Dodaj do ulubionych

Amazon reviews 🤨

19.12.19, 08:50
Macie tez takie wrazenie, ze te reviews stracily swoja wage? Kiedys byly rzetelne. Teraz juz nie. Duzo dobrych reviews mam wrazenie, ze jest “automatycznie generowanych” i ktos na tym pewnie zarabia.
Ostatnio kupilam straszny bubel na Amazonie. Mial chyba 300 swietnych reviews. Po otrzymaniu towaru za £20, zdziwilam sie strasznie. Badziewie! Warte moze £3. Nie pomylilam sie bardzo, bo za wystawienie dobrego review kupujacy otrzymywal £15 back🤨
Obserwuj wątek
    • niyaa Re: Amazon reviews 🤨 19.12.19, 09:19
      Owszem I to nie tylko na amazonie...
      • niyaa Re: Amazon reviews 🤨 19.12.19, 17:57
        Moja najdrozsza I najwieksza porazka byl materac Simba. Tam nie tylko daja rabaty za opinie ale jeszcze je moderuja.
        Ostatnio tez jezeli chodzi o rekomendacje "which" tez przestala patrzec bo od dluzszego czasu mam wrazenie ze sa strasznie naciaganie.
        Nie raz opinie uzytkowanikow sprzetow tez nie sa za bardzo wiargodne I czesto wynikaja z braku umkejetnosci obchodzenia sie z nim np suszarka do ubran heat pump...
        Ogolnie fajnie ze jest mozliwosc poczytania Co sadza inni jednak czesto trzeba podejsc z dystansem.
        Na ebayu w zasadzie nie kupuje, przeniosam sie na amazon i nigdy nie mialam problemu z obsluga klienta jesi chodzilo zwrot czy uszkodzone w transporcie. Kupilam tez ekstra krzesla ktore nie mialy wogole opinii I bylo to ciut ryzykowne jednak sa ekstra.
    • lucasa Re: Amazon reviews 🤨 19.12.19, 16:22
      Tez polegalam na wystawionych opiniach! bardzo duzo kupuje na Amazonie, ale przede wszystkim takie tradycyjne rzeczy, nie poluje na okazje...
      Takiej karty (jeszcze?) nie dostalam ale zauwazylam od jakiegos czasu zalew taniej chinszczyzny.

• cherrie Re: Amazon reviews 🤨 19.12.19, 18:33
        No wlasnie, ja w zadne opinie za bardzo nie wierzylam, z wyjatkiem Amazonu i Argosa. Tez bardzo duzo (prawie wszystko 🙈) kupuje na Amazonie wlasnie ze wzgl na obsuge klienta, ktora tez juz sie pogarsza. Zlikwidowali np chat z obsluga klienta.
        Nie mniej, bardzo jestem rozczarowana opiniami. W ogole nie ma co ich czytac. Jeszcze mi sie przypomnialo.....znalazlam jakas tam rzecz ostatnio, czytam opinie (chyba z 10 ich bylo), a tam malo, ze super opinie to jeszcze same polskie imiona: Kaski, Jacki i Agnieszki....Sprawdzam, a sprzedawca tez Jan Kowalski😉
        • plain-vanilla Re: Amazon reviews 🤨 19.12.19, 20:45
          Chat na Amazonie cały czas jest. Trzeba apke wgrać do telefonu. Korzystałam jakiś tydzień temu. Fakt, że najpierw trzeba przejść przez bota, ale w końcu człowiek żywy też się pojawi. Ja tam wolę telefon, szybciej od czatu. W sumie to czat mi nic nie dał, napisałam email do dystrybutora i chyba rozwiązali problem.
          Co do opinii, to owszem czytam, ale od dłuższego czasu wiem, że to wielki biznes jest i niestety firmy kupują komentarze. Zdrowym rozsądkiem się kieruję. Kupuję też rzeczy bez jednego komentarza, ale mam obiekcje, jeśli jest to sprzedawca w ogóle nie związany z Amazonem. Boję się, że będzie bujanie się ze zwrotem. Nie ukrywam, że łatwość odesłania przedmiotów do Amazona jest super i dlatego jestem klientką od 10 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka