Dodaj do ulubionych

Secondary school

11.07.18, 23:22
Dziewczyny slyszalam ze aplikacje do secondary trzeba zlozyc do 31 pazdziernika.Czy chodzi o year5 czy dopiero jak zacznie year 6 to aplikowac do 31 pazdziernika? Teraz jest w year5 i sie zastanawiam o ktory pazdziernik im chodzi zeby nie przegapic.
Obserwuj wątek
    • szczepka75 Re: Secondary school 11.07.18, 23:49
      Y6
    • aniaheasley Re: Secondary school 12.07.18, 12:30
      31 pazdziernika w Y6, we wrzesniu sie odbywaja open days, szkola przypomina i napomina o tym terminie, sa spotkania z prezentacjami jak wypelnic online application, nie mozna tego przegapic :) . 1 marca potem jest decision day, dostaniesz email z przyznana szkola.
      • clonek13 Re: Secondary school 13.07.18, 00:03
        Dzieki bardzo.to taki krotki okres miedzy otwartymi dniami i tym koncem pazdziernika ..mam nadzieje ze ofarne :) serdeczne pozdrowienia
        • zurekgirl Re: Secondary school 13.07.18, 21:25
          Ja na dwa dni otwarte poszlam w Y5, bo akurat mialam wolne wieczory. Za to czuje sie nieco zawiedziona, bo nie powiedzieli w szkole, ze testy z konca Y5 zadecyduja o tym, w ktorym "band" dziecko sie znajdzie. W mojej dzielnicy, kazda szkola musi przyjac po 25% uczniow z bandow A, B, C i D. A to ci ponad przecietnosc,B i C sredniaki, D ponizej przecietnej. Ze wzgledu na konkurencje najlepiej byc A lub D, a moje dziecie pewnie wyladuje w srodku, wiec bedzie najwieksza konkurencja o dobra szkole blisko domu. Chwile temu burzylam sie, ze byl problem z miejscem w primary, zlecialo jak z bicza strzelil, doslownie.
    • cotton-blossom Re: Secondary school 29.07.18, 15:07
      Zawsze mi sie wydawalo, ze chodzi o Y6 dopiero. Moja corka skonczyla teraz Y5 i mimo, ze mam pewne szkoly na oku, to nie zlozylam zadnych alikacji jeszcze. Rozmawialam z jedna mama od nas z klasy i ponoc niektore matki zlozyly juz podania do szkol. Tak czy siak - pospiech na pewno nie gwarantuje dostania sie do szkoly. Podanie pewnie mozna zlozyc, ale i tak zaczna je rozpatrywac dopiero po dead line, wiec to nic nie zmieni, ze zaaplikujesz wczesniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka