Dodaj do ulubionych

Dorotus to ja nie jestem,ale......:)

19.12.11, 19:38
staralam sie jak moglam a skonczylam pozno w nocy.
Reszte- plain- syn ozdabia codziennie.Przynajmniej ma zajecie na half term;)fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2981587,2,1,375425-289202714449692-100000798968558-731365-1197458382-n.html
Obserwuj wątek
    • klara11 Re: Dorotus to ja nie jestem,ale......:) 19.12.11, 19:42
      Super , piekne, utalentowana kobieta z Ciebie :-)
      • gosia7813 Re: Dorotus to ja nie jestem,ale......:) 19.12.11, 20:58
        Matko kochana kompleksy teraz mam:)
        Tez uwazam, ze masz kobieto talent!!!
        • clonek13 Re: Dorotus to ja nie jestem,ale......:) 19.12.11, 21:08
          zebym choc pol tego ciastka tak ladnie wystroila jak Ty to tez bym na forum pokazala :))
          ale mysle ze to glownie Twojego synka zasluga :P
          sliczne!!!
    • mialumia Re: Dorotus to ja nie jestem,ale......:) 19.12.11, 21:26
      Cudne!!!!
      • murasaki33 Re: Dorotus to ja nie jestem,ale......:) 19.12.11, 21:31
        Edyta, mniam mniam, palce lizac!
        Moge zapytac co to za lukier z wierzchu? Gdzie kupic i jak sie zwie?
        • dorotus76 Re: Dorotus to ja nie jestem,ale......:) 19.12.11, 21:50
          Są swietne :)
        • t.edyta Re: Dorotus to ja nie jestem,ale......:) 19.12.11, 23:42
          murasaki33 napisała:

> Edyta, mniam mniam, palce lizac!
          > Moge zapytac co to za lukier z wierzchu? Gdzie kupic i jak sie zwie?

Dzieki,dzieki :)

To jest icing sugar zwykly,tylko dodalam barwnik spozywczy (ktorego osobiscie nie lubie,ale dla ,,pokazowych'' piernikow konieczny)

Reszte robie z lukrem bialym do ktorego dodaje cytryne zamiast wody.
          Troche pokombinowalam z mieta bo ,,wyciaga'' smak piernika.

Pierniki sa z przepisu Dorotus ,juz drugi rok je robie. Sa pyszne!!!!!

Mnie takie robotki reczne uspokajaja, ale nie moglabym robic tego hurtowo :D
    • fifka01 Re: Dorotus to ja nie jestem,ale......:) 20.12.11, 00:09
      A ja myślałam, że odchowanie noworodka to jest sztuka, ale to pikuś jednak...:)
      • robak.rawback Re: Dorotus to ja nie jestem,ale......:) 20.12.11, 00:50
        bardzo ladne
        • robak.rawback Re: Dorotus to ja nie jestem,ale......:) 20.12.11, 00:52
          za szybko wyslalam - chcialam jeszcze powiedziec ze te soczyste kolory mi sie podobaja czerwien i fiolet
      • aniaheasley Re: Dorotus to ja nie jestem,ale......:) 21.12.11, 00:32
        Noworodka to tutaj kazda z nas z definicji kiedys gdzies odchowala, a takie cudenka to wyzsza szkola jazdy. Ja noworodki sztuk 3 przerobilam na dorastajace cudaki, ale takiej tworczosci nie mialam nigdy! I nie zanosi sie :)
    • hanai77 Re: Dorotus to ja nie jestem,ale......:) 20.12.11, 01:08
      sliczne ci wyszly, normalnie padlam z wrazenia , jak zrobilas takie mocne kolory lukru dawalas barwniki a jesli tak to jakie takie ogolno dostepne w marketach? i smak lukru sie nie zmienil? a lukier taki zwykly cukier puder i woda czy na bialku gestszy? ja am narazie plain upieczone jutro bedziemy zdobic to sie z ciekawoscia podpytuje:) bo naprawde fajne te twoje ciacha..
      • t.edyta Re: Dorotus to ja nie jestem,ale......:) 20.12.11, 01:24
        Ja kupilam barwniki Silver Spun, czy jakos tak....
        Jesli dajesz wiecej,kolor jest mocniejszy.
        Cukier puder z tej samej firmy.
        Nie robilam na bialku bo boje sie ,ze jak dlugo poleza to sie zepsuja????
        Robie gesciejsza mase.
        Ja nie lubie jesc kolorowych bo jakies takie chemiczne,ale smaku nie ma,natomiast teraz robimy biale z roznorodna posypka.Wlasnie dokupilam smarties ,ale takie male w pudeleczkach takze reszte z polewa z roztopionej czekolady (dla mnie wedel najlepszy).)
        • t.edyta Silver spoon 20.12.11, 01:25
          mialo byc.
          • miss_scary Re: Silver spoon 20.12.11, 12:49
            Sliczne!!! My dekorowalysmy rozpuszczona ciemna i biala czekolada i na to posypki kolorowe, pare tylko zostalo ale za rok koniecznie zrobie twoim sposobem.
            • berlin30 A mi zakalec wyszedl 20.12.11, 15:48
              buuu
              zrobilam babke ze strony dorotus i zakalec wyszedl, cos nie mam szczescia, nie wiem co robic na przyszlosc aby nie bylo wpadki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka