Dodaj do ulubionych

Paczka do Polski

19.12.14, 10:17
Wyslalam paczke z drobnymi prezentami do rodziny w Warszawie, uzywajac International Tracking. No i paczka przepadla. Mnie na stronie royal mail pokazuje, ze paczka zostala dostarczona trzy dni temu. Brat byl na poczcie i powiedzieli mu, ze nie ma sladu, ze paczka byla w ogole w Polsce.
Wiem, wiem, naiwna jestem i glupia wysylajac prezenty poczta.
Regulamin royal mail mowi, ze musze czekac 20 dni roboczych zanim bede mogla zglaszac skarge i prosic o zwrot pieniedzy z ubezpieczenia. Ale moze Wy macie jakies pomysly, zeby czegos wiecej sie dowiedziec w miedzy czasie?
Wysylacie takie rzeczy poczta w ogole? Wartosc powiedzmy £50.
Obserwuj wątek
    • speedy_gonzo Re: Paczka do Polski 19.12.14, 10:28
      Miałam dwa miesiące temu podobną sytuację. Paczka w momencie kiedy trafiła z US do centrum przeładunkowego w Głuchowie została odhaczona jako dostarczona w systemie trackingowym (dla nich dostaczona = jest na terenie PL, nieważne czy ją ktoś odebrał). Po drodze było gorąco na lini Customer Service - nadawca, ale finalnie paczka została odesłana do US i jeszcze raz nadana (na ich koszt). Tyle, ze to trwało.
    • plain-vanilla Re: Paczka do Polski 19.12.14, 12:20
      • plain-vanilla Re: Paczka do Polski 19.12.14, 12:28
        Dlatego od dawna juz niczego nie wysylam poczta poza kartkami z zyczeniami. Za kazdym razem mialam problemy. Raz wielka paczka z ubraniami z Pl doszla cala porozrywana I byla ewidentnie przeszukana, listy A4 z Pl z gazetami wiecznie porozrywane I sprawdzane. Kilka grubszych kartek nigdy nie doszlo. Ostatnio wyslalam plik zdjec dzieci do babci w porzadnej kartonowej kopercie. Zaginely na 6 tygodni. Tyle potrzebowal zlodziej, zeby sprawdzic ze nie ma nic cennego w srodku I w koncu puscic dalej. Teraz zdjecia wysylam w formie cyfrowej. Ewentualnie przekazuje mamie kiedy u nas jest zeby zabrala do Pl I wyslala tam. Do tego ceny RM sa porazajace. Taniej I bezpieczniej wyslac kurierem.
        • steph13 Re: Paczka do Polski 19.12.14, 18:00
          Odpukuje w niemalowane, ale od bardzo wielu lat wysylam dwa razy w roku paczki do Polski, zawsze place za 'signed for' I jeszcze nigdy nic nie zginelo.
          Kiedy w UK wprowadzono National Lottery, poprosilam ojca o wybrane numery I w jego imieniu zagralam. Ojciec wygral £60, gotowke wlozylam w gruby list, owiniety w folie kuchenna I mnostwo papieru. List doszedl ale pieniedzy w nim nie bylo. To jedyny raz kiedy zawiodlam sie na uslugach pocztowych.
    • ingaki Re: Paczka do Polski 19.12.14, 17:39
      Tez kiedyś wysłałam ppczta to jak siostrze powiedziałam ze paczka juz dawno powinna być to zagadala do listonosza ze czaka I powinna byc to dopiero jak on przeszukal poczte to sie znalazla I była na następny dzień (juz zapewne ktoś miał ja na oku z poczty) a kolejny raz cala rozerwana z napklejka poczty ze sie rozerwala przy transporcie ale tam byly jakieś kolorowanki kretki I takie pierdoly. Kurier I tylko kurier!
      • clonek13 Re: Paczka do Polski 20.12.14, 00:40
        Podaj mi na priva numer paczki I do jakiego miasta miala byc dostarczona?pomoge ci szukac.
        • derka1 Re: Paczka do Polski 20.12.14, 23:25
          Moje dwie paczki do Polski rowniez nie dotarly :-(. Wyslalam 2 tygodnie temu. Niestety popelnilam blad i wyslalam je "zwyczajnie", bo nie byly jakies super wartosciowe, zwykle drobiazgi, ktore mialy sprawic odrobine przyjemnosci.

Pani na poczcie powiedziala, ze po 25 dniach moge skladac reklamacje. Tylko co mi po reklamacjach, skoro wielki niesmak pozostal. Nie wiem, po ktorej stronie swiata poczta zawinila, ale z uslug pocztowych korzystac juz raczej nie bede :-(.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka