Dodaj do ulubionych

Przy jakiej temperaturze ogrzewacie dom?

27.03.12, 15:09
Na zewnątrz pogodnie, słońce świeci, a mi w domu jest ciągle zimno. W domu jest ciepło tylko w pokojach nasłonecznionych, a wieczorem i rano to wszędzie dosyć chłodno. Nie wiem, czy z moim domem coś nie tak? Czy przy obecnych temperaturach włączacie ogrzewanie? Ile macie stopni w domu bez włączonego ogrzewania przy aktualnych tem. na dworze czyli 17-20?
Obserwuj wątek
    • moccabristol Re: Przy jakiej temperaturze ogrzewacie dom? 27.03.12, 15:27
      Obowiązkowo włączam rano i wieczorem. A jak jestem w domu w weekend to włączam i w ciągu dnia jak mi jest zimno. Szczerze mówiąc grzeje prawe przez cały rok z różnym natężeniem.
      • elle-joan Re: Przy jakiej temperaturze ogrzewacie dom? 27.03.12, 15:30
        moccabristol napisała:

> Obowiązkowo włączam rano i wieczorem. A jak jestem w domu w weekend to włączam
        > i w ciągu dnia jak mi jest zimno. Szczerze mówiąc grzeje prawe przez cały rok z
        > różnym natężeniem.

A mierzysz ile stopni jest w domu bez grzania?
        • moccabristol Re: Przy jakiej temperaturze ogrzewacie dom? 27.03.12, 15:38
          Bez grzania 18-19 ja do życia potrzebuję minimum 20 a najlepiej 22.
    • miwah Re: Przy jakiej temperaturze ogrzewacie dom? 27.03.12, 15:38
      ustawiam termostat na 18 ( noca na 15) i jesli temp spada ponizej ww, to sie samo wlacza.
      • bialasek75 Re: Przy jakiej temperaturze ogrzewacie dom? 27.03.12, 15:43
        Włączam wieczorem przed pójściem spać, w nocy i nad ranem zanim wstaniemy. Tak mam ustawione i tak się włącza. W nocy ciągle jeszcze są przymrozki, więc się wyziębia. Ja tam lubię ciepło.
        • beatka74 Re: Przy jakiej temperaturze ogrzewacie dom? 27.03.12, 17:02
          jak na dworzu cieplo jak teraz to nie grzeje w dzien, tylko wlaczam 1-2 razy w nocy nad ranem aby cieplo bylo na wstanie:-))
          ale to pewnie zalezy jaka kto lubi temperature.Ja mam w zimie 18-19 stopni jak grzeje, bo taka temperatura mi odpowiada, 20-22 za goraca:-))
          aha i zawsze mam pootwierane okna, zima lato zawsze wietrze.
    • zurekgirl Re: Przy jakiej temperaturze ogrzewacie dom? 27.03.12, 17:57
      Ja tam wylaczam ogrzewanie jak tylko slonce porzadne wyjdzie. Nie lubie ogrzewania, nie lubie suchego powietrza. Wole zalozyc sweter niz sie kisic. Zima wlaczam rano na 3-4 godziny i potem miedzy 17 a 22. Czasem jak jest wilgotno, to wlaczam nawet latem na dwie-trzy godziny, ale to po to zeby mi pranie nie kislo, a nie po to, zeby bylo cieplej.
      • sylaluk1 Re: Przy jakiej temperaturze ogrzewacie dom? 27.03.12, 18:14
        W lazienkach, sypialni naszej i syna nie grzeje NIGDY , nawet zimą.Teraz juz od dluzszego czasu spimy przy otwartych oknach.Teraz jest tak cieplo ze caly dzien mamy wszedzie okna pootwierane.Zima grzeje w salonie do temperatury nie wyzszej niz 20 stopni
        • natina0 Re: Przy jakiej temperaturze ogrzewacie dom? 27.03.12, 21:11
          gdybym grzała umarlibyśmy z przegrzania,dzis rano w sypialni miałam juz o 10:00 25 stopni.Mamy nowy dom i okna od podłogi do sufitu jak slonko przygrzeje robi się mega gorąco nawet kiedy na dworze jest minusowa temperatura.Na noc NIGDY nie grzejemy i szczerze mówiąc nie potrafiłabym spac w suchym ciepłym powietrzu.Reasumując w ciągu całego sezonu grzewczego ogrzewanie włączałam tylko w dni kiedy miałam pranie i to na max 2 godziny,poza tym nie grzejemy bo termometry oscylują mdzy 20-22 st kiedy nie grzejemy.
    • martusia81 Re: Przy jakiej temperaturze ogrzewacie dom? 27.03.12, 21:51
      My grzejemy caly rok, tak zeby ok 21,22 st bylo. Nad ranem zawsze. Owszem slonce fajnie nagrzewa pokoje poludniowe, ale rano i wieczorem jest zimno. Odkad grzejemy i wietrzymy to ne ma grzyba i jakOs tak sucho w domu;)
      • benignusia Re: Przy jakiej temperaturze ogrzewacie dom? 27.03.12, 22:02
        teraz już nie,ale jeszcze miesiąc temu się zdarzało.Temp w domu mamy 18-20 max.
    • basiak36 Re: Przy jakiej temperaturze ogrzewacie dom? 27.03.12, 22:21
      My sypialni nie grzejemy caly rok, no i zawsze w nocy mamy otwarte okna, obojetnie czy minus czy plus na dworze:) Dzieci tez. W domu temperatura zawsze na 18 stopni.
      W domu dzisiaj rano bylo troche zimno:)) 16 stopni, ale to bylo o 5 rano jak szlam do pracy. Teraz jest 19. Ogrzewanie od jakiegos czasu nie wlaczane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka