Dodaj do ulubionych

Lalki reborn

09.05.13, 13:38
Mam pytanie czy któraś z Was byłaby zainteresowana kursem reborningu ( tworzenia lalek reborn). Reborningiem zajmuję się już 4-ty rok, od pół roku mam zarejestrowaną działalność artystyczną, właśnie przeprowadziłąm się wraz z rodziną do większego domu , w którym mam miejsce na zorganizowanie indywidualnego kursu wraz z pokojem gościnnym. Część moich lalek można obejrzeć na mojej stronie:
www.millenamoonrebornatelier.com/
Co sądzicie..?
Obserwuj wątek
    • steph13 Re: Lalki reborn 09.05.13, 14:13
      Z jakiegos nieznanego mi powodu I find it spooky.
    • plain-vanilla Re: Lalki reborn 09.05.13, 14:58
      Po co ktos chcialby kupowac taka lalke, ktora wyglada prawie jak prawdziwe dziecko?
      • rafojata Re: Lalki reborn 09.05.13, 15:15
        Ludzie z całego świata kupują takie lalki, głównie są to kolekcjonerzy, podobnie jak dawniej kupowano ręcznie malowane porcelanowe lale, tak teraz od kilku lat kupowane są lalki reborn.
    • paola_k2 Re: Lalki reborn 09.05.13, 15:17
      Ja z jakichs powodow boje sie tych lalek. Poza tym kiedys ogladalam program o ludziach, ktorzy traktuja te lalki jak prawdziwe dzieci i jest to troche, powiedzmy, dziwne.
      • steph13 Re: Lalki reborn 09.05.13, 15:27
        No wlasnie, ja tak samo to odbieram, takie lalki-niby-dzieci, jak z jakiegos horror filmu.
        • steph13 Re: Lalki reborn 09.05.13, 15:30
          I sama nazwa, reborn, traci jakas makabra, w moim odczuciu. Jesli maja to byc lalki, to nie moga byc born ani reborn w zdrowej psychice.
          • nannyjo32 Re: Lalki reborn 09.05.13, 17:31
            gruesome brrr
            • piksi.dixi Re: Lalki reborn 09.05.13, 17:55
              lalki nie dla mnie,
              i wiadomo, jednemu sie podoba, a innemu nie. a pytanie bylo chyba o to, czy ktos chcialby sie przeszkolic. dziewczyna siedzi w tym juz 4 lata, wiec chyba orientuje sie jaki jest popyt..
              fajna masz storne internetowa!

w ostanie halloween widzialam kobiete przebrana za matke: wlos rozwiany i rozczochrany, szlafrok, papcie i na ramieniu lalka newborn ubrana w pieluche - szok totalny :-))))
              • rafojata Re: Lalki reborn 09.05.13, 18:05
                piksi.dixi napisał:
                dziewczyna siedzi w tym juz 4 lata, wiec chyba orie
                > ntuje sie jaki jest popyt..
                > fajna masz storne internetowa!

Popyt na te lalki jest ogromny, ale tylko wówczas gdy są umiejętnie i fachowo wykonane, ja sprzedaję swoje na cały świat w cenie od 300 -900 funtów.
                Poniżej jedna z moich zakończonych aukcji:
                www.ebay.co.uk/itm/290889452929?ssPageName=STRK:MESOX:IT&_trksid=p3984.m1587.l2649
                • steph13 Re: Lalki reborn 09.05.13, 19:00
                  > Popyt na te lalki jest ogromny,
                  Popyt zapewne jest bo na swiecie jest jednak bardzo duzo weirdoes. Symptomatycznym jest jednak, ze nigdzie nie sprzedaja ich zadne fizycznie istniejace sklepy i sa do nabycia tylko online. A bierze sie to stad, ze wsrod normalnych ludzi budza niemile reakcje.
    • gabez1 Re: Lalki reborn 09.05.13, 17:45
      Autentycznosc tych lalek jest przerazajaca.
      • kalpa Re: Lalki reborn 09.05.13, 18:49
        A ja podziwiam kunszt i talent odwzorowania, choć przyznam, że i dla mnie jest w tym coś wstrząsającego, choć nie potrafię powiedzieć co...może dlatego, że ja lubię takie bardzo uśmiechnięte, pyzate lale ;)
    • londynwarszawaparyz Re: Lalki reborn 09.05.13, 19:19
      Chyba wsrod Polonii klienteli, autorko watku, nie nabedziesz. Watpie by ktos byl zainteresowany tymi laleczkami (fakt-jak z Horroru, kojarza mi sie z Chuckie, w zyciu bym sobie takiej lali do domu nie przytachala), ani szkoleniami.Ale skoro masz taka hmm rozbudowana strone, szukaj w swiecie....good luck.
      • rafojata Re: Lalki reborn 09.05.13, 19:29
        Wbrew pozorom jest nas kilkanaście Polek zajmujących się wykonywaniem tego typu lal, większość mieszka w Polsce ale są też Polki w Austrii, Kanadzie, Niemczech, USA a w Anglii aż dwie..:)
        • londynwarszawaparyz Re: Lalki reborn 09.05.13, 19:38
          wszystko fajnie, tylko ja pisalam odnosnie Twojego postu, ze raczej klienteli nie bedziesz miala na kursy, a Polki to akurat zajmuja sie takimi rzeczami, to ja wiem, z nudow chyba, bo dla mnie to zaden pieniadz z takiej pracy...no ale co kto lubi :)
    • lianis Re: Lalki reborn 09.05.13, 19:52
      Zdjecia faktycznie dosc wstrzasajace, ale pomijajac aspekt zdrowia psychicznego kupujacych, to chyba jednak trzeba miec dosc duze zdolnosci artystyczne, zeby takie lalki wykonywac
      • londynwarszawaparyz Re: Lalki reborn 09.05.13, 19:56
        no, nie zaprzecze...:)
        • robak.rawback Re: Lalki reborn 09.05.13, 20:44
          tak tez jak dla mnei troche creepy ale z drugiej strony jak najbardziej sa ludzie ktorzy mogliby sie chciec tym zajac, swiat artystyczny tworzy wiele roznych dziwnych rzeczy i jest na nie popyt. zawsze mowie jak komos sie udalo zdobyc konsumentow na marmite to wszystko inne sie da opylic.

z punktu widzenia nabywcow - tak jak wszystkie produkty tego typu zapewniaja jakas namiastke zaspokojenia uczuc. osobiscie wole zeby np facet kupil sobie lalke taka jak ponizej niz jakbymial szalec i gwalcic albo bawic sie w wiezienie porwanych dziewczat jak np w cleveland

www.dollstory.eu/dollstory.aspx?code=dollstory-poupees&item=KELLY&lang=EN
    • onmytoes Re: Lalki reborn 09.05.13, 21:08
      Skoro pytasz co sadzimy to powiem, ze mnie to nie pociaga, ale podziwiam precyzje wykonania tych lalek, bo naprawde wygladaja jak zywe. Wierze, ze jest na to popyt i nie mi oceniac kto i po co takie lalki kupuje. Pamietam dosc poruszajacy reportaz kilka lat temu o kobiecie wykonujacej takie lalki w USA, wiekszosc jej klientek stanowily kobiety, ktore stracily dziecko i zamawialy wykonanie lalek wygladajacych tak jak te zmarle dzieci.

Co do samej strony to skoro juz jest po angielsku to warto, zeby bylo bez bledow stylistycznych i gramatycznych, bo w tym momencie brzmi troszke pokracznie jak kalka z polskiego.
      I welcome very warm in my new website, and I am sorry because my new website is still build, and needs upload some more informations and pictures in my galeries.
      Please be patient, my websitet will be uploaded regularly.

Powinno byc raczej:
      A warm welcome to my new website.
      or Welcome TO my new website.
      My website is still BEING built and more information and pictures will be uploaded in my galleries soon.
      • gosia7813 Re: Lalki reborn 09.05.13, 21:37
        A mi sie te lalki podobaja. Nie zebym chciala taka miec, ale podziwiam je od strony artystycznej.
        Wygladaja jak prawdziwe i na pewno zrobienie takiej lalki jest bardzo pracochlonne, potrzeba duzo cierpliwosci i talentu.
    • mrs.t Re: Lalki reborn 09.05.13, 21:41
      ze to sie robi ręcznie? ???

Ale numer, niezle!
      az bym poszla nq kurs , wroga poznać od podszewki;)
      no nie wroga, ale też te lalki sa dla mnie dziwne i po kursie raczej bym ich nie robila..ciekawa jestem tylko jak to sie robi!
    • karolina_zet Re: Lalki reborn 09.05.13, 22:02
      podziwniam piekne wykonanie. Sama zainteresowana nie jestem ale ciekawi mnie z czego te lalki sa wykonane i czy to tworzywo jest kruche?
    • rafojata Re: Lalki reborn 09.05.13, 22:02
      Kilka słów sprostowania co do niektórych wypowiedzi.
      Do wykonania tego typu lalek nie jest potrzebny wybitny talent artystyczny, wykonuje się je za pomocą specjalnych technik i narzędzi i właśnie tych technik pragnę uczyć na swoich kursach.
      Jednak aby wykonywać takie lalki i z powodzeniem je sprzedawać konieczne jest wykazanie się precyzją, zdolnościami manualnymi, poczuciem estetyki i przede wszystkim erpliwością.
      Co do zarobków, to te bywają różne, można na lalce nie zarobić wcale ale mimo wszystko zawsze udaje się sprzedać po kosztach, można zarobić 100 czy 200 funtów, ale można też zarobić i 500-1000 funtów. Wszystko zależy od tego jaki model się wybierze, ak się go wykona, jak się go zaprezentuje za zdjęciach aukcjyjnych.
      Im artystka ma większą renomę tym jej lalki sprzedają się drożej. Jedna z angielskich artystek swoje lalki sprzedaje jak świeże bułeczki w cenie nie niższej niż 1500 funtów, często osiąga ceny 2-5 tys.
      Też bym tak chciała...:)
      • zurekgirl Re: Lalki reborn 09.05.13, 22:31
        Dla mnie nawet jedna lalka z Argosu wyglada zbyt a'la chucky i nie raz mnie przestraszyla. Nie moglabym miec reborna w domu, choc przyznam, ze ta lalka z aukcji wyglada idealnie, podziwiam wykonanie, z kazdym zdjeciem ma sie wrazenie, ze dzidzius zaraz otworzy oczy. Mam nadzieje, ze interes lalkowy ci pojdzie, ale wydaje mi sie ze z rebornami jak ze sztuka, trzeba znakezc grono odbiorcow, robic unikaty, nie zdradzac na prawo i lewo technik. Jesli kurs, to dosc drogi, ale dla jednej osoby, potem kolejnej, zeby kazdy czul sie przy tym wyjatkowy. Tylko dzieki temu lalki utrzymaja cene i sie popyt nie skonczy.
    • monikahoniek1980 Re: Lalki reborn 28.02.15, 22:45
      Witam tak byłabym zainteresowana takim kursem ale jest to uzaleznione od ceny monikahoniek6@wp.pl tel; 516-848-321
      • yourdoubt Re: Lalki reborn 01.03.15, 14:47
        Super wykonanie, jestem pod wrażeniem. Myślę, że niektórzy rodzice, którzy stracili swoje dzieci mogliby być zainteresowani zakupem lalki odwzorowanym na zdjęciu własnego dziecka. Robisz kopie że zdjęć? I zgadzam się, koniecznie popraw gramatykę, bo pierwsze wrażenie ma znaczenie. Mnie by takie błędy na jakiejkolwiek stronie mogły zarazić do zakupu, bo obawiałabym się, że mam do czynienia z nieprofesjonalnymi ludźmi, zwłaszcza że ceny są niemałe. Powodzenia!
        • kasia25251 Re: Lalki reborn 01.03.15, 16:35
          Skoro siedzisz w temacie lalek to moze znasz jakies strony gdzie sprzedają dziewczyny kompletnie wystylizowane lalki typu Pullip, Blythe. Moja corka tym sie fascynuje, stylizuje, robi zdjecia, chciałabym jej sprawić niespodziankę na urodziny, a wszystkie polskie strony juz ona zna.
    • nuri1234 Re: Lalki reborn 28.02.18, 11:13
      Witam serdecznie, jestem zainteresowana kursem robienia lalek. Mogła bym prosić o więcej informacji? Bardzo dziękuje, pozdrawiam Elżbieta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka