Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie samochodu

22.07.16, 13:33
Podniesli mi dzis cisnienie. Dostalismy list z odnowieniem, a tam patrzy na mnie kwota o 300 funtow rocznie wieksza, wiec dzwonie i pytam, a pan do mnie ze w 2014 byl claim zgloszony, no byl, z ciezarowki przede mna posypaly sie rzeczy, jedna uderzyla mi skutecznie w szybe, zglosilismy ale wycofalismy zgloszenie po dwoch dniach, to nie wazne, oni w systemie maja odnotowane, 10lat no claim nie stracilismy. A poza tym nie jestem juz studentka, tylko mam wlasna dzialalnosc, skoro zarabiam, moge placic wiecej, zapytalam czy gdybym byla dyrektorem banku centralnego to placilabym po 5k miesiecznie za ubezpieczenie i dowiedzialam sie ze niewykluczone...
Pora zmienic ubezpieczyciela, ale ze my od 10 lat u tego samego to na co zwracac uwage, ktorzy sa dobrzy?
Obserwuj wątek
    • andgie Re: Ubezpieczenie samochodu 22.07.16, 13:44
      Lojalnosc w biznesie sie nie oplaca. Wejdz na strone-porownywarke i sprawdz. Wynotuj, co jest dla Ciebie wazne, porownaj ceny i warunki. Tak naprawde to niewidomo, ktora firma jest dobra, poki nie zdarzy sie wypadek. Kazda sytuacja jest inna. Maz mial kiedys wypadek spowodowany przez pijanego kierowce. Walka o odszkodowanie trwala prawie rok, bo wedlug AVIVY maz byl "czesciowo winny", ale nie podali uzasadnienia. W koncu powiedzieli nam, ze jak nam sie nie podoba, to mozemy isc do sadu. OK , pojdziemy. Interesujace, ze tydzien po tej rozmowie maz otrzymal czek na pelna kwote .
      Z kolei kolezanka miala wypadek i tez ubepieczona w AVIVie I byla bardzo zadowolona.
      Malo znane firmy czesto maja tansze skladki na tych samych warunkach co duze korporacje.
    • project-365 Re: Ubezpieczenie samochodu 22.07.16, 14:40
      Żaden nie jest dobry... Nam w tym roku podnieśli o ..... Ł1000 bez zgłaszania szkód :D. Mąż powiedział, że pojdzie gdzie indziej, usłyszal, że ma takie prawo :D Więc poszedł gdzie indziej i dostał w tej samej cenie jakieś dodatki i ubezpieczenie dodatkowe na Europę, co nam się przyda, bo często jeździmy.
      • project-365 Re: Ubezpieczenie samochodu 22.07.16, 15:59
        A, ubezpieczenie w Elephant.
    • pyza_uk Re: Ubezpieczenie samochodu 22.07.16, 18:30
      My mamy ubezpieczenie w sainsburys - od 3 lat ta sama stawka, w miedzyczasie zmienilismy samochod - stawka bz; mamy tez doswiadczenie z wypadkiem nie z naszej winy - cala sprawa zalatwiona bardzo sprawnie.
    • turmalinka Re: Ubezpieczenie samochodu 02.08.16, 12:04
      my od lat korzystamy z five ways insurance, wszystko zalatwiaja za nas - co rok sprawdzamy oferty na porownywarce i zawsze od nich mamy tansza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka