Dodaj do ulubionych

Ciasto marchewkowe

26.03.15, 22:46
Odchudzam sie i w sobote jest dzien "szalenstw" :) No i zachcialo mi sie ciasta marchewkowego sprobowac-nigdy nie robilam,ani nie jadlam. Macie jakis fajny, sprawdzony przepis? Na co zwracac uwage? Cos istotnego?
Obserwuj wątek
    • ann.38 Re: Ciasto marchewkowe 26.03.15, 23:05
      Ja robię mniej więcej jak w tym przpeisie, tyle, że robię raczej "na oko": mniej cukru, mniej proszku do pieczenia, dodaje jeszcze trochę przyprawy do piernika, zamiast masła czasami olej żeby nie trzeba było roztapiać, no i robię bez polewy.

www.deon.pl/deon-cafe/kuchnia-przepisy-kulinarne/ciasta-i-desery/art,96,ciasto-marchewkowe-wg-przepisu-pani-ewy.html
      • bisiek10 Re: Ciasto marchewkowe 26.03.15, 23:20
        www.mytaste.pl/click/index/4031157/?site=jestsmak.blogspot.com. Robie z tego przepisu i zawsze wychodzi.Mikserem ucieram tylko jajka reszte lyzka.I daje mniej cukru.Ja do tego robie jeszcze pycha krem z serka typu philadelfia,z soku i skorki jednej pomaranczy ,odrobiny masla i cukru pudru.Przecinam ciacho upieczone na pol i przekladam tym kremem.I do lodowki.Jesli chodzi o proporcje kremu to zawsze robie na oko.Tak zeby nie byl za slodki i za bardzo lejacy.Pycha ;)
      • murasaki33 Re: Ciasto marchewkowe 26.03.15, 23:20
        Ciasto marchewkowe music miec orzechy wloskie, robia to cos! Dodatkowo lubie dac na wierzch serek kremowy wymieszany z odrobina miodu I starta skorka z pomaranczy. Mniammmm
        • maleczytaniecouk Re: Ciasto marchewkowe 27.03.15, 11:13
          A to jest jedyne jakie mi wychodzi :) I zarazem najpyszniejsze.
          www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-marchewkowe,-najlepsze
          • tisz Re: Ciasto marchewkowe 27.03.15, 12:16
            Ciasto marchewkowe tylko z Moje wypieki - ciasto marchewkowe albo Kwestia smaku - ciasto marchewkowe
    • princesswhitewolf Re: Ciasto marchewkowe 27.03.15, 22:58
      www.bbcgoodfood.com/recipes/3229/yummy-scrummy-carrot-cake

te 700 ponad osob wpisanych jest autentyczne bo to naprawde rewelacyjne ciasto
      • mamurzyca Re: Ciasto marchewkowe 28.03.15, 18:26
        oo moze znow sie skusze, bo ZAWSZE wychodzi mi zakalec.... zobacze ten przepis z bbc.. :)

moje bledy to- marchweka puszcza sok, jak jest utarta na drobnycho oczkach, lub jak jest za dlugo w piekarniku... i ciasto siada! polewe - aka cream cheese icing opanowalam spoko :D nie wolno jej przebic!
        aha i ZAWSZE lepiej smakuje z dodatkiem orzechow- w tych ciastach jakie jadlam :D
        • murasaki33 Re: Ciasto marchewkowe 28.03.15, 20:12
          Nigdy nie tarlam marchewki na malych oczkach do tego ciasta.
      • pelagia_pela Re: Ciasto marchewkowe 31.03.15, 11:03
        Potwierdzam to ciasto jest boskie :)!
        • pelagia_pela Re: Ciasto marchewkowe 31.03.15, 11:03
          To z bbc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka