Dodaj do ulubionych

herbata sypana

24.10.22, 20:29
Mozecie mi polecic jakis sklep online, jesli znacie gdzie znajde dobrej jakosci herbaty sypane? Kiedy skupowalalm bardzo smaczne herbaty rooibos,ale ta firma juz nie istnieje. Z braku czasu przeszlam na herbaty w torebkach ale jakosc, nawet jesli jest to organic nie jest super, nie tak jak tamte herbaty ktore kupowalam luzem. Jest pare sklepow online, ale jesli macie jakies dobre, sprawdzone, bylabym wdzieczna.
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: herbata sypana 24.10.22, 20:58
      Whittard's - innych nie znam (oprocz stacjonarnego sklepu na Krakowskim Przedmiesciu w Warszawie, ktorego pewnie juz nie ma to bo tylo jakies 100 late temu).
    • princesswhitewolf Re: herbata sypana 24.10.22, 21:11
      Ja kupuje jak Whittard of Chelsea ma wyprzedaze. Bardzo lubie tam Afternoon blend jasmin i czarna
      Taylors of Harrogate
      The tea makers ( tam jest wybor)
      T4 ma dobre herbaty
      Newby nie lubie ale to jedna z najlepszych herbat bog wie dlaczego
      Tregothnan rosnie w UK w Kornwalii i jest suuuper
      Fortnum& Mason i Harrods.maja dobre herbaty ale aby az szalec to nie
      W sklepach to Teapigs,Dragonfly i Pukka
      TWG acz nie wiem dlaczego taki szal
      Ja bardzo lubie Rare Tea i tam first flush jedna taka jest mniam

To tak jesli chodzi o producentów zwlaszcza czarnej. Ja lubie kenijska, jasminowa( Dragonfly ta Pearls jest swietna i Rare Tea) i lubie owocowe. Owocowa to polecam London Fruit&Herb marke.

Zielonej i macha nie lubie i nie pijam. Nie szaleje tez za biala i oolongami
      • princesswhitewolf Re: herbata sypana 24.10.22, 21:12
        A poza tym to wiele tureckich czarnych herbat jest rewelacyjne.
      • glasscraft Re: herbata sypana 24.10.22, 21:18
        Teapigs polecam mietowa
      • princesswhitewolf Re: herbata sypana 24.10.22, 21:36
        Aaa z blawatkiem wlasnie pije. Taka mieszanke. Wiec z dodatkiem blawatka niebieskimi platkami to polecam

Różana z Whittard
    • wiwi1 Re: herbata sypana 24.10.22, 21:53
      Dzieki dziewczyny, wlasnie mialam zakladke otworzona na stronie whittard i sie przygladalam ich herbatom.
      Ja bardzo lubie herbaty Pukka, ale to sa herbaty w torebkach i pomimo, ze torebki nie wybielane, nie traktowane chemicznie to jednak to nie to samo co herbata sypana. Przejrze sklepy poecane przez Was, dzieki.
      ja herbaty zielonej nie lubilam nigdy i nie rozumialam jak mozna to pic do czasu az mi sie kawa odwidziala. Zupelnie nieoczekiwanie przestala mi kawa smakowac, po jakis 30 latach picia kawy namietnie, pierwsza rzecz rano, przed sniadaniem smak i zapach kawy to bylo to. Nie moglam odstawic bo mialam bole glowy z braku kofeiny i internet mi podpowiedzial,ze zielona herbata zawiera najwiecej kofeiny, wiec przeszlam na herbate zielona i polubilam:) jedyny problem, ze nie powinno sie jej pic na pusty zoladek i musze zaczac dzien od sniadania, potem herbata ( z kawa to byla najpierw kawa, potem sniadanie)
      • glasscraft Re: herbata sypana 24.10.22, 22:09
        A zupelnie od czapy - bo ani kawa ani herbata - a czekolada (do picia) - taka prawdziwa, ale smakowa?
        • princesswhitewolf Re: herbata sypana 24.10.22, 22:51
          Tez Whittard ma bardzo dobre. W 2 dzien swiat beda na wyprzedazy.
        • wiwi1 Re: herbata sypana 25.10.22, 10:33
          jako zrodlo kofeiny? nie myslalam nigdy o czekoladzie w ten sposob, raczej jako deser, bo jesli pije czekolade to na slodko. natomiast to co lubilam w kawie ( i lubie z zielonej herbacie) to taki lekko gorzkawy posmak, nie wiemjak to okreslic, taki aftertaste. wlasnie dlatego kawa przestala mi smakowac, bo przstalam odcuzwac ten aftertaste, probowalam wiele moich ulubionych kaw i nic. na dodatek zaczela dzialac na mnie usypiajaco i zaliczalam odromny zjazd nastroju i energii po wypiciu kawy. Zastapilam zielona herbata, ktora ma taka fajna goryczke, ktora lubie, do smaku sie przyzwyczailam. Czekolade pijam czasem, ale zawsze na slodko.
          • princesswhitewolf Re: herbata sypana 25.10.22, 10:37
            W sprawie zielonej to nie doradze niestety bo moje kubki smakowe sa na poziomie przedszkolaka wiec kawy i zielonej herbaty nie pijam, ale moze jakas inna forumka sie lepiej zna.
          • glasscraft Re: herbata sypana 25.10.22, 11:00
            Nie, sorka - zupelnie w oderwaniu od kawy/herbaty. Zaczelam sobie pic w sobote rano w ramach me-time :-) i lubie takie z dodatkiem innego smaku (ale zeby prawdziwa czekolada byla).
            • princesswhitewolf Re: herbata sypana 25.10.22, 11:24
              No te www.whittard.co.uk/gifts/gifts-to-inspire/hot-chocolate-lovers?gclid=Cj0KCQjwkt6aBhDKARIsAAyeLJ0y3fLG27LFzOSgFgnH9p6bv3H8NuCdC8nNGsNVidwrRov_C-KIyhQaAgSEEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Ale po swietach beda za pol ceny
              • wiwi1 Re: herbata sypana 25.10.22, 11:42
                Patrze na te czekolady, wygladaja fajnie, prezentacja super, tylko w skladzie nie jest podane jak uzyskuja te rozne smaki. Pisza po prostu Flavourings. Chcialabym jednak wiedziec co dokladnie pije
                • princesswhitewolf Re: herbata sypana 25.10.22, 12:02
                  Tyle samo na ich opakowaniach

Dla pewności to najlepiej samo kakao bo hot chocolate to jednak coa innego

Moim zdaniem najlepsze kakao to z Ekwadoru typ Ancient National

A jak hot chocolate to tez Hotel Chocolate ma dobre
              • glasscraft Re: herbata sypana 25.10.22, 11:49
                Dzieki, sprobuje z wyprzedazy!
    • mamakamilaikasi Re: herbata sypana 25.10.22, 16:33
      Wiwi a Ty z Londynu jestes? Wiem, ze prosisz o namiary na sklepy online ale jakby ktos chcial kupic stacjonarnie to polecam dzial herbat w Harrodsie. Ceny sa przystepne na przecenach swiatecznych.

Kiedy pracowalam w firmie produkujacej herbaty dla Harrodsa. Właściciel osobiscie jezdzil na plantacje w Indiach aby wybrac najlepsze liscie. Smak wart kazdego pensa (na przecenie)
      • ilonka45 Re: herbata sypana 26.10.22, 21:02
        Mojej synowej mama zawsze w Harrodsie zakupy robi herbaciane, ciasteczkowe itd. Ja w Whittard na prezenty kupuje herbaty różne, po przetestowaniu wszystkich prawie doszłam do wniosku, ze te czarne sypane wcale nie musza być z najwyższej polki, kupuje w Waitrose kenijska, Cejlon i w weekendy się delektuje, w tygodniu zielona sypana na śniadanie. Kiedys kolezanka przywiozła z Estonii zielona „mleczna” i była pyszna, ale jej na online nie mogłam znaleźć, żadne zFortnum&Mason mi nie smakowały specjalnie, najgorszy zakup (w Glasgow)w Whittard ostatnio to herbata o smaku Scottish whisky, znajomym smakowala, mine jej zapach przypominal mokra ścierkę...
        • wiwi1 Re: herbata sypana 26.10.22, 21:29
          Ja wlanie szukam jakiegos sklepu gdzie herbaty beda dobre gatunkowo, czyste herbaty, nie zadne smakowe,. Tez nie jakies polamane, przemielone resztki. Przedewszystkim tak na prawde to mi zalezy najbardziej na rooibos, moze jakas czarna, zielona.
          Dzieki za rozne podpowiedzi. Chyba zamowie rooibos w whittard i zobacze jak smakuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka