Dodaj do ulubionych

Łazienka na parterze

20.03.14, 12:42
Znalazłam prawie idealny dom (no ma trochę minusów, ale do przełknięcia) :)dodatkowo dobra lokalizacja, cena atrakcyjna.. jedyne co mnie martwi to brak łazienki na piętrze (jedynie przy jednej sypialni jest toaleta). Plan tu: lc.zoocdn.com/7487ea6172e20125d826545d063cbaf8fa7ce28f.png

Czy takie rozwiązanie jest bardzo uciążliwe mając dzieci?
Przy noworodku rozumiem, że uciążliwe może być kąpanie dziecka.. i latanie po schodach.. ale przy starszych dzieciach?
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: Łazienka na parterze 20.03.14, 13:02
      Ja mam lazienke na parterze tylko. U gory 3 duze sypialnie I wole tak niz miec pokoj klitke. Dla noworodka mialam przebierak z wanienka w duzym pokoju I tylko wjezdzalam do lazienki. Jest to na wyspach niepopularne rozwiazanie, ale nam naprawde nie przeszkadza. Wiecej czasu spedzamy na parterze. Dzieci w nocy nie chodza siusiu. Idealnie byloby miec en suite przy sypialni, ale coz nie ten budzet. Jedyny minus widze na stare lata, ale masz toalete u gory, wiec problem rozwiazany.
      • karolina_zet Re: Łazienka na parterze 20.03.14, 13:19
        ja tez wolalabym miec lazienke ( w ktorej jest toaleta) na dole niz u gory. Wiecej czasu spedza sie na dole no i goscie nie musza wchodzic w czesc prywatna.
        • plain-vanilla Re: Łazienka na parterze 20.03.14, 13:36
          W nowo budowanych domach (wiekszosci) jest wlasnie toaleta z mala umywalka na dole (dla gosci) i lazienka u gory. Odwrotnie (jak u autorki postu) nie widze problemu. Gorzej jak u gory czy na dole nie ma nic ani lazienki ani toalety. Ja bym bardzo chciala miec chociaz toalete u gory.
    • trifti Re: Łazienka na parterze 20.03.14, 14:02
      Mnie by chyba nie przeszkadzala lazienka na dole, tym bardziej, ze jest toaleta u gory tez. Za to zupelnie nie podoba mi sie na tym planie kuchnia.... Caly dom trzeba przejsc, zeby do niej dojsc...
      • robak.rawback Re: Łazienka na parterze 20.03.14, 14:28
        moze i lepiej taka lazienke miec na dole - tam sie kazdy moze glosno zachowywac, wode lac, spiewac i nie bedzie teoretycznie budzil ludzi w sypialniach. na stare lata lub przy jakichs kontuzjach mozna miec problem z dochodzeneim do tej lazienki z gory ewentualnie.
        rzeczywiscie troche upierdliwe ze nie ma wejscia do kuchni z przedpokoju tylko z reception ale tez jest wyjscie na ogrod z kuchni wiec chyba nie tak zle?
      • mrs.t Re: Łazienka na parterze 20.03.14, 18:28
        gory tez. Za to zupelnie nie podoba mi sie na tym planie kuchnia.... Caly do
        > m trzeba przejsc, zeby do niej dojsc...

Tez mi problem- widax wejście z boku jak komus naprawde przez korytarz przeszkadza.

Lazienka na dole by mi nie przeszkadzala zwłaszcza ze toaleta i mala umywalka sa na gorze.

Ale ja jestem z sekcji przeciwników ensuite np- nie lubie jal maz wstaje o 6 i mnie budzi bo łazienkę mam przy uchu (nie mowiac o dzieciach ktore rano mogłyby u nas w lozku podpsypiac
    • robak.rawback Re: Łazienka na parterze 20.03.14, 14:33
      a co to jest to polotwarte pomieszczenie na planie usytuowane kolo toalety na pierwszym pietrze? tam jest jakas szafa rozsuwana we wnece?
      po prawej stronie tego jest bedroom 1
      • e-vil Re: Łazienka na parterze 20.03.14, 15:13
        tak dokładnie szafa wbudowana i taka mini garderoba
    • lucasa Re: Łazienka na parterze 20.03.14, 15:07
      My jak mielismy kupowac dom to zrezygnowalismy z tego gdzie lazienka byla ns dole mimo ze cala reszta nam odpowiadala. U nas takie domy jest ciezej sprzedac. Mieszkamy w tzw dobrej dzielnicy i domy schodza nnajpozniej do 2 mcy. Dom sasiada z lazienka na dole byl wystawiony przez ponad rok..
      • espionka Re: Łazienka na parterze 20.03.14, 16:00
        ja tak mam i nie narzekam ale to zalezy czy Twoje dzieci korzystaja w nocy z toalety.
    • zurekgirl Re: Łazienka na parterze 20.03.14, 19:25
      Jesli dom jest idealny poza ta lazienka, to bym go kupila. Na gorze toaleta jest bezposrednio nad lazienka dolna, wiec latwo bedzie dostawic prysznic albo nawet wanne w miejscu garderoby. Najwazniejsze, ze na gorze jest toaleta, bo bieganie na dol w nocy mogloby byc uciazliwe i wybudzajace. Kapiele na dole i przemarsz do lozka na gorze nie robilyby mi problemu. Wazne ze toaleta jest na obu pietrach.
      • robak.rawback Re: Łazienka na parterze 20.03.14, 19:52
        ah ja dopiero zalapalam teraz ze 1st floor toaleta jest dostepna po przejsciu przez bedroom 1 - no to faktycznie nie najlepsze rozwiazanie.
    • julek_i_ja Re: Łazienka na parterze 21.03.14, 11:59
      Jeśli uważasz go za dom idealny, to go kup, bo ma bardzo duży potencjał. Na razie możesz korzystać z toalety na pietrze lub dodać wannę/prysznic kosztem garderoby, co nie powinno byc bardzo problematyczne.
      Nie wiem jaki masz budget, ale w perspektywie czasu doradzalabym przebudowę parteru i piętra - zwykle przearanżowanie schodów pozwoli Ci mieć wiekszą cześć dzienna na parterze (kitchen+ living/ breakfast room area + WC) oraz 3 sypialnie i osobna łazienkę na piętrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka