Dodaj do ulubionych

Forma o brytyjski paszport

26.11.12, 18:25
Pewnie juz bylo ale nie moge znalezc :) Mam pytanie odnosnie punktu w formie gdzie trzeba podac dane dziadkow dziecka.Co jesli nie znamy daty slubu rodzicow ojca dziecka, ktory bedzie aplikowal o paszport? Byla moze ktoras w takiej syt.i wie czy to koniecznie trzeba podawac? Dzieki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: Forma o brytyjski paszport 26.11.12, 18:36
      Ktory to punkt? Pierwsze slysze, zeby date slubu dziadkow trzeba bylo wpisywac. Jest punkt daty slubu rodzicow dziecka, przeciez to dziecka aplikacja.
      • plain-vanilla Re: Forma o brytyjski paszport 26.11.12, 18:38
        Proponuje lekture mn1 guide. Wszystkie sekcje i punkty wyjasnione.
        • bisiek10 Re: Forma o brytyjski paszport 26.11.12, 21:07
          Sekcja 4 Pisze ze jezeli rodzice urodzili sie po grudniu 82 r lub urodzili sie za granica to potrzebuja full name, data urodzenia' miejsce urodzenia, oraz date slubu dziadkow I pisze zeby wpisac te dane w sekcji 8 albo na osobnej kartce.Albo ja nie rozumiem.
          • plain-vanilla Re: Forma o brytyjski paszport 26.11.12, 21:41
            A pomylila mi sie aplikacja mn1 z aplikacja o paszport.
            Moi zdaniem te dane sa potrzebne do ustanowienia narodowosci dziecka, jesli ma dziedziczyc ja. Czy wpisywac to chyba zalezy na jakiej podstawie aplikujecie.
            • bisiek10 Re: Forma o brytyjski paszport 26.11.12, 22:13
              Jestey tu i pracujemy 10 lat.Nie mamy paszportow brytyjskich ale chcielibysmy go wyrobic corce ktora ma 2 miesiace.
              • yadrall Re: Forma o brytyjski paszport 26.11.12, 22:39
                Tez zalatwialam to dla synka-jakies 2 mies temu.
                I tez dumalam nad tym punktem. W ostatecznisci napisalam te dane na odsobnej kartce,ktora dolozylam do aplikacji. I rowniez nie wiedzialam kiedy tesciowie wzieli slub,wiec to taktownie przemilczalam zakladajac,ze jak bedzie trzeba to sie dopytaja.
                I co? Odeslali mi te kartke razem z reszta dokumentow (paszporty, payslipy, akt urodzenia)-tak jakby nikogo to zupelnie nie interesowalo :)
                W 2 dni pozniej przyszedl paszport,wiec mysle,ze sie tym nie stresuj-nie wiem po co im to,ale wyglada na to,ze to pytanie na wyrost.
                • illegal.alien Re: Forma o brytyjski paszport 26.11.12, 22:59
                  To pytanie dotyczy dzieci, ktore dziedzicza obywatelstwo. Ja niedawno wyrabialam młodej brytyjski paszport, nie wypelnialam tego pytania, tylko napisałam, ze nasz 'claim to British citizenship' to moj stały pobyt w uk - przysłali list z lista dokumentów wymaganych, zeby ten pobyt udowodnić. Potem dokumenty odesłali i jakoś tydzien przysłali paszport młodej :)
                  • bisiek10 Re: Forma o brytyjski paszport 26.11.12, 23:57
                    Czyli co? Pominac to pytanie? Bo z data slubu moich rodzicow nie ma problemu ale z meza juz jest pod gorke :)
                    • under.fire Re: Forma o brytyjski paszport 27.11.12, 11:31
                      Ja pominelam i bylo ok, paszport dostalismy
                    • illegal.alien Re: Forma o brytyjski paszport 27.11.12, 12:20
                      Pominac. Oni naprawde nie robia wielkich problemow - jak beda chcieli ta date, to po nia zadzwonia/napisza.
                      • bisiek10 Re: Forma o brytyjski paszport 27.11.12, 13:38
                        Dzieki za odpowiedzi :) Tak zrobie.Pomine ta date a jak beda chcieli to dopiero bede sie martwic :) A noz widelec sie obedzie bez tego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka