Dodaj do ulubionych

szkola katolicka

11.06.13, 19:05
czy ktos ma dzieci w szkole katolickiej. Czy kazano wam pokazac akt chrztu i przetlumaczyc na angielki jak dziecko bylo ochrzczone w Polsce jak bylo przyjmowane do szkoly ?
Obserwuj wątek
    • londynwarszawaparyz Re: szkola katolicka 11.06.13, 19:12
      nie jest w katolickiej w koncu, bo przeprowadzilam sie i zrezygnowalam z dalszego aplikowania, ale kazali dostarczyc akt chrztu, i nie musial byc tlumaczony na angielski.Tak samo bylo z przygotowaniami do pierszej komunii- w kosciele (nie polskiej parafii rzecz jasna) nie potrzebowali tlumaczenia.
    • yskyerka Re: szkola katolicka 11.06.13, 19:14
      Musiałam dać im kopię aktu chrztu. Wystarczyłaby po polsku, ale że miałam tłumaczenie angielskie, to takie dałam.
      • basiawa74 Re: szkola katolicka 13.06.13, 09:02
        hej yskyerka mam pytanie czemu wybralas szkole katolicka?bo ja sie zastanawiam jaka wybrac,pomozesz
    • lucasa Re: szkola katolicka 11.06.13, 19:19
      U nas nie trzeba bylo tlumaczyc
      • nannyjo32 Re: szkola katolicka 11.06.13, 19:21
        dzieki dziewczyny
    • plain-vanilla Re: szkola katolicka 11.06.13, 19:23
      Nie ma obowiazku. U nas w szkole nawet nie kazali pokazywac, tylko spytali. Zaznaczone jest w papierach syna, ze zostal ochrzczony. Nawet nie przyszlo mi do glowy, zeby tlumaczyc. Potwierdzenie chrztu jest po lacinie, uznalam ze to wystarczy.
      • bialasek75 Re: szkola katolicka 11.06.13, 19:58
        U nas tylko w zgłoszeniu trzeba było zaznaczyć czy chrzczona i napisane, że mogą wymagać świadectwo chrztu. Do tej pory nikt tego nie wymagał, a mała się dostała.
    • paola_k2 Re: szkola katolicka 11.06.13, 20:27
      U nas trzeba bylo przedstawic akt chrztu. Nie kazali tlumaczyc.
    • alki_80 Re: szkola katolicka 11.06.13, 20:59
      My musieliśmy pokazać tylko akt urodzenia.
    • sylaluk1 Re: szkola katolicka 13.06.13, 09:09
      U nas tez nie trzeba byo tlumaczyc aktu chrztu,wystarczyl oryginal z Polski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka