11.05.14, 10:48
Dziewczyny, mozecie polecic cos skutecznego na to cholerstwo? Wyszly mi po porodzie i przy kazdym ciezszym posiedzeniu mam przez kilka dni takie bole, ze nie wiem co robic :( mam jakas masc z Pl, ktora przywiozla mi mama, ale slabo dziala. Przeciez nie moge na przeciwbolowych jechac bez przerwy :/
Obserwuj wątek
    • liley11 Re: Hemoroidy 11.05.14, 11:03
      Z naturalnych sposobow to czopek wystrugany z surowego ziemniaka na noc. Dieta bogata w zielona surowizne warzywna. Wiecej wody do picia. Mniej kawy, herbaty, przetworow z bialej maki i bialego cukru.
      Doraznie masaz bolacego miejsca kostkami lodu np w paperowej husteczce
      • e-vil Re: Hemoroidy 11.05.14, 13:49
        mi tescowe i bootsowe czopki pomogły
        • karolina_zet Re: Hemoroidy 11.05.14, 14:27
          idz do GP. Tez mnie to dopadlo po porodzie. GP chcial obejrzec ale bylam pewna ze to hemoroidy. Dostalam plyn do picia oraz masc do stosowania zewnetrznego. Szybko nastapila ulga i poprawa. Problem tez znikl z czasem.
    • georgia12 Re: Hemoroidy 11.05.14, 17:56
      Ja tez bylam u GP po porodzie. Dostalam masc, ktora zadzialala szybko i rewelacyjnie. Nie ma co sie meczyc.
      Teraz profilaktycznie stosuje prysznice pobudzajace krazenie(na nogi zimna woda na przemian z goraca) i jest ok.
    • ssabaudia Re: Hemoroidy 11.05.14, 18:41
      wbrew pozorom należy też zadbać o ciepłe ubranie i ew. kocyk pod dupę, kiedy się przysiada na ławce np. na spacerku. Babcine "nie siadaj na kamieniu, bo wilka dostaniesz" ma coś z prawdy.
    • trifti Re: Hemoroidy 12.05.14, 11:00
      Ide do gp w takim razie. Tym bardziej ze z piersia tez mi sie cos dzieje. Boli, jest opuchnieta i lekko czerwona, mam goraczke. Dziwne, bo nie karmie piersia, po rezygnacji z kp mialam pare dni obolale piersi ale przeszlo dwa tyg temu, wszystko bylo ok a tu nagle takie cos :/
      • damianka5 Re: Hemoroidy 12.05.14, 21:08
        Najlepszy ,,zestaw,, dla mnie to najtansze,ziolowe czopki z Polski Hemorol + sudocream.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka