalalam zupa i zmarl :/

• 1mzeta Re: dobry laptop 12.10.11, 12:25
        Prawie identycznie wyglądał ten HP co ojcu dałam.
        Ja lubię klasykę- czarny musi być i tyle :)
        Kiedyś kupowałam Toshibę (nie pamiętam jaką) wypasioną dla znajomej w Pl- super lapek- tylko,że ciężki był jak cholera bo 17"- ja preferuję 15" bo większego jedną ręką z podłogi nie podniosę jak leżę na łóżku np. To było jakieś 3 lata temu-chwali go sobie do dzisiaj.
        Toshiby przeglądałam i owszem z serii Pro mi się jeden spodobał ale niestety odpadł bo chyba nie miał scrolla :( ale ogólnie parametry i wygląd ok.

A no i jeszcze ważna rzecz na co zwróć uwagę- Hard Drive SATA (może też pisać "serial ATA")- nie samo ATA tylko bo to już troszkę przestarzała technologia jak na dzisiejsze czasy.

Mnie najbardziej będzie szkoda systemu operacyjnego mojego- mam XP pro- najlepszy jaki jest. Ne wiem jak z jakimś innym 7 się przyzwyczaję :/
    • mrs.t trade in? 12.10.11, 11:58
      a,a powiedzcie jeszcze gdzies mi wzie.i by starego jako trade in, czy gdzie starego sie pozbcy?
      • 1mzeta Re: trade in? 12.10.11, 12:27
        Hm....nie wiem- na razie to się zastanawiam co ja ze starym zrobię- bo sentyment do niego mam cholerny- kupował mi go obecny mój małż jak jeszcze tylko się przyjaźniliśmy.
        Chyba go dam małemu- może nie będzie uzurpował sobie praw do nowego :)
    • ta_ruda Re: dobry laptop 12.10.11, 21:41
      ja mam juz drugiego acera, sprawuje sie bardzo dobrze
    • paola_k2 Re: dobry laptop 12.10.11, 23:23
      Ja znawca laptopow nie jestem. Uzywam w domu do internetu, czasem skype, filmy, zdjecia. Mam druga Toshibe i jestem bardzo zadowolona. Kupilismy z 17 calowym ekranem bo czasem ogladamy filmy w lozku i w tym przypadku rozmiar ma znaczenie :) Aha i polecam John Lewis bo daje dwuletnia gwarancje.
      • leyla76 Re: dobry laptop 13.10.11, 20:16
        ja bym przede wszystkim zwracala uwage na procesor. im lepszy ty drozszy sprzet niestety ale wg mnie warto zainwestowac. ja kupilam hp pavilon, 4gb ram procesor i5. jestem naprawde zadowolona. mozna sie pokusic na procesir i7 ale to racze dla tych co lubia grac w jakies wypasione gry.
    • kkmm-b Re: dobry laptop 13.10.11, 22:09
      ja mam DELL jestem bardzo zadowolona:)
    • czarny_uk_anka Re: dobry laptop 13.10.11, 23:00
      moze sprzedawca w sklepie doradzi??
      • smag2 Re: dobry laptop 21.10.11, 23:27
        sprzedawca w sklepie doradzi tak aby sprzedac jak najdrozej = bonus dla niego. grunt to wiedziec po co sie przyszlo do sklepu i tego sie trzymac, otherwise obedra z kasy
    • andreas3233 Re: dobry laptop 21.10.11, 23:47
      Popieram opcje Lenovo, ponadto ACER ASPIRE 5745 PG ok £300.
    • 1mzeta No wiecie co .... 22.10.11, 00:10
      Tak mi ten nowy lapek chodzi po głowie i chodzi czy go kupić czy nie i tak mi żal mojego HP-eka i w końcu wkurzyłam się i przeinstalowałam system- wiesza się prawie wcale.
      No i teraz już zgłupiałam czy kupować nowego czy nie- choć powiem szczerze, że marzy mi się coś nowego, a że ciuchów nie kupuję bo nic mi się nigdzie nie podoba no i cała szafa wielka pełna ubrań- niektóre wcale nie noszone to chociaż lapka sobie chciałam nowego sprawić i doopa- chyba nie kupię prędko skoro stary wrócił do łask.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka