Dodaj do ulubionych

chleb razowy - dobry polski

22.10.13, 22:22
gdzie sie obecnie w londynie kupuje dobry swiezy razowy polski chleb - z ziarnami albo bez. albo jakis dobry zagraniczny w tym typie.
chodzi mi o typowy razowy (te wszystkie ciemne polskie chleby) a nie w stylu tych paskudnych angielskich wynalazkow co wyglada na bialy tylko jakby podbarwiony na brazowo i ma smak jak papier.
Obserwuj wątek
    • steph13 Re: chleb razowy - dobry polski 22.10.13, 22:39
      Poszukaj w Whole Foods, duzy asortyment chleba, niektore nieco drogie ale ciekawe.
      • zuzanka77 Re: chleb razowy - dobry polski 22.10.13, 23:11
        U mnie w Asda jest do wyboru do koloru jesli chodzi o chleby razowe itp, sa polskie, irlandzkie.
        • liley11 Re: chleb razowy - dobry polski 22.10.13, 23:17
          Irlandzki soda bread
          Niemiecki pelnoziarnisty (podobny do pumpernikiel) w Sainsburym lub w Lidlu

Wlasny zakwas z maki zytniej, micha, woda, maka, sol i ziarna i piekarnik;)
    • ann.38 Re: chleb razowy - dobry polski 22.10.13, 23:20
      U nas jest fajny ciemny chleb w Baltic Food, nie pamiętam skąd dokładnie ten chleb, ale nie z Polski, może jest z Litwy.
      • ann.38 Re: chleb razowy - dobry polski 22.10.13, 23:25
        A, widzę, że pytałaś o Londyn, a ja nie z Londynu, ale jeżeli macie jadło z tamtych stron, to może też ten chlebek będzie,
        • robak.rawback Re: chleb razowy - dobry polski 24.10.13, 22:11
          wiedzialam ze zle na tym wyjde ale poszlam do waitrose i zlapalam jakis walnut sourdough bread wielkosci 1/3 normalnego polskiego, no i jest oczywiscie niedobry i gorzki, jeszcze w dodatku ta nieprzyjemnosc kosztowala mnie £4.35 jak sie potem okazalo
    • tonia2005 Re: chleb razowy - dobry polski 25.10.13, 16:43
      Ja kupuje na marketach farmerskich, niestety drogie sa, maly bochenek kosztuje w granicach 3-4 funtow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka