Dodaj do ulubionych

ubezpiecznie samochodu

31.07.13, 17:25
stalam sie posiadaczem tutajszego prawa jazdy, zaczelismy rozgladac sie z mezem na jakism autkiem. Jako pierwszy samochod chce cos taniego, na ktorym naucze sie jezdzic. Pozostaje kwestia ubezpieczenie, pol dnia przesiedzialam na stronach porwnujacych ubezpieczenia i szczerze powiem odechcialo mi sie. Czy ktos moze ubezpieczal niedawo samochod jako new driver w londynie?? Dodam ze mam 31 i rodzine wiec wyscigow samochodowych robic nie bede na ulicach. ale koszty ubezpieczenia powalily mnie na glowe.
Obserwuj wątek
    • jaleo Re: ubezpiecznie samochodu 31.07.13, 18:24
      Pewnie dlatego, ze jestes swiezo upieczonym kierowca. Ale i tak watpie, ze zaspiewali Ci wiecej, niz mojemu synowi, ktory placil w pierwszym roku jezdzenia prawie £2,000 z £500 compulsory excess. I to i tak byla najtansza oferta, bo niektorzy upezpieczyciele chcieli £5,000 albo wiecej (ale fakt, ze mial dopiero 18 lat skonczone). W tym roku spadlo do 800 :-D Tak wiec pierwszy rok musisz sie przemeczyc, a potem to juz gorki.
    • yumemi Re: ubezpiecznie samochodu 31.07.13, 19:13
      Bo tutaj ubezpiecza sie kierowcę, a kierowca bez doświadczenia to większe ryzyko. Jak już bedziesz jeździć, bez wypadkowo i bez wykroczeń, bedziesz co roku płacić mniej.

Dla takich kierowców jak Ty dobrze sprawdzają sie black boxes czyli telematics.
      Wtedy jesli jeździsz prawidłowo, możesz zaoszczędzić nawet do 20%. Nie opłaca sie jesli płacisz rocznie mniej niż £700 za ubezpieczenie.
      Poszukaj pod telematics albo black box itp. Instaluja ci w aucie i tyle.
    • spillerix Re: ubezpiecznie samochodu 03.08.13, 23:37
      Jesli gocompare lub moneysupermarket nie pokazuja nic sensownego co by moglo usatysfakcjonowac Twoj portfel to w innych porownywarkach raczej taniej nie znajdziesz...to tak z wlasnego ponad 5 letniego doswiadczenia. Kiedys widzialem artykul w brytyjskim serwisie pokazujacy jak mozna probowac zanizyc kwote ubezpieczenia.. bylo to niby legalne ;) ale np sugerowali podawanie zawodu jako bus driver, ze auto garazujesz itd. Warto tez wybrac maksymalny Voluntary Excess, pod warunkiem, ze czujesz sie pewnie za kierownica ;)
    • xiv Re: ubezpiecznie samochodu 04.08.13, 04:40

mozesz spróbowac dopisac kogos z wiekszym stazem do swojego ubezpieczenia
      • bialasek75 Re: ubezpiecznie samochodu 04.08.13, 09:39
        Zarejestruj się na stronie topcashback.co.uk Co prawda nie obniży ci to składki, ale choć parę funtów wpadnie do kieszeni na otarcie łez.
        A z ciekawostek, to młody znajomy kupił sobie motor, który teraz stoi nieużywany, bo ubezpieczenie wyszło koło 6k.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka