gnusmas12
30.12.12, 13:29
Dziewczyny, wybaczcie niemądre pytanie, ale zastanawia mnie jedna kwestia, a na stronie royal mail nic na ten temat nie mogę znaleźć...
Otóż moje dziecko rośnie, dużo ubranek i zabawek sprzedaję na aukcjach albo wysyłam koleżankom/rodzinie. Na pocztę mam dość daleko, za to skrzynkę pocztową mam pod domem. Na stronie royal mail znalazłam informację, że mogę kupić online i wydrukować znaczek/kod kreskowy na kopercie czy naklejce na paczkę i wysłać list/paczkę bez chodzenia na pocztę. O ile zwykły list nie wzbudza moich podejrzeń, to zastanawia mnie jak to jest ze "small packet"? Czy mogę kupić taką zwykłą foliową kopertę jakiej używam np. do ubrań, nakleić na nią ten elektroniczny znaczek i po prostu wrzucić do skrzynki? Oczywiście mówię o małych przesyłkach, które zmieszczą się do dziury :) Zastanawiam się jak to jest, przecież na poczcie takie paczki ważą, czasem mierzą, a jak się samemu wysyła to tak po prostu zakładają że ktoś naklei właściwy znaczek? Czy to chodzi o to, że można wydrukować znaczki, nakleić a i tak trzeba z tym iść na pocztę - bo to mnie nie urządza?