Dodaj do ulubionych

Nosidło na chwilę

04.09.12, 12:39
Na chwilę bo tylko na 3 tyg. Zastanawiałam się nad jakąś wypożyczalnią w Londynie, swoją drogą nawet nie wiem czy coś takiego istnieje??? Wpadłam jednak na pomysł, że kupię jakieś używane na Gumtree za £10 czy £15. Nosidło było by w użyciu jeden raz. A mianowicie wówczas gdy będę wracała z Polski sama (bo w tamtą stronę jedziemy z mężem) założę je przed wyjściem na płytę lotniska by mieć możliwość złożenia wózka w tym czasie no i muszę też trzymać bagaż podręczny. Nie chcę małej (6m) dawać nikomu do potrzymania w tym czasie, nie chcę być również zdana na łaskę lub nie łaskę ludzi i proszenia o pomoc.
Pytanie do Was drogie mamy.
Jak sobie radzicie w czasie lotów w sytuacji: dziecko, wózek, bagaż podręczny a ręce tylko dwie???
wszystkie rady i sugestie mile widziane :-)
Obserwuj wątek
    • izabelski Re: Nosidło na chwilę 04.09.12, 13:28
      prosimy o pomoc stewardesse
    • kaka-llina Re: Nosidło na chwilę 04.09.12, 14:19
      sling-ni.weebly.com/index.html
      Biblioteka chustowa:-)
      Prowadzi Polka, kiedyś nie było depozytów, teraz widzę, że są..
      • bialasek75 Re: Nosidło na chwilę 04.09.12, 15:06
        Jak chcesz takie zwykle, najprostsze nosidlo to poszukam w domu i Ci wysle (jak znajde). Daj mi czas do wieczora :)
        Ja corci nie bralam wozka tylko fotelik-kolyske i ona byla tam caly czas zapieta.
        • anulla_m Re: Nosidło na chwilę 04.09.12, 17:20
          mogę czekać, nawet do jutra :-)
    • yumemi Re: Nosidło na chwilę 04.09.12, 15:28
      > Jak sobie radzicie w czasie lotów w sytuacji: dziecko, wózek, bagaż podręczny a
      > ręce tylko dwie??

Plus starsze dziecko: zawsze mialam chuste i nawet jak mala miala 12 mcy, nie raz spala w niej kiedy ja czekalam na bagaz:)) Podrozuje sama z dziecmi bardzo czesto.
      Bagaz podreczny jako lekki plecak, dziecko bylo w chuscie, starsze za reke i nie ma problemu.
      A chuste najlepiej kupic, kolkowa sie sprawdza jesli nie chcesz uzywac non stop, przyda sie w roznych sytuacjach.
      • bialasek75 Re: Nosidło na chwilę 04.09.12, 22:32
        Znalazłam. Mam dokładnie coś takiego: www.ebay.co.uk/itm/Tomy-Bellissimo-Green-Blue-Checked-Baby-Front-Back-Carrier-Harness-0-12-months-/120975468827?pt=UK_Baby_Carriers&hash=item1c2ab3291b
        Nie jakaś rewelacja, ale jak ma być na raz to się nada. Jak Ci pasuje to podrzuć mi swój adres na gazetowego i zaraz jutro wyślę.
        • anulla_m Re: bialasek75 05.09.12, 12:59
          e-mail poszedł :-)
          • anulla_m Re: bialasek75 05.09.12, 15:01
            wysłałam jeszcze raz, nie na e-mail oczywiście
            • bialasek75 Re: bialasek75 05.09.12, 15:16
              O super, widze ze cos przyszlo. W domu zobacze bo w pracy nie wszystko mi sie otwiera. Nosidlo wysle jutro w lunch.
      • mrs.t Re: Nosidło na chwilę 05.09.12, 21:14

wez pozycz z wypozyczalni jakies nosidlo ergonomiczne, szkoda wieszac dziecka..
        www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=408817962516172&set=a.263258900405413.64028.246366758761294&type=1&theater
        albo chociaz nie wieszaj przodem do swiata...

> > Jak sobie radzicie w czasie lotów w sytuacji: dziecko, wózek, bagaż podrę
        > czny a
        > > ręce tylko dwie??
        >
        > Plus starsze dziecko: zawsze mialam chuste i nawet jak mala miala 12 mcy, nie r
        > az spala w niej kiedy ja czekalam na bagaz:)) Podrozuje sama z dziecmi bardzo c
        > zesto.
        > Bagaz podreczny jako lekki plecak, dziecko bylo w chuscie, starsze za reke i ni
        > e ma problemu.
        > A chuste najlepiej kupic, kolkowa sie sprawdza jesli nie chcesz uzywac non stop
        > , przyda sie w roznych sytuacjach.

o to to.. choc ja odkad dzieci nieco starsze, stabilniejsze to chusty mniej uzywam, a wlasnie SSC (soft structured carrier) - ergonomik jest szybki w obsludze, zajmuje malo miejsca, pozwala na noszenie z przodu, an boku i na plecach nawet sporo starszego dziecka..
        inwestycja na lata , plus odsprzedasz
        • anulla_m Re: Nosidło na chwilę 06.09.12, 09:55
          Ja jestem totalnie nie chustowa więc szkoda mnie do tego przekonywać.
          Musze przyznać jednak, że jak widzę dziecko wiszące przodem do świata to mnie zdecydowanie trafia i mam ochotę wyszarpać takiego malucha z nosidła od bezmyślnych rodziców.
          • mrs.t Re: Nosidło na chwilę 06.09.12, 18:39

> Ja jestem totalnie nie chustowa więc szkoda mnie do tego przekonywać.

no ale nikt nie przekonuje, uzywaj nosidla, chocby na raz, ale takiego ktore trzyma dziecko w prawidlowej pozycji, podtrzymujac kregoslup w odpowiednim ksztalcie, i na pupie, z nozkami szeroko, a nie w kroku - ergonomik (SSC)
            lekkie to to , miekkie, zwinie sie do malych rozmiarow, a jak podrosnie dziecko to i na plecach ponosisz awaryjnie, jak sie zmeczy ..
            szesciomiesieczniaka od bidy juz w nosidlo mozna wlozyc!
    • sueellen Re: Nosidło na chwilę 06.09.12, 10:24
      Latałam z chustą. Możesz mie wierzyć lub nie slużyło dwa lata :) Nieraz jeszzce polecisz sama, pryjdzie Ci jechać pociągiem itp
      • bialasek75 Re: Nosidło na chwilę 06.09.12, 20:24
        Wiecie co, ja młodą nosiłam w chuście jak była malutka, potem się przesiadła do Mei Taia. Miałam też poucha na krótkie wypady. Ale i w to nosidło parę razy ją włożyłam. Wszystko jest dla ludzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka