nannyjo32 16.01.14, 16:49 dostalam dzisiaj od m kindle. Czy moge tez wrzucic ksiazki z mojego komputera, czy musza byc orginalne z amazon? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oolijull Re: kindle 16.01.14, 16:51 Mozna i z kompa, tylko musza byc w formacie jaki akceptuje kindle. Odpowiedz Link
botu Re: kindle 16.01.14, 19:03 swiatczytnikow.pl/formaty-ksiazek-jakie-lyka-kindle/?side Cały blog polecam, niewyczerpane źródło wiedzy o czynnikach. Odpowiedz Link
kijan79 Re: kindle 18.01.14, 21:25 Tutaj polecam jak coś włączenie alertu cenowego, czasami da się kupić 5-6 e-booków w cenie jednego i mówimy tutaj o tym co np. jest hitem/ bestsellerem UpolujEbooka.pl - kilka e-booków w cenie jednego Odpowiedz Link
kaka-llina Re: kindle 16.01.14, 19:53 Najłatwiej sobie mailem wysłać (na adres twojego kindla) i w temacie wpisc "convert" i samo ci zmieni format na mobi:-) Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: kindle 17.01.14, 11:45 kaka llina a jak to zrobic? dopiero zalaczylam to cudo i nie wiem jak przeslac tzn na mojego meila i otworzyc z kindle? Odpowiedz Link
kaka-llina Re: kindle 17.01.14, 12:13 Przeczytałam i na paperwhite to jest znacznie prostsza operacja:-) Dobrze, że jest podane jak założyc maila:-) Odpowiedz Link
botu Re: kindle 17.01.14, 12:37 > Przeczytałam i na paperwhite to jest znacznie prostsza operacja:-) Nie zauważyłam, żeby nanny pytała tylko o pw, czytnikowe świeżynki często zaczynają od najtańszego. Robert pisze o przesyłaniu regularnie i w różnych aspektach swiatczytnikow.pl/tematy/przesylanie-plikow/ ja na początek zalinkowałam podstawy podstaw. Pisze też oczywiście o pw, w tym kilkuczęściowy bardzo obszerny test użytkowania swiatczytnikow.pl/tematy/kindle-paperwhite/ Odpowiedz Link
kaka-llina Re: kindle 17.01.14, 13:41 Piszę co wiem:-) Blog Roberta bardzo lubię i wiele się na nim dowiedziałam, ale akurat o tych mailach z "convert" gdzies indziej.... nie wiem, czy na wszystkich modelach tak działa, dlatego zapytałam ,czy ma pw... BTW ja świeżynka rok temu właśnie od pw zaczęłam, bo czekałam na "światełko";-) Odpowiedz Link
botu Re: kindle 17.01.14, 14:02 > akurat o tych mailach z "convert" gdzies indziej.... W pierwszym podanym przeze mnie linku: "Do konwersji z innych formatów korzystać można z programów: (...) - ewentualnie z usługi konwersji przez e-mail (dla posiadaczy czytnika z WIFI bezpłatna)." gdzie słowo "konwesja" odsyła do drugiego podanego przeze mnie linka, w którym mamy "Używanie e-maila do konwersji plików Jeśli na któryś z powyższych adresów wyślemy plik DOC, DOCX, RTF, HTML, JPG, PNG, BMP – każdy z nich zostanie automatycznie przekonwertowany na format MOBI i wysłany na urządzenie. Aby przekonwertować plik PDF, musimy w temacie e-maila umieścić słowo „Convert” – w innym przypadku, e-book zostanie przesłany bez zmian." Oczywiście nie ma obowiązku korzystać z tej wiedzy a ja nie jestem w żaden sposób związana z tym blogiem. Odpowiedz Link
kaka-llina Re: kindle 17.01.14, 12:11 sprawdz w kindlu jaki ma adres mailowy (kindle ma swój własny) nie pamietam dokładnie ale chyba sama sobie wymyślasz "nicka" a potem jest@kindle.com, czy jakos tak... Masz paperwhite? Bo u mnie to działa tak:idziesz do menu, settings, potem device options i personalise your kindle i tam na dole powinien być adres:-) Ja naprawdę już nie pamiętam jak go ustawiałam ale chyba na stronie amazona (na pewno da się na samym kindlu). I potem tylko ze swojego jakiegokolwiek maila wysyłasz książkę w załączniku a w temacie wpisujesz convert i tyle:-) (oczywiście kindle musi być podłączony do wi-fi). Można tez normalnie kabelkiem, ale wtedy trzeba samemu w jakiś programach zmienić format ja w ten sposób wysyłałam pdf-y i wszystko świetnie działa:-) Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: kindle 17.01.14, 13:48 zaraz sprawdze i dam znac. Mam najtanszego kindle zwyklego Odpowiedz Link
kijan79 Re: kindle 14.02.14, 20:50 Książki możesz wrzucać z różnych księgarni, najlepiej jest zapolować na najlepsze ceny tutaj: UpolujEbooka.pl Udało mi się kupić nawet 10 e-booków w cenie 1 książki papierowej. Warto zerknąć. Odpowiedz Link