Dodaj do ulubionych

Co z tunelem

29.07.15, 17:54
Przeprawial sie ktos ostatnio? Za kilka dni wyjezdzamy, bilety na tunel kupione juz dawno, kiedy jeszcze nie spodziewalismy sie niczego, potem mielismy nadzieje ze przez kilka tyg do naszego wyjazdu wszystko sie uspokoi, a teraz to troche sie boje. Pociag mamy rano i trzy godziny drogi do pociagu w normalnych warunkach. Jest szansa ze pojedziemy pociagiem na ktory jestesmy zabukowani? Ile sobie dolozyc czasu na dojazd, ile wczesniej tam byc? jest to wogole bezpieczne???
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: Co z tunelem 29.07.15, 19:53
      Autostrada M20 jest zamknieta dla samochodow od J8 do J11. Wiem, ze jest jakies opoznienie, jak sie juz dostaniesz do terminalu, tylko zeby tam sie dostac siedzi sie w korku na M2. Dojazd z pracy dzisiaj zajal mi trzy godziny (normalnie 50 min) I to pewnie tylko dlatego, ze wiem gdzie uciec jak sie zaczyna robic tlok. I niestety obawiam sie, ze to sie nie uspokoi, bo rozwiazania jak na razie nie ma, dzisiaj rano kolejny nielegalny zginal probujac dostac sie do tunelu, probuja co noc I nie wyglada na to, zeby nagle przestali. Strajkujace zabojady tylko do problem sie dokladaja.

Wyjechac super wczesnie, sprawdzac wiadomosci co sie dzieje na drogach, chyba tylko mozna poradzic :-( Mam nadzieje, ze sie uda bezproblemowo I ze bedziecie mieli fajny urlop. Przy powrocie, trzymac zamkniete I zablokowane drzwi od samochodu caly czas, jak musicie sie gdzies zatrzymac w okolicach tunelu I z samochodu wyjsc, to nie spuszczac z niego oka na minute.
    • yumemi Re: Co z tunelem 29.07.15, 20:02
      Moj maz dzisiaj jechał, zamknięta częściowo M20, spóźnił sie z własnej winy - dali go na pociag 2h pozniej i tyle.
      • espionka Re: Co z tunelem 29.07.15, 20:03
        6 dodatkowych godzin znajomy stal w korku dzisiaj
    • bisiek10 Re: Co z tunelem 29.07.15, 22:33
      www.eurotunnel.com/uk/mobile/latest/
    • sznurowadla11 Re: Co z tunelem 29.07.15, 23:43
      Jechalam z piatku na sobote- koszmar.
      M20 zamknieta, na A20 korki, wiec jechalismy przez wioski, w sumie dodatkowa godzine. Problemy zaczely sie po dotarciu i odprawie o okolo 2.30 w nocy- 3-4 godziny czekania na pociag, bo byly zawieszone przez jakis czas. Odjechalismy opoznionym skladem tuz po 6 rano (rezerwacja byla na 4 rano, ale dotarlismy wczesniej, wlasnie ze wzgledu na wiadomosci o klopotach), w tym czasie informacje dla podroznych byly szczatkowe, a i w punkcie obslugi klienta nikt nic nie wiedzial.

• jaleo Re: Co z tunelem 04.08.15, 17:57
      My zrezygnowalismy z wakacji we Francji w tym roku z powodu hockow z tunelem. Sierpien to jest koszmar nawet bez emigrantow - w zeszlym roku wracalismy w ostatnia niedziele wakacji i korek byl we Francji od zjazdu z autostrady. W tym roku nie usmiechalo mi sie stanie w jeszcze wiekszym korku w upale.
      • kalpa Re: Co z tunelem 04.08.15, 19:14
        Dwa dni temu koleżanka wracała z Polski, korek był, ale nie az tak jak się spodziewała. Emigranci stali za tymi płotami, nie było żadnej zadymy.
        • bisiek10 Re: Co z tunelem 04.08.15, 22:56
          Mielismy zabukowany pocig w sobote na 23:35.Wyjechalismy o godz 3 . Trasa do Folkestone byla czysciutka.Gdyby nie to czekanie na wznowienie ruchu w tunelu wszystko by byl bez problemow.
    • yumemi Re: Co z tunelem 08.08.15, 15:16
      Wczoraj wracaliśmy z Calais - bezproblemowo, pociag o czasie.

-----------------------------------------
      • glasscraft Re: Co z tunelem 08.08.15, 15:22
        Caly tydzien bylo bezproblemowo, niech tak juz zostanie!!!
        • jeff.lebowski Re: Co z tunelem 08.08.15, 16:08
          Nie wiem jak tam tunel ale ja wracalem promem dzisiaj rano z Dunkierki.
          Bylem tam o 4 nad ranem i dzieciaki spaly - mloda elegancko wylozona na tylnym siedzeniu.
          Pani z UK Passport Control najpierw prosi aby opuscic tylnia szybe w samochodzie ale dalej mlodej nie widzi wiec prosi aby ja obudzic bo ona musi sprawdzic kogo ja tu wwoze do UK.
          Mowie, ze mloda spi, a pani "This is not a hotel, this is passport control!"
          "`It surely is" mylse i prosze zone zeby oudzila mloda.
          Generalnie bez problemow ale pozniej jeszcze jakis francuz prosil zebym otworzyl bagaznik.
          Chyba szykal nielegalnych imigrantow z "Dzungli" ale ja mialem tylko duzo wodki i torby z ubrankami, wiec usluszalem tylko "Au revoir"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka