02.05.13, 13:22
prosze o porade wszystkich , korzy cos wiedza w temacie. W marcu dowiedzialam sie , ze dostalam prace w Care House, przy wypelnianiu dokumentow okazalo sie , ze nie mam NIN, dano mi zaswiadczenie do job Centre , ze prace mam , po czym szybko otrzymalam numer, w miedzyczasie znalazlam inna prace wciaz czekajac na te w care house, po na NIN sie nie skonczylo po tym byl police record- dostalam okument do domu , do pracy tez przeslali, gdy pytalam kiedy zaczne slszalam -"keep smile", "you got job"- potrzebowalm tylko CRB number,o co wnoskowali- I w tym tygodniu mialam zaczac pace na caly etat. niestety 1 maja zmienil sie manager, Pani uprzejmnie mnie poinformowala, ze sprawdzila budzet I nie ma niestety pieniedzy na przyjecie nowego pracownika. Na szczescie mam prace, miezskanie I za co zyc. Tylko niestetey dojezdzam ,a care house jest tuz za moim domem. Mam syna w middle school ,stad zalezalo mi , by praca byla blisko.Konczac- Cala ta sprawa bardzo mne zniesmaczyla . Czy jest mozliwosc znalezienia pracy w care house przez Polakow? czy tylko nami tak graja? co myslicie o tej sprawie, czy ktos mial podobne doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • turmalinka Re: praca 03.05.13, 11:03
      Boze, czytam i czytac i tego 'care house' zalapac nie moge, chodzi ci o dom opieki? czy to konkretna firma tak sie nazywa?
      Bo jesli pytasz o mozliwosc znalezienia pracy w domu opieki to jest, jak najbardziej. Niestety sytuacja pogarsza sie z roku na rok, bo na opieke nad ludzmi starszymi jest coraz mniej pieniedzy :( Dlatego sytuacja wcale mnie nie dziwi, a nowy manager ma nie tylko budzet, ale zazwyczaj kogos nad soba, kto mu pieniadze wydziela.
    • agg3 Re: praca 03.05.13, 12:00
      care home ;)
      a dostalas umowe o prace juz? bo jak nie, to faktycznie moga Ci odmowic. jak znasz jezyk, to nie powinnas miec problem ze znalezieniem pracy, a to czy bedzie blisko domu to juz inna sprawa...
      ja mam corke w primary I dojezdzam 17 mil w jedna strone... life ;)
      • annaprudhoe067 Re: praca 03.05.13, 13:02
        mowy koncowe nie podpisalam , wypelnilam tyko dokumenty, wiedzialam a jakim stanowisku bede pracowac I ile zarabiac, stopnowo donosilam kolejne dokumenty- bo kazdy to 2-3 tygodni, caly czas mialam ustne zapewnienia , ze mam ta prace, zebym sie nie martwila tym , ze kompletowanie dokumentow trwa tak dlugo, bo miejsce jest pewne, chcialm byc lojalna ,nie zakladalam zadnych personalnych gierek I klamstwa a I nie szukalam nic stalego , skoro mam prace doslownie na wlasnm podworku, w zeszla srode manager owiedzial mi , ze jeszcze CRB number I zaczynm w tym tygodniu .... no I zaczynam , ale poszukiwania od poczatku ... czylijestem w unkcie wyjscia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka