18.09.12, 20:56
czy występuje w uk syrop sosnowy , najlepiej złożony z kodeina?
jakis odpowiednik ?

ps czy ktos kto regularnie zaklada do aldi nie spotkal mojej wegierskiej przyprawy??
Obserwuj wątek
    • lucasa Re: pini w uk 18.09.12, 21:07
      mrs.t napisał:

> czy występuje w uk syrop sosnowy , najlepiej złożony z kodeina?
      > jakis odpowiednik ?
      >
      >
      >
      > ps czy ktos kto regularnie zaklada do aldi nie spotkal mojej wegierskiej przypr
      > awy??

:)))) (bedziemy miec rok 2020 na forum i ciagle bedziemy szukac przyprawy dla Ciebie!
      oraz :((((( (niestety nie widzialam, ale wypatruje pilnie)
      A
    • glasscraft Re: pini w uk 18.09.12, 21:11
      Taki?

www.amazon.co.uk/Vogel-Bronchosan-Natural-Cough-Syrup/dp/B004B9F182/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1347995398&sr=8-1
      • emigrantka_z_dzieckiem Re: pini w uk 18.09.12, 21:28
        Węgierskiej nie widziałam, ostatnio były w Aldim dodatki i przyprawy do kuchni orientalnych... A pini możesz kupić w polskiej aptece wysyłkowej w UK, jest ich kilka, sama ostatnio zamawiałam ten syrop i kilka rzeczy i po kilku dniach miałam paczkę :) P.S Czy wszystkim teraz gardła wysiadają?
        • mrs.t Re: pini w uk 18.09.12, 22:10
          w sumie wyguglowalam to pini i kilka polskich aptek się pojawiło al e jak zniknęła w pierwsZe lepsza you nie istniała więc się zniechecilam u tu przylazlam

ktora z aptek jest sprawdzona ?

nie wiem jak gardlo mnie meczy chorobsko 2tygodnie w polsce chprpwalam i teraz tu kaszel przywloklam
          pini pomagal ale zapomnialam wziac..

ten linkf tutejszy tez lookne. ale ze to czy aby na pewno jak pini smakuje???
          • glasscraft Re: pini w uk 18.09.12, 22:21
            Nie potrafie Ci powiedziec, czy smakuje jak pini, bo nigdy sama nie uzywalam (wiec nawet nie wiedzialabym jak pini smakuje). Po prostu pierwsze co mi sie znalazlo :-(
            • clonek13 Re: pini w uk 18.09.12, 22:43
              raz widzialam twoj wpis o przyprawie, jak mieszkalam w Londynie to nie mialam nigdzie Aldi, ale od maja jezdze regularnie bo sie przeprowadzilam , nigdy nie widzialam takiej przyprawy o ktora pytasz.
              Nie wiem co to Pini, podejrzewam ze syrop z sosny?? ja w UK zawsze kupuje dla nas,czyli dla doroslych syrop :
              www.chemistonline.co.uk/img/shp/0947481_S.jpg
              A aptece, w Hinduskich sklepach i nieraz w supermarketach na dziale z lekami bez recepty, w Boots chyba nawet byl.
              • mrs.t Re: pini w uk 23.09.12, 17:48
                Clonek , niech cię dunder swisnie!!
                Wpadł mi w oko dzisiaj ten balsam , po tym jak tu na niego rzuciłem okiem ,
                Zdesperowana kupiłam Nie doczytujac skladu (min.liquorice )
                Cholera pic sie tegp nie da :p

:))
                • clonek13 Re: pini w uk 23.09.12, 18:09
                  mrs.t napisał:

> Clonek , niech cię dunder swisnie!!
                  > Wpadł mi w oko dzisiaj ten balsam , po tym jak tu na niego rzuciłem okiem ,
                  > Zdesperowana kupiłam Nie doczytujac skladu (min.liquorice )
                  > Cholera pic sie tegp nie da :p
                  >
                  > :))

:D czlowiek chce pomoc i ma po doopie :) Moj maz tego nie pije bo ma mdlosci po nim ,ale ja gdy jest bardzo ciezko z przeziebieniem lapie sie tego syropu migiem i nie narzekam :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka