Dodaj do ulubionych

w koncu po mojej angielskiej wizycie u poloznej...

18.04.12, 19:09
tak jak wam mowilam w uk robia tlyko 2 usg na cala ciaze w 12 i 20 tyg... mnie beda robili wiecej poniewaz mam bardzo niski wskaznik BMI i w poprzendiej ciazy mialam <niby powstrzymany ale jednak> porod przedwczesny... niby ok cieszy mnie ze wiecej usg ale jednak jakies ziarno niepewnosci zostalo zasiane... zawsze bylam przerazliwie chuda mimo ze jadlam bardzo duzo.. nnic na to nie poradze....
pobrala mi tez 4 fiolki krwi - robiac przy tym byczego siniaka sad na wszytkie badania krwi plus dodatkowo na zoltaczke i hiv- te takze robia wszystkim.noi dodatkowo mocz.
gdyby jakies wyniki byly nie dobre maja dzwonic...
wyrazilam tez zgode na to badanie usg statystyczne dotyczace zespolu downa...oj jakos poprzendia ciaza nie byla dla mnie taka stresujaca...moze dlatego ze mniej badan robili ??
Obserwuj wątek
    • mrs.t Re: w koncu po mojej angielskiej wizycie u polozn 18.04.12, 19:35

o ci sie udalo
      ja mam bmi ok 16, pierwszy porod zakonczony w 32 tygodniu, moja polozna nie zauwazyal ze byl akurat prowadzony trial dla mam ktore urodzily przedwczesnie, byla po prostu tragiczna
      na szczescie pomimo niej , ciaza byla OK
      • gunia_86 Re: w koncu po mojej angielskiej wizycie u polozn 18.04.12, 19:42
        podobne mam bmi... 17 :P
        • gosia7813 Re: w koncu po mojej angielskiej wizycie u polozn 18.04.12, 21:21
          Matko kochana jak ja Wam zazdroszcze:) Jak to fajnie jest duzo jesc i byc chudym:)
          Ja jestem z tych co tylko powachaja czekoladke lub jakies chrupki i juz 2 kg wiecej mam na wadze:D
          Ciagle musze uwazac co jem i od 15 roku do teraz bylam chyba ze 200 razy na diecie:) Wygadam normalnie, ale ile mnie to wyrzeczen kosztuje to sam Pan Bog tylko wie.

Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze z Twoimi badaniami i zycze Ci zdrowej dzidzi i szczesliwego rozwiazania.
    • w_l Re: w koncu po mojej angielskiej wizycie u polozn 18.04.12, 23:22
      Nie wiem jak dlugo mieszkasz w UK i ile masz doswiadczen z opieka na dzieckiem tamze, ale zapraszam po garsc informacji (i przybywa) na mamafulltime.wordpress.com/
      • yourdoubt Re: w koncu po mojej angielskiej wizycie u polozn 19.04.12, 08:53
        no to witaj w klubie. Ja w ciąży straciłam na dzień dobry 7 kg i przez 6 mcy ciązy ważyłam 46kg, potem 49kg i na sam koniec dobiłam do 53kg. Tyle, że ja przez całe 9mcy ciązy nie mogłam praktycznie jeść i pić, bo cały czas mi nie dobrze było:-( Przez moją wagę scan miałam co 2 tyg. Z synkiem zawsze wszystko było ok, tylko mamusia się do d.. czuła;-)
        • gunia_86 yourdoubt 19.04.12, 15:44
          czy w zwiazku z tym urodzilas naturalnie czy przez cc?
          • yourdoubt Re: yourdoubt 19.04.12, 16:35
            miałam emergency cc, ale to dlatego, że przy skurczach spadało tętno dziecka
            • bialasek75 Re: yourdoubt 19.04.12, 18:44
              W pierwszej ciąży też miałam lekką niedowagę, ale położna mi dołożyła parę kilo, żeby nie wyszła ciąża zagrożona. Ale nadrobiłam nieźle, przytyłam 18 kilo, po ciąży mi 5 zostało i teraz jest ok. Nawet lepiej się czuję z taką wagą.
              Mam 170cm wzrostu, przed ciążą miałam 52 kilo, w pierwszym trymestrze spadłam do 48. Teraz moja podstawowa waga to 55 kilo i lepiej się z tym czuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka