Dodaj do ulubionych

dokument stwierdzajacy tozsamosc

10.11.14, 13:00
witajcie.mam pytanie,czy moje provisional driving licence moze byc przeze mnie okazywane jako dokument stwierdzajacy tozsamosc?dowod mi diabel ogonem przykryl ,szukam od pol roku i nie moge znalezc a paszport nowy bede miala dopiero w grudniu.staram sie o nowa prace i tu problem bo pani powiedziala ,ze potrzebuje moj paszport albo akt urodzenia:/ dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • wiwi1 Re: dokument stwierdzajacy tozsamosc 10.11.14, 13:52
      moze byc, ja jesli jest potrzeba okazania id bardzo czesto uzywam wlasnie provisional driving license.
      Pozdrawiam:)
    • kasiulka25 Re: dokument stwierdzajacy tozsamosc 10.11.14, 14:30
      Driving License NIE JEST dowodem potwierdzajacym tozsamosc, nawet w przypadku Brytyjczykow (musza przedstawic albo paszport, albo akt urodzenia wlasnie).
      W przypadku obcokrajowcow TYLKO dwa dokumenty sa uznawane jako proof of ID:
      - paszport
      - national ID card (czyli wlasnie dowod osobisty)

Moze sie uda jesli przedstawisz list potwierdzajacy ze aplikowalas o paszport I dokumenty sa w trakcie "produkcji"? Powodzenia :)
      • plain-vanilla Re: dokument stwierdzajacy tozsamosc 10.11.14, 14:50
        Moim zdaniem prawo jazdy jest dokumentem potwierdzajacym tozsamisc I adres. Wszystkie banki I instytucje akceptuja prawo jazdy. Na loty krajowe tez jest wystarczajaco dobre, nie trzeba miec paszportu!
      • onmytoes Re: dokument stwierdzajacy tozsamosc 10.11.14, 16:15
        Nie do końca kasiulka. Wszystko zalezy do jakich celow.
        Jesli np do odebrania listu na poczcie to jak najbardziej wystarczy dla Brytyjczykow i nie Brytyjczykow.
        Jeśli dla pracodawcy to chodzi nie tyle o dowód tożsamości ale o dokument potwierdzający status imigracyjny, jak już napisała plain vanilla.
        • kasiulka25 Re: dokument stwierdzajacy tozsamosc 10.11.14, 19:37
          Tyz racja skupiłam się na pracy i w dodatku użyłam skrótu myślowego.
    • plain-vanilla Re: dokument stwierdzajacy tozsamosc 10.11.14, 15:12
      Paszport czy akt urodzenia moze byc potrzebny nie do potwierdzenia tozsamosci tylko statusu imigracyjnego I tego, czy mozesz bez ograniczen pracowac w UK. Zawsze mozesz zaznaczyc, ze paszport dostarczysz w grudniu a dowod bym zastrzegla w Polsce, zeby nie bylo nieprzyjemnosci dla ciebie. Ktos moze sie nim posluzyc na twoja szkode.
      • wiwi1 Re: dokument stwierdzajacy tozsamosc 10.11.14, 18:28
        A ja nie doczytalam, ze to o prace chodzi
    • carmelaxxx Re: dokument stwierdzajacy tozsamosc 10.11.14, 19:31
      w podejmowaniu nowej pracy raczej nie mzona sie posluzyc prawem jazdy ( bynajmniej tak mowila mi raz babka w agencjii) ale np na poczcie albo przy zalatwianiu drobnych spraw jak najbardziej wystarczy.
      • bryanowa-1 Re: dokument stwierdzajacy tozsamosc 11.11.14, 21:31
        ufff przekopalam cale ale to cale mieszkanie i znalazlam dowod osobisty :) w kartoniku z dokumentami ,ktory sprawdzalam z tysiac razy z boku sie zaczepil o brzeg kartonika.dziekuje wam pieknie za odzew i okazana troske:) pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka