Dodaj do ulubionych

Robot kuchenny

29.05.17, 23:57
Zapragnęłam sobie w końcu kupić dobry robot kuchenny - planetarny (pogubiłam się już w tym nazewnictwie w gąszczu różnych urządzeń na rynku ;) ale chyba się zgadza ), taki jak ten www.argos.co.uk/product/2447922 tylko ten zalinkowany ma małą misę bo 3,9l. Czy któraś z Was ma albo zna taki (chodzi o to aby miał takie funkcje jak ten z linka) z misą 5 - 5,5l ? Bo z tego co już przeszukałam rynek to takowego nie ma...
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Robot kuchenny 30.05.17, 22:11
      poszlabym w kierunku trwalszych i sprawdzonych opcji typu KitchenAid lub tansza opcja Kenwood jesli lubisz wyglad maszyny do szycia w robotach kuchennych.
      Jak dobrze poszukasz to sa czesto oferty i o 35% tansze.

Bosch starczy na krocej... Ale to zalezy od Ciebie czy lubisz zmieniac na nowsze rzeczy od czasu do czasu i ci nie zalezy czy padnie czy przezyje pare lat dluzej. Sa ludzie ktorzy wola taka opcje i tez jest ok, kazdy wszak jest inny. Ja sie niezmiernie wkurzam jak mi cos w domu padnie ( przywiazuje sie i nie ciepie chaosu zmieniania:))) ) . Stad w sprzet kuchenny inwestuje w Miele i Liebherr bo sa trwalsze o pare lat. Podobne podejscie mam do robotow kuchennych i uzywam od 1993r tego samego Thermomix ( zyje i ma sie dobrze a eksploatowany tak ze mu wspolczuje) i od 2009 tego samego KitchenAid

• illegal.alien Re: Robot kuchenny 31.05.17, 07:27
        Moja mama ma Boscha od 15 lat, ja od 7 - oba działają bez zarzutu :)
        O ile ja używam głównie w weekendy, tak u mojej mamy używany jest często i dość intensywnie :)
    • szczepka75 Re: Robot kuchenny 30.05.17, 23:27
      Kocham mojego Kitchen Aid Artisan.
      Wart kazdego pensa
      Nie pamiętam jaka ma miska pojemnosc
    • leyla76 Re: Robot kuchenny 31.05.17, 08:13
      A ja kocham mojego kenwooda. Przed kupnem zastanawiałam sie nad kitchen aid i kenwood. Po przeczytaniu setek opini i obejrzeniu setek filmików wygrał kenwood. Można kupić weresje xl z duża misą. Ja mam 4,6 l i w zupełności wystarcza.
      • espionka Re: Robot kuchenny 31.05.17, 11:38
        Mam magimix ale on nie gotuje. Zalezy do czego bedziesz uzywac, ja robie masla orzechowe, nutelle wiec musi byc mocny do orzechow.
      • under.fire Re: Robot kuchenny 01.06.17, 01:29
        A możesz podać jaki to model - ten Twój z misą 4,6l ? Dzięki
        • under.fire Re: Robot kuchenny 01.06.17, 01:30
          to było pytanie do leyli76 :)
          • niyaa Re: Robot kuchenny 01.06.17, 10:22
            ja w okolicach swiat kupilam robot planetarny w lidlu za £79.99 jakos z duza misa (bardzo duza) kielichem , hakiem,dwoma mieszadlami - uzywam go bardzo intensywnie i jestem zadowolona bardzo i z miksera i z tego ze nie kupilam kitchenAid na ktorego juz sie przygotowalam. czytalam porownianoe kitchenAid i kenwood na moje wypieki . moj lidlowski siega chocby mial ubic dwa bialka a nie ma regulacji wysokosci mieszadla
            • princesswhitewolf Re: Robot kuchenny 02.06.17, 00:06
              spokojnie i KitchenAid siega po 1 bialko, to kwestia regulacji:)
        • leyla76 Re: Robot kuchenny 01.06.17, 19:13
          Kenwood chef titanium, ale jaki numer to ci nie powiem. Kupiłam go ze 2 lata temu na amazonie. Nie wiem czy do wszystkich dają ale ja chciałam żeby był z dzbankiem do blenderowania i z food procesorem. Dokupiłam jeszcze do niego miskę do robienia lodów, maszynkę do mielenia kawy, orzechów itp oraz maszynkę do mielenia mięsa.
      • kaka-llina Re: Robot kuchenny 01.06.17, 16:05
        leyla76 napisała:

> A ja kocham mojego kenwooda. Przed kupnem zastanawiałam sie nad kitchen aid i k
        > enwood. Po przeczytaniu setek opini i obejrzeniu setek filmików wygrał kenwood.
        > Można kupić weresje xl z duża misą. Ja mam 4,6 l i w zupełności wystarcza.

To dokładnie tak jak ja.. ze dwa miesiące się zastanawiałam ;-) Kenwood wygrał głównie z powodu mocy silnika, dodatków i wielu komentarzy, że kitchen aid to już nie to samo co kiedyś.... Mam go ponad 3 lata i kocham bardzo... Miske mam standardową i starcza na podwójny sernik (12 jaj i te sprawy) nie miałam jeszcze problemu, ze za mała.... Mój model to bodajże KM030 (nie wiem czy je jeszcze robią) faktycznie wygląda jak maszyna do szycia niestety ale ma zdecydowanie lepsze specyfikacje niż KA no i cena tez inna.... warto szukać promocji....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka