Dodaj do ulubionych

Dziewczyny, jak sie zyje w DAGEHNAM

11.01.12, 12:19
Macie jakies wlasne/znajomych doswiadczenia?
Ceny domow wygladaja przyzwoicie...
Obserwuj wątek
    • moncik32 Re: Dziewczyny, jak sie zyje w DAGEHNAM 11.01.12, 13:23
      mi sie zyje dobrze ,juz ponad 3 lata. od wrzesnia otworzyli nam prawie pod domem super szkole z ocena outstanding. tzn to jest filia juz istniejacej szkoly.
      od kiedy tu sie przeprowadzilsmy sporo zmian na lepsze widze.jest nowy basen ,drugie leisure centre planowany jest na Barking.nowa biblioteka na Heatwave .
      nie jest super posh ale mi tu dobrze .tym bardziej ,ze mam super szkole dla chlopcow.
      jakby co to pytaj
      • moncik32 Re: Dziewczyny, jak sie zyje w DAGEHNAM 11.01.12, 13:27
        komunikacyjnie tez jest ok .stacja
        Barking ma sporo polaczeni z centrum.albo pociag z Goodmayes do Liverpool Station.autem A13 prosto do City prowadzi.
        jest fajny shopping na Romford lub Ilford
        fajne children centre dla mlodszych dzieci.
        no i my tu mamy fajny klubik polskich mam.
        • laurunia55 Re: Dziewczyny, jak sie zyje w DAGEHNAM 19.10.12, 13:04
          Witam ja mam pytanko gdzie znajduje sie ten polski klubik tez mieszkam na dagenham wiec z checia bym was odwiedzila,pozdrawiam
          • moncik32 R.klubik 21.10.12, 12:05
            laurunia polski klubik troche sie rozlecial dzieci poszly do szkoly ,nuresery ,mamy do pracy .ale jak tylko mozemu to chodzimy do Becontree Children Centre w poniedzilaki na Rhyme Makers 9.30 i we wtorki na Toddler Talk tez na 9.30 /ale trseba byc kolo 9 bo liczba miejsc ograniczona. zapraszamy
    • zurekgirl Re: Dziewczyny, jak sie zyje w DAGEHNAM 11.01.12, 13:38
      Ja bym odradzala sama najblizsza okolice stacji Barking, nie nalezy do najbezpieczniejszych. Jak juz jakis domek wypatrzysz, to pojedz wieczorowa pora, obejrzyj ulice, czy smieci nie porozwalane, sama wyczujesz, czy sie czujesz dobrze, czy nie bardzo. Ja szukalam kiedys domu na Bacontree i calkiem mi sie tam podobalo, ale posh to rzeczywiscie nie jest ;)
      • moncik32 Re: Dziewczyny, jak sie zyje w DAGEHNAM 11.01.12, 13:46
        za taka cene nie oczekujmy,ze posh bedzie.
        barking tez odradzam i Dagenham East .
        moim zdaniem szukaj Becontree w stone Chadwell heath i Goodmayes.. czyli RM8 post code
      • wanilia25 Re: Dziewczyny, jak sie zyje w DAGEHNAM 11.01.12, 22:54
        Ja tez mieszkam na Dagenham. Luksusu tu nie ma, ale ceny domow niskie, dlatego to przyciaga, z praca tez nie najlepiej, ale zgadzam sie z Moncik ze duzo jest dla dzieci udogodnien; duzo centr, zlobkow, dobre szkoly.....

Jednak tesknie za 3 strefa......choc my tu juz 2 lata przeszlo w dagenhamskich stronach....
        • mixta2 Re: Dziewczyny, jak sie zyje w DAGEHNAM 12.01.12, 00:55
          Ja nie mieszkam na Dagenham,ale dosyc blisko i z moich kilkuletnich obserwacji to unikalabym Barking,Dagenham East. Duzo lepiej napewno jest strone Seven Kings,Goodmayes,Chadwell Heath, Romford a jeszcze lepiej to Wanstead,South Woodford(ale tam ceny wysokie)
          Ogolnie to w tej czesci miasta nie spodziewaj sie cudow oraz nieskazitelnej czystosci bo tak nie jest,plus za dosyc niskie ceny domow,nieraz naprawde mozna wychaczyc niezly dom (nie dla krasnoludkow), w fajnej okolicy za fajna cene.Mnie jescze interesowalaby bardzo secondary school,jaka jest w poblizu.
          Wydaje mi sie ze Redbridge ma duzo lepsze szkoly niz Barking&Dagenham,ale to tylko moje zdanie. Najlepiej jakbys sobie zrobila wycieczke i sprawdzila na wlasne oczy,pojezdzila tu i owdzie to mialabys obraz z reala.Ogolnie da sie zyc.
        • mixta2 Re: Dziewczyny, jak sie zyje w DAGEHNAM 12.01.12, 01:00
          Zapomnialam dopisac ze Dagenham Heatway warto jest wziasc pod uwage.
          • gabez1 Dziewczyny z DAGENHAM znalazlam 2 fajne domy 15.01.12, 22:44
            na LANGLEY CRESCENT i na PORTERS AVENUE.
            Co myslicie o tych okolicach?
            • moncik32 Re: Dziewczyny z DAGENHAM znalazlam 2 fajne domy 16.01.12, 10:39
              Porters AV jezdzi autobus .wiec nie jest to boczna uliczka.
              ale nie jest super glosno . a dokladnie w ktorym miejscu bo to dluga ulica .
              ale tu moge Ci GP polecic na Marlbourough rd .
              a dzieci w jakim wieku masz bo i szkoly wazne .
              jesli dom jest od strony wood lane to jest dobra St Teresa . Roding ma ocene 2 i tez dobrze o niej mowia . w sumie to i do naszej byloby w miare blisko Manor Longbridge
              tej drugiej okolicy nie znam dobrze .bo my szukalismy w okolicach Longbridge Road.po tamtej stronie torow juz nie chcielismy mieszkac.
              a widze,ze podrozaly domki w naszej okolicy
              • wanilia25 Re: Dziewczyny z DAGENHAM znalazlam 2 fajne domy 16.01.12, 14:10
                Langley Crescent - tam kiedys znalezlismy 3 bed, dwojka zrobiona na trojke, malutkie pokoje, malutkie ogrodki, no i szkola naprzeciwko ( ale za to dobra, panstwowa szkola, sa tam zajecia dla dzieci ze po szkole moga zostac do 6 pm jezeli np. rodzice pracuja za bodajze 3 L dziennie - to fajna sprawa dla pracujacych rodzicow i bardzo pomocne, bo ja za godzine childminder placilam 5 L pol mili / mile obok .....),
                - wiec okolica ok, blisko do glownej ulicy Gale Street a stad minuty do Becontree metra, tylko odglosy ze szkoly moga byc meczace.....

Drugiej ulicy nie znam.....

• gabez1 Zdecydowalismy sie na ten dom na 16.01.12, 14:46
                Porters Avenue, bliziutko Gale Street.
                Dzieki Wam wielkie za wszelkie informacje.
                Oczywiscie, mam duuuzo wiecej pytan. Moj syn jest w reception, wiec teraz poszukujemy dobrej Primary School. Dobry GP tez by sie przydal, w razie czego, odpukac...
                Co polecacie najbardziej?

Jeszcze raz serdecznie Wam dziekuje.
              • gabez1 Ta GP bylaby tylko mile ode mnie, wiec fajnie. 16.01.12, 14:53
                A takie "top" szkoly mi "wyskoczyly":

Southwood Primary School

St Peter's Catholic Primary School

Godwin Primary School

Parsloes Primary School

Ma ktoras z Was jakiekolwiek o nich wiadomosci?
                jak zwykle dzieki!
                • moncik32 Re: Ta GP bylaby tylko mile ode mnie, wiec fajnie 16.01.12, 19:33
                  Szkoly te ktore Ci wyskoczyly to chyba troche daleko by byly.ja ich nie znam
                  z blizszych masz
                  St Teresa mala .dobra ,tylko 190 uczniow maja wiec o miejsce trudno
                  Dorothy Barley nie polecam .ofsed 3 albo 4
                  Roding Primary dobrze o niej mowia, chyba ofsed 2
                  Manor Longbidge nowa szkola otwrta we wrzesniu .ofsed 1 .mi sie bardzo podoba

GP
                  Porters Av Gp nie polecam.to jest nowa przychodznia i podobno nie maja tam na stale zatrudnionych lekarzy tylko przez agencje i ciagle sa nowi lekarze .choc moze sie to zmienilo
                  My mamy Highgrove Surgery i jest super nigdy nie ma problemu ,zeby dostac sie do lekarza.
                  • gabez1 Czy ta szkola, o ktorej mowisz, ze nowootwarta, to 17.01.12, 07:43
                    ta
                    Manor Infants' School/Manor Longbridge
                    Sandringham Road
                    Barking
                    Essex
                    IG11 9AG

Telephone number: 020 82706630
                    Fax number: 020 82706627?
                    • gabez1 Re: Czy ta szkola, o ktorej mowisz, ze dobrze o ta 17.01.12, 07:58

Roding Primary School

Hewett Road
                      Dagenham
                      Essex
                      RM8 2XS

Telephone number: 020 82706640
                      Fax number: 020 82706638?
                    • moncik32 Re: Czy ta szkola, o ktorej mowisz, ze nowootwart 17.01.12, 12:55
                      tak to ta szkola tylko adres jest starej
                      nowa szkola jest na skrzyzowaniu Lodge AV i Longbdrige Road. na terenie starego EAst L:ondon Uniwersytetu
                      jak orientujesz sie w okolicy to naprzeciwko Lidla
                      • wanilia25 Re: Czy ta szkola, o ktorej mowisz, ze nowootwart 18.01.12, 14:20
                        A ja polecam St Peters. Szkola katolicka, wiekszosc ciemnoskorych dzieci, ale wysoki poziom, ksieza z Polski :) - polecam. Choc moj starszy syn chodzi do Thomas Arnold PS, obok; ale mlodszego za 3 lata mysle poslac do St.Peters :).
                        Starszy nie dostal sie tam , gdy dwa lata temu przeprowadzilismy sie na Dagenham, byl grudzien, potem niby moja apelacje rozpatrzyli pozytywnie; ale Jakub juz Th. Arnolod PS mial kolegow i nie chcialam znowu mu zmieniac, choc zaluje.....

Co do GP to polecam Urswick Medical Centre, dr Mohan albo Dr Hara ( kobieta ), oboje pochodzenia hinduskiego, ale starsi, doswiadczeni i zawsze znaja problem choroby. Innych lekarzy nie znam, ale tych dwoje naprawde polecam.

POWODZENIA !!!!!!!!!!!!!!

• gabez1 Dobra, to powiedzcie mi teraz, kiedy i jak 19.01.12, 14:13
                          przeniesc dziecko do nowej szkoly?
                          Zupelnie jestem zielona w tym temacie.
                          • wanilia25 Re: Dobra, to powiedzcie mi teraz, kiedy i jak 19.01.12, 15:37
                            trzeba sie udac na Barking do One Stop Shop i tam wziasc aplikacje do wypelnienia, bo ta forme rowniez ma po czesci wypelnic stara szkola im szybciej to zrobisz tym lepiej. Na miejsce w szkole my czekalismy 2 tygodnie, dwa tygodnie w domu siedzielismy bo wczesniej mieszkalismy na Leyton. Wiec trudno dowozic dziecko i odbierac kazdego dnia taki kawal drogi, z linia metra District na dodatek, gdzie wiecznie cos sie psuje, sa opoznienia....
                            • gabez1 Re: Dobra, to powiedzcie mi teraz, kiedy i jak 19.01.12, 17:55
                              Dzieki, nie wiem, co bym bez Was zrobila.
                              • wanilia25 Re: Dobra, to powiedzcie mi teraz, kiedy i jak 19.01.12, 18:25
                                w jakim wieku masz dzieci ?

• moncik32 Re: Dobra, to powiedzcie mi teraz, kiedy i jak 20.01.12, 13:33
                                  gabez ja za wanilia spytam w jakim wieku jest Twoj syn? bo cos mi sie kojarzy,ze jest w reception. moj tez wiec macie juz kumpla na dzielnicy . fajnie by bylo bo moj to same kolezanki ma..
                                  a i jak postep w kupnie domu ? ogladaliscie ?
                                  • gabez1 Moj Maly w reception 20.01.12, 14:46
                                    aplikaca o kredyt zlozona, wiec sprawa w toku:-)
                                    • wanilia25 do Moncik32 20.01.12, 19:39
                                      Monika, cos mi sie wydaje ze Twoj Adas ma kolege :):):).

Pozdrawiam serdecznie
                                      • gabez1 Re: do Moncik32 08.02.12, 11:50
                                        Kredyt przyznany, wiec mam nadzieje, ze niedlugo przeprowadzaka.

Ufff, juz mi bokiem wychodzi to mieszkania "na kupie".

Mam nadzieje, ze spotkamy sie na kawie, jak sie przeprowadzimy:-)

P.S. Moj szymon wie juz o Adasiu i bardzo chce go poznac:-))))))))
                                        • moncik32 Re: do Moncik32 08.02.12, 15:08
                                          to super . na kawke oczywiscie zapraszamy i wszelkimi radami dzielincowymi sie podzielimy.
                                          a to powiedz Szymonowi ,ze Szymonow to juz tu jest dwoch. moj mlodzy syn i wanilii tez .
                                          • gabez1 musze zlozyc aplikacje do szkoly i mysle o takich 24.04.12, 11:06
                                            trzech:

1. Manor Infant School

2. Hunters Hall Primary School

3. Roding Primary School

Slyszalyscie jakies opinie o szkole nr 2?
                                            • gabez1 aha jeszcze zapomnialam sie zapytac, 25.04.12, 12:24
                                              czy w poblizu znajduje sie jakis polski sklep:-)?
                                              • moncik32 Re: aha jeszcze zapomnialam sie zapytac, 25.04.12, 13:43
                                                hej gabez to juz macie domek?
                                                tej szkoly o ktora pytasz nie znam.
                                                polski sklep najblizszy to chyba na Goodmayes jest .tam tez jest polska msza w kosciele St Cedds.
                                                ale na skrzyzowaniu Longbidge RD i Loadge Av jest sklep prowadzony przez Ukrainke i ma sporo polskich produktow.
                                                napisz do mnie na szczepka75@wp.pl to sie umowimy i pogadamy o dzielnicowych sprawach
                                                • gabez1 email wyslany:-) 25.04.12, 14:00

• edytka1912 Re: email wyslany:-) 11.10.12, 15:46
                                                    witam Mame Szymka mam pytanko i co kkupiliscie ten domek bo my wlasnie myslimy o przeprowadzce w tamte okolice jestesmy z calkiem innej czesci Londynu i nic nie wiemy o okolicy i zadnych znajomych dlatego troszke sie tego obawiam, bedzie to cos calkowiecie nowego na calej lini, ale ceny domow fakt przyciagaja, mogla bys napisac jak sie mieszka ?
                                                    Widze ze duzo Szymkow ostatnio sie spotyka w Londynie bo u mnie tez Szymus :)
                                                  • gabez1 zyje Nam sie wspaniale 11.10.12, 15:57
                                                    Duzo roznych slyszalam opinii o Dagenham - przyznam szczerze, ze troche sie obawialam, jak bedzie..
                                                    Przeprowadzilismy sie 1 czerwca, kupilismy dom podobno w "lepszej" dzielnicy:-)
                                                    Jestem milo zaskoczona.
                                                    Mamy super sasiadow - 4 latek z mama, ktorzy stali sie najlepszymi przyjaciolmi:-)
                                                    Odwiedzaja sie nawzajem, czesto razem gdzies wychodzimy.
                                                    Co mnie niestety razi, to brzydota domow, ale z czasem sie przywyczaje:-)

Przede wszystkim jestem w siodmym niebie, ze nareszcie na swoim, a nie na kupie!
                                                  • edytka1912 Re: zyje Nam sie wspaniale 11.10.12, 22:13
                                                    a mozesz mi cos powiedziec o Becontree bo wlasnie tam znalezlismy fajne mieszkanko, a mozesz tez napisac kt czesci polecasz a ktorych unikac bo juz rozne wersje slyszalam i dobrze by bylo od kogos uslyszec opinie kto juz tam mieszka,
                                                    z gory bardzo dziekuje
                                                  • gabez1 Re: zyje Nam sie wspaniale 12.10.12, 13:42
                                                    Oj, z tymi pytaniami, to chyba musisz uderzyc do moncik32 - Monika pomoz:-)
                                                    Ja jeszcze swieza i nie bardzo Ci z tym pomoge:-(
                                                  • moncik32 Re: zyje Nam sie wspaniale 21.10.12, 12:10
                                                    nie wiem czy jeszcze aktualne , ale jak masz dziecko albo planujesz to patrz na szkoly jakie sa w okolicy .ale u nas na dzielnicy jest problem z miejscami w szkole ,gabez cos o tym wie.
                                                    ja lubie okolice od Longbridge /wood lane w strone stacjii Chadwell Heath/goodmayes .
                                                    ale samo Becontree tez jest ok aby nie za blisko Heathwaya . najlepilej powloczyc sie po okolicy i popatrzec na ludzi .
                                                    powodzenia w poszukiwaniach
    • grazyna.35 Prosze o informacje na temat zycia w Dagehnam 08.09.13, 18:07
      Dziewczyny chcialabym wiedziec jak tam sie żyje, jacy są ludzie? Czy centrum sportowe np. basen jest w Dagenham czy trzeba jechac w inne okolice, gdzie sa dobre przedszkola dla dzieci, gdzie mozna pojsc w tych okolicach z trzylatkiem?. Chcemy wynajac mieszkanie w okolicy RM8 2XR.Jesli ktos mieszka w tych okolicach prosze o udzielenie mi informacji na ten temat.
      • littleelephant Re: Prosze o informacje na temat zycia w Dagehnam 14.09.13, 01:25
        centrum sportowe sa 3 na Dagenham, a I do Romford latwy dojazd jak ci malo. Blizszych szkol dla ciebie nie znam, ale jesli masz ochote jezdzic to moge polecic Rush Green (prawie pod Romford) i 5 Elms (Wood Lane). Przedszkoli w tej okolicy nie znam :(
        Ja bym jednak polecala szukac domu w okolicach Oxlow Lane blizej Heatway. Zdecydowanie odradzam Dagenham East, Barking I nie przepadam za Becontree (ale mieszka tam sporo Polakow).
      • szczepka75 Re: Prosze o informacje na temat zycia w Dagehnam 14.09.13, 18:52
        ten dom jest tuz obok St Theresa dobra ,mala katolicka szkola ,niedaleo tez jest Manor Longbridge School (gdzie moj syn chodzi) fajna ,nowa szkola .
        fajne Children Centre To Becontree C C ,prawie 5 lat tam chodzilam .fajne play groups ,fajne panie.
        basen ;Becontree Leisure Centre ,drugi jest w Barking niezbyt ciekawy ale juz buduja nowy .trzeci byl ale zamkneli .
        biblioteki ;fajna jest w Barking albo lubimy Valence Library .maja fajne zajecia dla dzieci ale to raczej dla starszych dzieci ,moj 3.5 latek chodzi ale to starszy raczej z nich korzysta
        przedszkole ;Quality KIds taka typowa przechowalnia dla dzieci ,moj starszy tam chodzil ,przezyl .
        jak masz wiecej pytan to pytaj , ,
        • littleelephant Re: Prosze o informacje na temat zycia w Dagehnam 15.09.13, 01:04
          Wyzej czytalam, ze co jakis czas mamy z Dagenham sie spotykaly, ciekawa jestem czy ta tradycja wciaz jest jeszcze kontynuowana. Tylko, ze moje latorosle troszke wiecej maja niz wiek przedszkolny :)
          • kasik1245 Re: Prosze o informacje na temat zycia w Dagehnam 22.09.13, 21:50
            czesc my tez mieszkamy w tej okolicy i jestesmy bardzo zadowoleni.Fajna spokojna okolica.Szkól tez jest dosc duzo wiec i z miejscem nie ma problemu(moja starsza chodzi do dorothy barley i mimo ze szkola nie ma najlepszej oceny ofsted to jestem bardzo z niej zadowolona bo mam porownanie z innymi szkolami-jesli chodzi o traktownie dzieciakow i opieke nad nimi).Bardzo chetnie poznam jakies inne mamy z tej okolicy w celach towarzyskich tzn.wspolny spacer ,kawka itp.|piszcie bo mam duzo wolnego czasu i chetnie Was poznam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka