Dodaj do ulubionych

Chusta dla starszego dziecka

24.11.12, 23:26
Byl kiedys watek o nosidlach i z niego wiem ze niektore z Was orientuja sie w temacie chust i pewnie je uzywaja. Ja do tej pory jakos chustami sie nie interesowalam ale teraz siostra ktora na dniach bedzie rodzic w Polscei byla na warsztatach chustowych, zaciekawila mnie tym tematem tym bardziej ze rozgladalam sie za jakims nosidlem do niedalekiej podrozy (lece sama znia) ktore zaklada sie na biodro bo wydaje mi sie z moim Tomy ktorego do tej pory uzywalam jak z nia lecialam bedzie juz niewygodne dla niej i dla mnie bo mloda coraz bardziej ciekawska (9,5 mies) wiec takie na biodro byloby lepsze. Mam pytanie do uzytkowniczek i fanek chust - gdzie w uk kupie chuste i jak ona sie wogole po angielsku fachowo nazywa bo nie wiem nawet gdzie szukac tych informacji, oraz czy to nie za pozno na przygode z chusta przy prawie 10 miesiecznym dziecku? Z gory dziekuje za wszelkie info
Obserwuj wątek
    • illegal.alien Re: Chusta dla starszego dziecka 24.11.12, 23:51
      Nie za późno :) ja dwulatke jeszcze czasem noszę :) na biodro polecam chuste kolkowa (ring sling).
      Dla informacji ogólnych najlepszy jest chyba slingguide.co.uk
    • mrs.t Re: Chusta dla starszego dziecka 25.11.12, 10:59
      o matko, juz myslalam ze o jakims trzy czy pieciolatku mowisz ;)
      9,5mca to maluch, ktory dopiero co pewnie dorosl do nosidla !

bo pewnie najlatwiej zaczac uzywac SSC (Soft structured carrier) , czyli nosidla ergonomicznego - przyda sie na kilka lat, na biodro, przod (na razie) , potem na plecy
      Zaleta jest to ze jest wygodne, i dobre takze na dluzsze wyprawy (jakby bylo trzeba) i obciaza rowno ramiona/plecy, tez zajmuje malo miejsca po zwinieciu
      kolkowa jets fajna ale zwlaszcza na szybkie wypady , na biodrze/z przodu, ale obciaza tylko jedno raie ( co czasem odpada jak ktos ma problemy z kregoslupem np)

tu jak nosic, i jaki jest wybor 3.bp.blogspot.com/-0wZQ_isUmvw/UK6T3lq4mqI/AAAAAAAABJw/___NB2A9X0U/s1600/Fullscreen%2Bcapture%2B19112012%2B144540.bmp.jpg
      tinyurl.com/babywearingleaflet12
      tinyurl.com/babywearingleaflet13
      jeszcze tu niedawny watek moze sie ci przydaforum.gazeta.pl/forum/w,37418,140550773,140550773,sprzedam_chuste.html
      #kupic mozna w internecie bigmamaslings.co.uk na przyklad
      albo taniej z drugiej reki na licznych grupach na FB (np www.facebook.com/home.php?sk=fl_415929721213#!/groups/209783279077720/?fref=ts)
      albo yahoo grupa - UKbabywearingSWAP
      a;lbo powiedz skad jestes, pewnie w okolicy masz SLINGMEET
      (tez wyszukac mozna na FB albo slingmeet.co.uk) i tam czesto mozna kupic od kogos..
    • yumemi Re: Chusta dla starszego dziecka 25.11.12, 11:53
      To jeszcze malutkie dziecko:)) Starsze to taki 2 latek bylby:)
      Ja w tym czasie na co dzien nadal korzystalam z 'ring sling' zolowear, dla mnie ta chusta to byla rewelacja.
      Jak mala miala 2 latka, kupilam Mei Tai.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka