gnusmas12
03.12.11, 16:03
Cała nasza rodzina uwielbia ogórki kwaszone i są one jednym z produktów, których najbardziej brakuje nam w UK. W poszukiwaniu prawdziwych, tradycyjnych ogórków przekopałam wszystkie półki z przetworami w okolicznych polskich sklepach. Zdecydowana większość nie spełniła moich oczekiwań (mało powiedziane) - ogórki albo zalane zalewą tak słoną, że nie dały się zjeść , albo pasteryzowane (kwaszone???) , albo z jakimiś dziwnymi przyprawami, octem itp , zawiodły mnie w tej kwestii wszystkie firmy, które ceniłam, jak dawtona czy rolnik. Dzisiaj wypróbowałam kolejną firmę - Victus - i to jest to! Ogórki takie, jak pamiętam z domu, chrupiące, jędrne, w smaku nieziemskie, w składzie same tradycyjne dodatki (koper, chrzan, czosnek). Właśnie razem z synkiem pochłonęliśmy cały duży słoik bez niczego :) Zwykle nie reklamuję konkretnych firm, ale wiem, że ogórki kiszone to jeden z produktów, za którym tęsknią Matki Polki i całym sercem mogę w tej kwestii polecić firmę Victus! Mam nadzieję, że w przeciwieństwie do konkurencji utrzymają poziom!