03.12.14, 20:35
Moj maz zdecydowal sie zrezygnowac z telefonu prywatnego na rzecz firmowego. Do tej pory prywatny tel mial od lat w trojce, ale w budynkach mial problem z sygnalem, firmowy zdecydowal sie wziac w O2 bo mieli nienajgorsza oferte plus znajomi mowili ze z sygnalem problemow nie maja. Po prawie miesiacu uzytkowania jest wsciekly, tel jest mu niezbedny do pracy, duzo sie przemieszcza i nagle okazuje sie ze ciagle w trasie gubi sygnal, w miastach w budynkach jest ok, po drodze wszyscy nadziewaja mu sie na poczte. Do tego praktycznie wogole nie moze korzystac z internetu, co jest mu potrzebne w pracy, najczesciej ma polaczenie gprs, czyli albo predkosc ladowania stron powala i jest taka jak kiedys na modemie albo po prostu calkowity brak internetu.
Czy inni tez z ta siecia tak maja? Szczegolnie poza miastem?
Czy mozna zrezygnowac z uslug jako not fit for?
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: O2 03.12.14, 20:40
      Maz mial O2 7 lat (zreszta ja tez, ale jestem stacjonarna), duzo jezdzil po calej Szkocji i naprawde nie przypominam sobie, zeby byly problemy z siecia. Rok temu zmienilismy na TalkTalk, maz ciagle jezdzi po calym kraju, korzysta z internetu i nie ma zadnych problemow. Moze cos sie w O2 zmienilo przez ten rok. Ja nie bylam zadowolona z Customer service i sie ciesze, ze oboje z nich zrezygnowalismy.
    • lovage2 Re: O2 04.12.14, 00:07
      Mamy m.in. o2, ale na kartę i w zasadzie trzymamy, bo z niego tanio do Polski dzwonimy. Zasięg ma kiepski - i w domu, i u męża w pracy się gubi. W Londynie. Inne sieci lepiej się sprawują pod tym względem. I mają dobre oferty jeśli chodzi o internet. Mąż właśnie testuje EE i możliwe, że tam przejdzie z Trójki, bo mu zależy właśnie na wydolnym internecie i poprawie zasięgu.
      • robak.rawback Re: O2 04.12.14, 22:21
        lianis no normlanie jakbym siebie slyszala - tragiczny, po prostu tragiczny internet, ja tylko chce sie do poczty w pracy i prywatnej zalogowac albo obejrzec google images, tudziez skorzystac z wiecznie nie ladujacej sie google maps - tragedia - jak jestes w centrum jakiegos miasta powiedzmy jest zasieg zeby zadzwonic.
        jadac pociagiem albo zrobiwszy cztery kroki poza dane miasto albo miasteczko na szlak turystyczny - ni ma zasiegu danych. mozesz miec wypadek i zgnic w blocie w kaloszach, i nie dodzwonisz sie do cywilizacji. slyszalam ze podobno o2 ma jakis najlepszy zasieg w uk ale po porstu nie chce mi sie wierzyc.
        stojac pod wierza transmisyjna w londynie mam zasieg dochodzacy do polowy na skali, wtf?

zaczynam sie zastanawiac co z tym zrobic i na co zmienic. tylko dlatego nie zmienilam jeszcze bo jestem strasznie leniwa.
        • robak.rawback Re: O2 04.12.14, 22:25
          pare dni temu siedzac w pociagu w srodku londynu (overground) zapragnelam poszukac cos na google images - chyba z minute sie ladowalo nim mi dalo search results. juz nie mowie ile zajelo klikniecie w pojedyncze zdjecia, to samo z zalogowaniem do mejla. albo przechodzeniem z inboxu do pojedynczych emaili.
          • e-vil Re: O2 05.12.14, 10:24
            ja też średnio jestem zadowolona z O2 i zastanawiam się na co zamienić.. zasięgu nie mam praktycznie jak wyjadę z mojej wioski.. już nie o neta mi chodzi.. ale myślałam co by było gdyby odpukać samochód mi się zepsuł w trasie. Nie mogłam nawet zadzwonić do mojego nieślubnego, że dojechałam na miejsce, albo, że się spóźnię.. Kiedyś robiłam dochodzenie a propos sieci i zasięgu. EE działa na masztach O2, więc nie wiem jak będzie z nimi..
            • lianis Re: O2 05.12.14, 11:06
              Maz dzwonil wczoraj do nich i mowi, ze on zasiegu nie ma, placi za 10gb internetu a przez miesiac uzyl moze 300mb, i to nie dlatego ze nie chcial a dlatego, ze nie ma mozliwosci. Pan zazadal kodow pocztowych z miejsc gdzie nie ma internetu, maz na szybko podal mu cztery rozne ktore sobie przypomnial i dowiedzial sie ze ach rzeczywiscie maja tam zepsute anteny, bardzo przepraszaja. Ale przeciez w domu ma zasieg. Niestety dogadac sie nie szlo, maz mowi, ze w domu ma telefon stacjonarny a z nimi taryfe biznesowa i potrzebuje telefon do pracy, ze takich miejsc gdzie on gubi sygnal sa dziesiatki, a internetu nie ma nigdy praktycznie, pan na to, ze w takim razie z kazdego takiego miejsca ma dzwonic do nich, zeby im powiedziec ze nie ma sygnalu!!! Normalnie mowil dziad do obrazu... Juz pomijajac kwestie, ze maz czekal pol godz na polaczenie z konsultantem. Pan niestety nie jest w stanie nic poradzic na to, ze maja tak duzy natlok telefonow i tyle sie czeka...
              Dwa lata placenia 50 funtow miesiecznie za nic... Porazka.
              • plain-vanilla Re: O2 05.12.14, 11:18
                Niezla kasa co miesiac. Ja mam kontrakt sim only, 500 min do wszystkich oraz 1gb internet. Place £7.50. Kontrakt z TT ale maszty Vodafone. Zobacz sobie mapy zasiegu w waszym miejscu zamieszkania. Moze znajdziecie dostawce z lepszym zasiegiem w waszym miejscu zamieszkania.
                • lianis Re: O2 05.12.14, 12:28
                  To jest telefon biznesowy, wiec zasieg w naszym miejscu zamieszkania nie jest nam do niczego potrzebny, maz duzo jezdzi po calym kraju i musi miec zasieg i internet w sumie wszedzie
                  • plain-vanilla Re: O2 05.12.14, 12:46
                    Mapy zasiegu obejmuja cale UK.
                    • lianis Re: O2 05.12.14, 13:02
                      Ale ta wiedza w tym momencie jest nieprzydatna, wg map O2 nie ma tak zlego zasiegu jak to wychodzi w uzytkowaniu, kontrakt zostal podpisany miesiac temu, wiec jeszcze 23 mies zostalo. Pytanie czy da sie zrezygnowac z tego kontraktu bez ponoszenia kosztow za rozwiazanie jesli jest jak jest i zadko kiedy mozna z tel korzystac, moze ktos to przerabial.
                      • plain-vanilla Re: O2 05.12.14, 13:59
                        www.money.co.uk/article/1007744-can-you-cancel-your-mobile-phone-contract-if-you-cant-get-signal.htm
                        • robak.rawback Re: O2 05.12.14, 15:33
                          dobrze ze to samo mowicie bo doslownie mialam isc do 02 zeby sie zapytac czy mam telefon wadliwy - a ma dopiero pare miesiecy.

czytam teraz link podany powyzej - ....'Although poor signal or network coverage isn't a strong enough reason to get out of your mobile contract by law on its own, if you find that you're unable to use your phone due to poor coverage you may be able to cancel you contract in certain circumstances.'....

bo jak wiadomo glownym celem posiadania komorki jest noszenie jej w torebce a nie korzystanie z polaczen. mysle ze trzeba zagrozic zrobieniem anykampanii reklamowej na facebooku i twitter i wyraznie im to powiedziec. nie bedzie problemu ze znaleznieniem niezadowolonych klientow i z rozporzestrzenieniem antykampanii.

ja mam pay as you go bo nie jestem czestym uzywaczem, wiec moge z dnia na dzien sie od nich uwolnic, i ze czestotliwosc problemow jest porazajaca.
                          na to moje rzadkie uzywanie kiedy zawsze jest wolny internet, a w polowie przypadkow go nie ma, a w kluczowych sytuacjach nie ma normalnego zasiegu do rozmow, mowi samo za siebie.
            • robak.rawback Re: O2 05.12.14, 15:36
              co to jest EE?

>e-vil napisała:
              >EE działa na masztach O2, więc nie wiem jak będzie z nimi..
              • robak.rawback Re: O2 05.12.14, 15:53
                jeszcze czytam dalej:

...'What to do if you can't get out of your contract
                If you find that you're unable to cancel your contract but still unable to use your phone your options are limited.'...

pewnie ze sa limited az sie jakis disgruntled customer nie wezmie za ich powiekszanie.
                po prostu trzeba ich przycisnac i sie nie bac jak zaczna grozic. niech wezma do sadu - ja bym byla bardzo zadowolona mogac to rozglosic po wszystkich mozliwych mediach. gorsza dla nich antyreklama niz koszt rozwiazania jednego kontraktu po cichu.
              • e-vil Re: O2 05.12.14, 17:34
                EE to sieć komórkowa -> ee.co.uk/
    • carmelaxxx Re: O2 05.12.14, 23:45
      mialam o2 pare lat i nie mialam problemow , teraz zmienilam na giffgaff ktry uzywa przekaznikow o2 i jest tak samo ok, nawet w podrozy. Moze maz niech przelozy karte do innego telefonu na np pare dni do przetestowania. maz uzywa gifgaffa w celach boznesowych i tez nie narzeka a jest wymagajacy. Maja swietne opcje doladowan a my mamy awersje do kontraktow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka