Dodaj do ulubionych

wózek do samolotu

31.03.16, 11:29
Czy da się wziąć na samolot duży wózek 3-kołowy, taki:
www.buggybaby.co.uk/pushchairs-c1/jogging-pushchairs-c10/bob-ironman-duallie-p55/s96?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=bob-ironman-duallie-yellow-colour-yellow-colour-yellow-2103-yellow&utm_campaign=product%2Blisting%2Bads&gclid=CLip8v7N6ssCFZEy0wodeZMB2w
Czy oni na tych samolatach nie niszczą wózków? Czy lepiej wziąć dwa zdezelowane wózlki -parasolki? Tylko wtedy w PL będzie mi kiepsko funkcjonawać z takimi rupieciami... A mam dwoje wózkowych dzieci.
Obserwuj wątek
    • mkotecek Re: wózek do samolotu 31.03.16, 11:35
      Zaprawde powiadam Ci, nie bierz porzadnego wozka do samolotu. Mi wygieli palak od fotelika, dostali zlozony, musial sie rozlozyc w trakcie zaladunku i probowali go zlozyc na sile. wozek nie byl drogi, ale przeokropnie wygodny a sprawa sie rypla dopiero na drugi dzien i na reklamacje bylo za pozno. kup podwojna uzywke ktorej nie bedzie Ci szkoda sprzedac. Howgh. pozdrawiam :)
      • mkotecek Re: wózek do samolotu 31.03.16, 11:36
        a i nie wiem jak jest z podwojnymi wozkami, moze skontaktuj sie z dana linia na fb?
        • szczur.w.sosie Re: wózek do samolotu 31.03.16, 11:47
          Lecę 3 samolotami BA. Napisali na stronie, że do aircraft door to tylko takie parasolki... Ech....
          A, i będziemy mieli tylko bagaż podręczny, małą walizeczkę na kółkach, więc OK, dwie parasolki popchniemy z mężem...
          • mkotecek Re: wózek do samolotu 31.03.16, 12:21
            a moze pozwoliliby na podwojny skladany jak parasolka? a pomyslalas o oddaniu wozka na bagaz i zachustowaniu maluchow? nie wiem jakie masz dzieci i nie to ze sie madruje, ale wiesz, czasami najprostsze rozwiazania po prostu nie wpadaja do glowy :)
            • szczur.w.sosie Re: wózek do samolotu 31.03.16, 12:48
              Roczniaka zachustować mogę, ale 3-latkę...
              • mkotecek Re: wózek do samolotu 31.03.16, 13:52
                ups :D
              • illegal.alien Re: wózek do samolotu 31.03.16, 14:59
                Jak latalam z rocznym synem i czteroletnia corka (sama), to ladowalam ja na spacerowke, a syna do nosidla. Corka juz z wozka nie korzystala na codzien, ale na lotnisku tak mi bylo najlatwiej.
                Na miejscu syn jezdzil wozkiem, a corka na nogach - moze na miejscu mozesz kupic dostawke? albo zabrac ze soba? Takiego fajnego wozka byloby mi szkoda - nasz porzadny wozek latal duzo i sie juz do niczego nie nadaje raczej (ale wozil trojke dzieci, wiec mi juz na nim nie zalezy, nawet jakbym miala jeszcze kiedys miec malucha jeszcze ;)).
              • princesswhitewolf Re: wózek do samolotu 01.04.16, 11:38
                a wozek koniecznie musisz brac? Kup parasolke-wozek tani na miejscu. Taki za rownowartosc kilkunastu funtow teraz i bedzie na miejscu jak przyjedziesz.
                Ja mam 3 latka ktorego po lotniskach ciagam na tych walizkach na kolkach dla dzieci. Male toto sobie siedzi i jedzie.
                • princesswhitewolf Takie ma moj potomek 01.04.16, 11:39
                  https://s4.thcdn.com/productimg/0/600/600/10/10835410-1375201107-272949.jpg
                  • szczur.w.sosie Re: Takie ma moj potomek 01.04.16, 14:39
                    Na tym się siedzi normalnie i nie spada?
                    • szczur.w.sosie Re: Takie ma moj potomek 01.04.16, 14:40
                      Mamy przestój w nocy, i z lotniska do hotelu jest godzinka spaceru. Potem znów rano na lotnisko. Stąd pomysł na wózek.
                      • princesswhitewolf Re: Takie ma moj potomek 01.04.16, 15:05
                        https://cdn.shopify.com/s/files/1/0232/6449/products/Tippitoes_Max_Viz_Stroller_Green_1_ace97dc7-96ce-4762-9f28-2f79034b0f57_medium.jpg?v=1443444665

szanse sa wieksze na przezycie wozka z taka torba za 14 funciakow ( na ebay pewno jeszcze taniej)
                        • szczur.w.sosie Re: Takie ma moj potomek 02.04.16, 10:54
                          Znaczy, moje dwie parasolki jak nie przeżyją to trudno, to takie stare zdezelowane klamoty.
                          Mam na myśli czy nie jechać stąd już od razu BOBem Ironmanem, to dośc duży wózek. Do tego podwójny. Nie mam mowy o bagażu głównym. Mam wspomnienia jak to albo nie dotarły do Pl bagaże i 3h stałam do okienka z reklamacją, że bagaż nie doszedł, albo wypuszczają człowieka w innym miejscu niż docelowe, wręczają bagaż i oferują inny środek transportu. I wtedy dzieci, parę walizek w ręce i tarabań się z tym do autokaru czy taksówki...
                    • princesswhitewolf Re: Takie ma moj potomek 01.04.16, 15:03
                      3 latek juz nie bedzie spadal. Trzyma sie.
    • zurekgirl Re: wózek do samolotu 31.03.16, 19:34
      Bralismy pojedynczego Boba bez problemu, ale on się fajnie skladal w kostke, nie wiem, jak się ten podwojny sklada. Jeśli lecisz z BA, to oni oddaja pieniądze za zniszczone wozki, jeśli masz rachunek. A wozki niszcza skutecznie, ja już kupiłam dwa nowe, bo mi dwa stare rozwalili. Jednym ze starych była parasolka, wiec nie ma reguly, do którego punktu zabierzesz wozek.
      • pelagia_pela Re: wózek do samolotu 12.04.16, 14:47
        Bralam podwojny wozek czesto. Moj to Baby Jogger City wiec sie pieknie skladal jedna reka. Nie bylo nigdy problemow z braniem do samolotu.
    • yskyerka Re: wózek do samolotu 18.04.16, 12:45
      Lataliśmy z wielkim Maclarenem MX3, zawsze znajdowaliśmy kolejne obtarcia, ale nam nie było go zbyt szkoda. Nowy wózek zapakowałabym szczelnie i nadała jako główny bagaż.
      • szczur.w.sosie Re: wózek do samolotu 18.04.16, 12:57
        Tyle że ja go muszę mieć pomiędzy lotniskami... Zwłaszcza że z noclegiem lecę. Jak mi w Szkocji poślą już bezpośrednio przez Heathrow i do Pl, to ok, ale w Szkocji między lotami chcę go mieć.
        A w Pl tez muszę go mieć.
        • e-vil Re: wózek do samolotu 18.04.16, 23:03
          Nie da się 3 latka bez wózka? Tak pytam z ciekawości, bo moja też 3 lata i od roku już nie korzysta z wózka i sama potrafi spokojnie przejść kilka kilometrów.
          • szczur.w.sosie Re: wózek do samolotu 19.04.16, 10:54
            Po placu i podwórku biega godzinami, ale przejść tak kilka km nudnym, monotonnym marszem, to nie bardzo... Poza tym w komunikacji miejskiej mi by było łatwiej.
            • pelagia_pela Re: wózek do samolotu 19.04.16, 11:32
              Zauwazylam ,ze rodzice zawsze mowia - nie uzywam wozka, dziecko chodzi, a tak naprawde bardzo czesto to dziecko przebywa na rekach rodzica. Ja odmawiam noszenia dzieci - moj kregoslup sie na to nie nadaje wiec uzywalam wozka dlugo i nie oszukiwalam sie. Teraz mlodszy ma 4 lata i rzeczywiscie nie biore wozka, ale jak mial 2 lata to na pewno sam calego lotniska wielkiego nie przeszedl.
              • e-vil Re: wózek do samolotu 19.04.16, 15:59
                U nas raz byla taka sytuacja - rok temu na wakacjach w zoo - po pol godzinie juz chciala na rece. A tak to lata ze mna duzo. Ja drugiego samochodu nie mam, do miasta kawalek to chodzimy.. do przedszkola na piechote, na spacerki z mlodsza.. jest zaprawiona :) Lotnisko tydz temu tez przeszla bez mniejszego problemu - w tym czasie to ja moja 5 miesieczna corke nioslam.
        • pelagia_pela Re: wózek do samolotu 19.04.16, 11:33
          A jakimi liniami lecisz?
          • szczur.w.sosie Re: wózek do samolotu 19.04.16, 12:34
            Lecę BA.

No, my mamy w Pl też potrzebę takiego wózka - cały dzień spacer po lesie. Wózek da radę, terenowy. Stąd moje zmartwienie, że za wielki na samolot.

Nawet na takim całodzienny spacerze: jak padnie 5-latka to ją tam wsadzę na jakiś czas, a roczniaka dam w nosidło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka