Dodaj do ulubionych

co na mole?

13.02.17, 15:22
Możecie polecić jakiś skuteczny środek?
Od jakiegoś czasu zauważam w domu mole i nie jestem w stanie się ich pozbyć. Najgorsze, że nie mogę znaleźć miejsca gdzie się gnieżdżą. Stosowałam już różne lawendowe zawieszki do szaf, na wieszakach używałam takich specjalnych cedrowych kostek. A mole jak były tak są.
Ostatnio montowaliśmy szafy wnękowe i przy tej okazji wszystko z szaf zostało wyjęte, generalnie wysprzątane. A mole wciąż są! Już nie mam siły. Wczoraj zauważyłam, że wyżarły dziury w moim ulubionym kaszmirowym swetrze i jestem wściekła.
Jak się ich ostatecznie i skutecznie pozbyć?
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: co na mole? 13.02.17, 16:10
      Sprobuj to www.lakeland.co.uk/24037/Moth-Stop-Carpet-and-Fabric-Spray-500ml (jezeli masz dywany) jest tez psikacz tej samej serii do ubran. Tylko jak spsikasz dywan, to poczekac trzeba az wyschnie zupelnie zanim dzieci I zwierzaki maja po nim latac. Ja najpierw wypralam wykladziny, potem spsikalam tymze. Tym do ubran na wszelki wypadek psikam kilt meza raz na jakis czas.
      • salsa.lover Re: co na mole? 13.02.17, 22:10
        Myślicie, że mogą w dywanach żyć? Nie przyszło mi to do głowy.
        W sumie dywany mamy tylko w dwóch sypialniach i były wymieniane na nowe niecałe 3 lata temu.
        Zawsze wydawało mi się, że mole żyją raczej w ciuchach, kątach szaf itp.
      • plain-vanilla Re: co na mole? 13.02.17, 23:20
        Jeśli dywan jest wełniany czy inne naturalne włókno, to oczywiście że tak. Poliestru nie będą jeść.
    • plain-vanilla Re: co na mole? 13.02.17, 17:12
      Dywany potraktuj parowym odkurzaczem. Ja uzywalam produkty Brosa z Polski. Plytka na owady, krazek cytrusowy. Do tego pulapki na mole, ale w nie akurat nic sie nie zlapalo. Sukces to moim zdaniem ta plytka (3 albo 6 miesiecy dzialania) i parowy odkurzacz. Na razie mam spokoj. Jak cos sie pokaze, to znowu postawie plytke. NIe bardzo zdrowo, ale nie ma innej rady. U mnie podejrzewalam welniana wykladzine jako miejsce.
    • princesswhitewolf Re: co na mole? 14.02.17, 22:34
      takie pomaranczowe kulki sa na amazonie- dzialaja.

Cedrowe drzewo tak, ale nawilzaj je olejkiem cedrowym- gwarantuje ci ze sie wyprowadza. Ponadto gdzies musi byc ich zrodlo., szukaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka