Dodaj do ulubionych

Inspiracji potrzebuje

25.10.18, 20:25
Dla starszego (9lat) syna na urodziny robie treasure hunting w parku. Dzieciaki beda rozwiazywac zagadki i szukac skarbu. I dwa pytania:
- co moze byc skarbem?
- chodzi mi po glowie,zeby to byla koszulka z nadrukiem. Co napisac na takiej koszulce??? Zeby sie wiazalo owym szukaniem skarbow/urodzinami syna...
Jakies pomysly? Idee? Sugestie???
Obserwuj wątek
    • niyaa Re: Inspiracji potrzebuje 25.10.18, 21:39
      winner :))
      • robak.rawback Re: Inspiracji potrzebuje 25.10.18, 22:20
        nie... ja bym nie dawala koszulki - to nie jest cos co by zajaralo 9 latka, wydaje mi sie. no chyba ze ktos jest fanem czegos i dajesz koszulke z nadrukiem tej rzeczy...
        tak jak skarpetek nikt nie chce pod choinke ... pewnie sama tez nie chcesz...
    • wiwi1 Re: Inspiracji potrzebuje 25.10.18, 22:49
      Duzo pomyslow widze na necie, na roznych blogach, np:
      www.thespruce.com/outdoor-treasure-hunt-for-kids-1695487
      www.livingonadime.com/treasure-hunt-party/
      www.thespruce.com/outdoor-treasure-hunt-for-kids-1695487
      To takie pierwsze z brzegu co znalazlam. Z tego co widze to zazwyczaj zamiast jednego skarbu dla zwyciezcy to sa jakies drobiazgi do podzialu. I to chyba mialoby wiekszy sens taka skrzynia skarbow, radosc dla wszystkich. A w takiej skrzyni to sie moga znalezc rozne rzeczy, na przyklad takie miniaturki lego do skladania:
      www.thetoyshop.com/lego-construction/mini-figures/LEGO-Minifigures-Series-18-Party/p/535457?&PPC&gclid=Cj0KCQjw08XeBRC0ARIsAP_gaQD2PhszVFAyIWlA6mMXw5vGoGuwd5TFadzDEan9vqG4fBjf9xxRXjYaApnDEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
      czy jakiekolwiek drobiazgi, ktore dzieic dostaja w party bags,
      www.thetoyshop.com/collectibles/slime-and-putty/Nickelodeon-Liquid-Lava-Putty-Changing-Colour-Orange-to-Yellow/p/532268_orang - w roznych kolorach
      yo-yo
      karty, najklejki, tatuaze
      Takie cos mi do glowy przychodzi
    • cherrie Re: Inspiracji potrzebuje 26.10.18, 08:39
      My robilismy treasure hunting w parku .....zakopalismy skrzynke (jakies metalowe pudelko) w ktorej byly stylizowane na sredniowiecze klucze (ebay/amazon) i odpowednia historia do tego np. Ze zlodzieje/piraci/ wikingowie..... ukryli skarb, do ktorego dostac sie mozna tylko jednym kluczem.....itd. Ze w roku xxx zwyciezca odnajdzie drzwi, skarb, bla bla bla....
      Dzieciaki mialy mape, wskazowki ukryte pod drzewami, zakopane, list (przypalany, pognieciony, pobrudzony;-) i ogromna frajde z otwartym zakonczeniem.
      Nie wiem, jak Twoj, ale moj syn by sie wkurzyl znajdujac koszulke, bo to by znaczylo, ze mama/tata ja tam ukryl;-)
      A tak historia miala troche magii, niby nic takiego nie znalezli, ale....kazdy dostal inny klucz i za lat xx jeden odnajdzie skarb;-)
      • cherrie Re: Inspiracji potrzebuje 26.10.18, 08:44

Cos takiego te klucze

www.amazon.co.uk/Key-Bottle-Openers-Assorted-Skeleton/dp/B075WPZPCW/ref=pd_sbs_79_3?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B075WPZPCW&pd_rd_r=2b4e791d-d8ea-11e8-bd8c-83714ad370d0&pd_rd_w=TwPmF&pd_rd_wg=YtxqS&pf_rd_i=desktop-dp-sims&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_p=18edf98b-139a-41ee-bb40-d725dd59d1d3&pf_rd_r=BZNJGK3VZBNVTKPG06AR&pf_rd_s=desktop-dp-sims&pf_rd_t=40701&psc=1&refRID=BZNJGK3VZBNVTKPG06AR
        • yadrall Re: Inspiracji potrzebuje 26.10.18, 08:52
          Moje dzieciaki wiedza,ze my przygotowujemy trase i cala reszte. A skarb bedzie caly czas u meza w plecaku (boimy sie,ze ktos go wezmie w publicznym parku i dzieciaki beda rozczarowane). Oczywiscie oni nie beda wiedziec,ze skarb cala droge idzie z nami :)
          Ja wasnie mysle nad malymi drobiazgami,ale raz,ze mam i chlopakow i dziewczynki,a dwa maja rozne zainteresowania... ciezko znalezc cos fajnego dla wszystkich...
          A dwa-jak juz znajda skarb to idziemy do nas do domu na tort i lody-jak sie zaczna tym bawic to mam jal w banku,ze pogubia i przy wychodzeniu bedzie placz... dlatego myslalam o czyms wiekszym i trudnym do zgubienia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka