Dodaj do ulubionych

Pytanie o urlop

24.01.13, 22:58
Pracuje w nowej firmie od 3 sierpnia zeszlego roku na caly etat. Rok urlopowy trwa od kwietnia do konca marca. Przysluguje mi 20 dni urlopu plus wszystkie bank holiday. Przez 3 tygodnie w tym czasie pracowalam na part time (po dwa dni w tygodniu). Moze ktoras z Was wyjasni mi jak sie to ma do mojego urlopu bo obawiam sie, ze w biurze nie do konca wiedza o co chodzi. Wolalabym miec konkretne argumenty. Wiem, ze za prace part time tak samo nalezy sie urlop tyle, ze pro rata.
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: Pytanie o urlop 24.01.13, 23:07
      Czy te trzy tygodnie to byly przed sierpniem, bo piszesz ze od sierpnia na caly etat.
      Skoro rok urlopowy jest kwiecien do marca, to jezeli pracujesz od sierpnia do "stracilas" 6.66 dni urlopu, czyli do konca marca (zakladajac, ze od sierpnia pracowalas na caly etat) masz 13.33 dni plus bank hols, ktore w tym czasie przypadaja (20 dni/12 miesiecy = 1.66 dnia na miesiac, przepracowalas od sieprnia do marca 8 miesiecy). Jezeli czesc tej pracy byla part time, to musisz zredukowac to co Ci sie nalezy odpowiednio. Czyli za piec dni pracy 20 dni plus bank hols, za dwa dni 40% urlopu.
    • paola_k2 Re: Pytanie o urlop 24.01.13, 23:19
      Te 3 tygodnie na part time bylo juz po 3 sierpnia. Mam jeszcze pytanie co do bank holiday. Jak mam akurat wolne w bank holiday to mi sie liczy jakbym miala urlop? A ja pracuje to mi sie nalezy za to dzien urlopu? W mojej poprzedniej firmie wszystko bylo jakos lepiej usystematyzowane, a tutaj sie nie moge polapac stad pytam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka