jlory 28.07.18, 15:43 Dziewczyny musze schudnąc dieta I cwiczenia to jedno ,ale czy ktoras z was stosowala rowniez tabletki na odchudzanie?mozecie polecic jakies sprawdzone?dziekuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nottymoni Re: tabletki na odchudzanie 29.07.18, 08:28 www.chemistdirect.co.uk/alli-slimming-capsules/prd-12o Odpowiedz Link
zurekgirl Re: tabletki na odchudzanie 29.07.18, 09:07 Alli na mnie ma zerowy efekt, a stosowalam przez dwa miesiace z restrykcyjna dieta. Gdyby tabletki na odchudzanie dzialaly, nie mielibysmy jojo i podobnych atrakcji, wszyscy by byli szczupli. Kazda firma produkujaca odchudzajace cuda lub nawet wymienione powyzej kombinacje lekow aptecznych, zaznacza, ze efekty MOGA wystapic. Moga, ale nie musza. Kazdy z lekow ma napisane, ze zeby dzialal, musi bys stosowany z restrykcyjna dieta i cwiczeniami. Biorac pod uwage skutki uboczne oraz cene, nie ma absolutnie sensu brac tabletek lub zastrzykow. Lepiej zainwestowac w masaz odchudzajacy, ktory troche rozbije to, co sie nagromadzilo, a efektem ubocznym jest godzina lekkiego bolu, a potem dodane skrzydla. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: tabletki na odchudzanie 29.07.18, 11:49 >Alli na mnie ma zerowy efekt, a stosowalam przez dwa miesiace z restrykcyjna dieta no ale jesli dieta byla restrykcyjna to musialas schudnac wiec nie mogl byc zerowy efekt bo sama dieta przynosi efekty dieta i ruch. Malo jesc, duzo ruchu i chudnie sie. Odpowiedz Link
cherrie Re: tabletki na odchudzanie 30.07.18, 08:08 No, chyba ze sie ma problem z tarczyca, nadnerczami, cukrzyca lub zenskimi hormonami. Wtedy mozna cwiczyc, glodzic sie i efektu i tak nie ma! Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: tabletki na odchudzanie 30.07.18, 10:33 a skad. Wlasnie tym bardziej i mowie to jako osoba ktora miala ( po ciazy) a teraz ma sklonnosc do 3 z powyzszych wymienionych przez ciebie i wiecej. Niedoczynnosc tarczycy ( eutyrox)+ wariujace hormony estrogen + prediabetis 2 z tych co napisalas. Schudniecie niesamowicie pomoglo mi na wszystkie problemy. kombinacja tych chorob jakie wymienilas jest powszechna i jedna wynika z drugiej + jeszcze dochodzi otluszczenie watroby, wysoka hemoglobina, hematokryt i mozliwosc udarow w rezultacie - to jest zespol i przyczyna jest otylosc. jedni to maja inni moga byc otyli i nie... . Polecam ci ta ksiazke www.amazon.co.uk/8-Week-Blood-Sugar-Diet-reprogramme/dp/1780722400/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1532939150&sr=1-1&keywords=michael+mosley+8+week+diet W ktorej jest to opisane nie ma cudow fizyki i jesli jesz mniej i masz wiecej wysilku to chudniesz. Taaak, przy tarczycy Problem polega na tym ze przy niedoczynnosci masz wiekszy apetyt i wolny metabolizm, zas przy cukrzycy nie wolno glodowac i jesz 8 mini posilkow dziennie. moja metoda po tym jak mnie lekarka wystraszyla polegala na tym ze kupilam bieznie i zaiwaniam na niej po 30 min dziennie. Na poczatku szybki marsz po miesiacu bedziesz juz prawie biegac a jak nie to po dwoch.. Jezdze na rowerze latem. Zre wg metody opisanej w tej ksiazce. cherrie, ja zupelnie ciebie rozumiem i wiem jak ciezko jest zaczac, i ja tez nie mam czasu na nic bo pracuje na pelen etat i dziecko itd. No na silownie za nic nie znajde wiecej czasu niz 2 razy w tygodniu, wiec dlatego bieznia jest bardzo dobrym rozwiazaniem. Mozna kupic nooofke za ok 100 funtow wartosci 400 funtow bo ludzie kupuja i nie uzywaja i na ebay sprzedaja. To poprawia metabolizm. Najtrudniejszym dla mnie bylo przestanie spozywania coklwiek slodkiego i przestawienie sie na warzywa glownie. Ale i to sie dalo. Odpowiedz Link
majenkir Re: tabletki na odchudzanie 31.07.18, 05:50 princesswhitewolf napisała: > przy cukrzycy nie wolno glodowac i jesz 8 mini posilkow dziennie. Tak sie wlasnie hoduje cukrzyce ;). Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: tabletki na odchudzanie 31.07.18, 08:58 Wybacz ale bzdury gadasz i ewidentnie nie masz pojecia o temacie. Rzadko to mowie ale tutaj wypowiadasz sie jakbys wiedziala lepiej od lekarzy. Na tyle bylo zle ze chodzilam po ciazy do prediabetics clinic, gdzie wlasnie rozpisali mi diete na 8 niewielkich posilkow ktorych to sklad mial niski indeks glikemiczny. Wielki posilek- wieksze wydzielanie insuliny Mniejszy posilek- mniejsze wydzielanie insuliny do tego dochodzi zmienna tego co sie je by mialo niski indeks glikemiczny. Ale to nic nie da jesli zje sie duzy posilek skladajacy sie nawet z czegos o niskim indeksie glikemicznym bo ilosc tego juz sprawia wieksze wydzielanie Maly posilek ma tez za zadanie skurczenie objetosci zoladka i przyzwyczajenie do mniejszych porcji Lecza tak skutecznie ( o ile pacjenci stick to the regime) od paru dobrych lat kiedy to low fat diets okazaly sie nieskuteczne Odpowiedz Link
majenkir Re: tabletki na odchudzanie 31.07.18, 21:48 www.sciencedaily.com/releases/2014/05/140515184424.htm Odpowiedz Link
kingaolsz Re: tabletki na odchudzanie 31.07.18, 22:19 Badanie na "ogromnej" probce 54 osob. I zauwaz, ze nawet w samym abstrakcie jest podsumowanie: "Further larger scale, long-term studies are essential before offering recommendations in terms of meal frequency," the researchers conclude." To, ze jakies badanie istnieje, nie znaczy, ze ma dobra jakosc i sile, zeby opierac na nim zalecenia. Pocwicz "critical appraisal skills", zeby umiec oddzielic ziarno od plew. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: tabletki na odchudzanie 31.07.18, 23:15 dokladnie kinga. To sa jakies wymysly lekarza cudaka ktory okoniem staje wg najnowszych badan mowiacych o odpowiednim poziomie glikemicznym. Jesli ktos ma cukrzyce doskonale wie jak to sie konczy jesli je dwa tylko posilki i jakie cyrki sie dzieja z poziomem cukru przy wielogodzinnej przerwie. Odpowiedz Link
zurekgirl Re: tabletki na odchudzanie 30.07.18, 10:33 Ja mam ze schudnieciem bardzo duzy problem, tarczyca, PCOS i nerki. Ulozenie dla mnie diety to spory wyczyn, wszystko robilam pod kontrola dietetyczki. Do diety dolozylam skalpel Chodakowskiej codziennie i rower plus wlasne nogi jako jedyne srodki transportu. Nie podjadalam, pilnowalam sie jak diabli. Przez pierwszy miesiac bez Alli schudlam dwa kg. Przez dwa kolejne miesiace z dieta, cwiczeniami i Alli schudlam po okolo 1.5 kg. Dietetyczka ostrzegla, ze po pierwszej fali uderzeniowej, bedzie spowolnienie odchudzania, dlatego zaczelam brac Alli, zeby jednak miec jakis efekt. Dodam, ze na prawie identycznej do mojej diecie, kolezanka z podobna masa startowa schudla w pierwszym miesiacu 7 kg, a w kolejnych po 4-5 kg. Bez Alli, z cwiczeniami, jak jej sie przypomnialo. Jedynie diety pilnowala restrykcyjnie. Ona trzyma od ponad dwoch lat wage, ja w sumie tez, ale u mnie ubytek byl smiesznie znikomy. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: tabletki na odchudzanie 31.07.18, 09:00 > Ulozenie dla mnie diety to spory wyczyn, wszystko robilam pod kontrola dietetyczki. no wlasnie, bo kazdy ma inne schorzenia i w ogole sposob odzywiania. Mi tez dietetyk z kliniki przedcukrzycowej ukladal bo jestem wegetarianka + brala pod uwage moje "lubie + nielubie" oraz to by bylo to o niskim indekscie glikemicznym Odpowiedz Link
eutyfrona Re: tabletki na odchudzanie 29.07.18, 18:28 U mnie sprawdza się ”intermittent fasting”. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: tabletki na odchudzanie 31.07.18, 09:03 no wlasnie. 5:2 tez sie sprawdza jesli ktos nie ma chorob ktore na to pozwalaja Odpowiedz Link
illegal.alien Re: tabletki na odchudzanie 31.07.18, 11:50 A jak cwiczysz? I z kim? Bo ja serdecznie polecam trenera osobistego - trenuje z jednym od lutego i bardzo dobrze mi to robi :) Ja obecnie chodze raz na silownie z trenerem, raz sama i raz na poltorej godziny gimnastyki akrobatycznej w tygodniu - bardzo mi to pomaga, ale trener najbardziej - zrobily mi sie calkiem przyjemne miesnie ;) Odpowiedz Link
robak.rawback Re: tabletki na odchudzanie 08.08.18, 22:25 olej pastylki na odchudzanie - nic cinie pomoga, to sciema. a dlaczego chcesz schudnac? bo odpowiednio dobrany motyw przewodni motywujacy, sprawia ze nagle dieta staje sie zupelnie nietrudna i sie nie chce jesc - np nowy gostek ktory ci sie podoba heheeh a tak na serio ja sobie wszystko chyba juz na dobre ustawilam - jem sniadanie rano (kiedys nie moglam jesc rano, nigdy w zyciu, ale sie zaparlam i ustawilam sobie, regularnie - raczej lubie zjesc ser i bacon czy jakis ham na sniadanie, musi byc dla mnie cos proteinowgo. uzywam tez bardzo malokaloryczny ser - z duza iloscia protein - ma malo kalori wiec jak lubisz ser to siemozna najesc nim eatlean protein cheese www.google.co.uk/search?q=eatlean+protein+cheese&hl=en-GB&rlz=1C1DSGQ_enGB493GB493&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjerOGqod7cAhUBT48KHc3wBEYQ_AUICygC&biw=1478&bih=748 musisz stosowac triki zapychajace - jakmnie glod przycisnie to mam duzo diet drinks do wyboru - diet pepsi, tonic, schweppes lemonade, i pije pare puszek dziennie, zeby zagluszyc glod. czasami potrafie wypic 2 litry diet tonic. miedzy posilkami. jakmnie chec na slodycze zlapie to mnie smakuje i glownie teraz jadam - Sweet Freedom Choc Shot www.ocado.com/webshop/product/Sweet-Freedom-Choc-Shot/200050011 Sweet Freedom Choc Shot Orange Spice 320g www.ocado.com/webshop/product/Sweet-Freedom-Choc-Shot-Orange-Spice/375196011?from=search¶m=sweet%20freedom%20choc%20shot%20orange zjem pare orzechow i dodam pare cranberries bez cukru z tymi wyciskanymi czekoladami - bardzo smaczne. i pijam duzo herbaty i kawy z lightowym alpro soya Alpro Fresh Light Soya Milk 1L - to jest to swieze co w lodowce stoi - NIE longlife. www.ocado.com/webshop/product/Alpro-Fresh-Light-Soya-Milk-Alternative/31250011?from=search¶m=Alpro%20%20Soya%20Light%20Milk%20 ta duza ilos drinkow mi bardzopomaga przetrwac dzien. no i z pracy wracajna piechote alebo kup jakis rower alba bieznie jak ktos powiedzial. ja mam w domu sprzet to uzywam bo do silowni za leniwa jestem. aha i jeszcze suplementuj sie multiwitaminami bo mysle ze jak organizm sie odchudza i mu cos brakuje to bezie chcial to jes, a jak dasz witamin to moze nie bedzie cravings na rozne produkty. jak lubisz slodycze albojakies niezdrowe rzeczy to odstawiam powoli - bo jak nagle przestaniesz jesc wszystkie ulubione rzeczy to nie wytrzymasz. ja jak odstawialam slodycze to najpierw przez tydzien nie jadlam slodyczy, ale jadlam nadal co chcialam ale tylko savoury i w ilosci sporej. jak juz przeszla mi ochota na slodycze i nie dostawalam szalu, to wtedy zmniejszylam ilosc rzeczy savoury jakie jadlam. ibylo latwiej, bo jak naaz zmiejszasz kaloriw i rownczesnie odstawiasz sldycze to cie twoje wlasne cialo zabije i nie da ci sie odchudzac. rowniez staram sie jesc mieso i suplementuje salatkami w torebkach. w tesco i sainsbury sa w torbce takie pokrojone mixy salaty lodowej i jeszcze czegos. lodowa jest smaczna sama nawet. wiec jak przycodze dodomu to opylam przed posilkiem taka torebke salaty - ona zapycha, potem strzelam puszke diet pepsi i juz jestem mechanicznie zapchana. dopiero potem zabieram sie za 'prawdziwe' jedzenie. ta salatka jest przyjemna - soczysta i sie da zjesc Tesco Sweet And Crunchy Salad 370G www.tesco.com/groceries/en-GB/products/268616967 podobna jest w sainburys Odpowiedz Link