Dodaj do ulubionych

zimno w domu!

02.08.06, 21:33
moj problem nie daje nam normalnie funkcjonowac.wprowadzilismy sie do domu w
lutym,lodówka byla nie ztej ziemi,myslelismy ze dlatego iz dlugo stal
niezamieszakny,ale kiedy zaczela nam sie woda lac do sypialni odkrylismy ze
dach jest gorszy niz mozna sobie to wyobrazic,dziury na wylot,rano dretwialy
palce z zimna,rachunek za gaz od lutego do maja=350 funtow,a i tak
marzlismy.wymusilam na landlordzie zmiane dachu,dach nowy a my marzniemy
dalej-sierpien!!!fakt ze jest 15 st,ale moge sobie wyobrazic ze zima bedzie
tak samo jak zeszlej!czy wasze domy tez sa takie zimne?dla mnie to
koszmar,chcemy zaczac starac sie niedlugo o dzidziusia,ale nie moge mieszkac z
malenstwem w takim zimnie.temperatura w domu jest o 3 st wyzsza niz na
dworze.mój mąz wypelnil pianka wszelkie mozliwe dziury i co sie tylko
dalo,dach nowy,a my dzis z lodowatymi nosami siedzimy.myslimy o
przeprowadzce,ale nie wiem czy nie bedzie tak samo:((czy jest sens,bo dom
duzy,cena ok.trudno bedzie podobny znalezc.a jak jest u was?
Obserwuj wątek
    • izabelski Re: zimno w domu! 02.08.06, 23:17
      a mysleliscie o pozyczeniu lub kupieniu
      householdappliances.kelkoo.co.uk/b/a/cp_144801_filter_type_dehumidifier.html

jesli jest ciagle zimno, to mam wrazenie, ze sciany sa mokre i dopoki ich nie
      wysuszycie to bedzie wialo chlodem
      kiedys mozna je bylo kupic tez w Argosie
      • natina0 Re: zimno w domu! 05.08.06, 13:03
        tez tak myslalam,ze wilgoc powoduje to zimno,ale przez cały lipiec(sama wiesz
        jaki byl gorący)wietrzylismy i suszylismy dom calymi dniami,kiedy z dnia na
        dzien ochłodzilo sie, w domu natychmiast tez zrobilo sie zimno!wiec juz nie wiem
        co myslec.piszesz czy myslalam o kupnie bądz wynajęciu.własnie wynajmujemy
        dom,kupno wchodzi w rachube za jakies 2 lata nie szybciej:(a o czym pisalas ze
        mozna bylo w argosie dostac?
        • jusp Re: zimno w domu! 05.08.06, 13:14
          Natia a musicie tam mieszkac??My mieszkamy w dosc starej kamienicy. W lipcu byl
          upal. Na szczescie mieszkanie jest na przestrzal wiec przeciagime sie robilo
          wietrzenie. Teraz jest cudownie. Idealnie. Nie mozecie marzac w lipcu. przeciez
          nie jest tak znowu zimno. Jezeli jednak sciany sa przemoczone to nawet i
          suszenie ich przez rok niewiele da. Pogadaj ze specjalistami. Pradz sie
          jakiegos budowlanca, ale ja wiem ze taty kolega kupil w polsce dom ktory byl
          zawilgotnialy i wdarl sie grzb, ktorego nie sposob bylo wyplenic. Dom musial
          rozbierac (byl drewniany) i wszystkie elementy suszyc a podgnile wymieniac.
          podobno nowy dom by kosztowal polowe tego co on wydal na te ceregiele. jezeli u
          ciebie sa jakies zawilgocone sciany, deski itd to wejscie grzyba jest bardzo
          mozliwe a to nie tylko jest niebezpieczne dla dzieci ale i dla doroslych.
        • izabelski Re: zimno w domu! 06.08.06, 15:38
          sugerowalam powuyzej, zeby kupic lub pozyczyc
          dehumidifier

wlaczyc go na 24h i zobaczyc ile odciagnie wody ....
          • natina0 Re: do izabelski 06.08.06, 17:38
            sorki ja myslalam ze masz na mysli dom i podalas mi link:))głupol ze mnie.powiem
            ci szczerze ze nie widzialam o istnieniu takiego urzadzenia,na jakiej zasadzie
            ono dziala,myslisz ze uzywane tez mozna dosc sprawne kupic?
            • izabelski Re: do izabelski 07.08.06, 02:12
              moze warto pojsc do wypozyczalni i wypozyczyc na dzien
              www.hss.com/g/56734/Pump_Dehumidifier.html
              nie wiem, czy miozna kupic uzywany o dobrym standardzie
    • natina0 Re: zimno w domu! 05.08.06, 22:17
      nie oczywiscie ze nie musimy tu mieszkac,wlasnie dlatego pytam jak jest u was?bo
      szczerze mowiąc nie wiem jak rozpoznac czy dom bedzie cieply czy nie wybierając
      nowy.Grzyba o dziwo!nie ma.dom jest z cegly,dach jak pisalam nowy.w polsce
      mieszkalam w 3 pokojowym szczytowym mieszkaniu(ocieplone,okna plasiki)tam
      wiecznie bylo cieplo.moze dlatego ze to duzy przestrzenny dom,do tego sciany są
      kremowe,dywany kremowe,zero tapet,na scianach nie wolno nic wieszac,wiec sam
      wystrój jest bardzo surowy i zimny.na pewno zauwazylyscie ze angolom wiecznie
      cieplo,nawet zimą na krótkim rekawku wyskocza,wiec moze i te domy takie budują
      lekkie.nie mam porownania dlatego bardzo prosze piszcie jak jest u was,moze to
      zmobilizuje mnie do przeprowadzki.czy Wy wyobrazacie sobie że prze 9 mscy w roku
      ja rano ubieram sie po kołdrą i prosto ide do pracy?dopiero tam do toalety?bo w
      domu w wc jest taka lodowka ze nie zdjełabym spodni i nie usiadła na lodowata deskę!
      • lamarea Re: zimno w domu! 06.08.06, 11:14
        fakt ze przez 9mcy grozi przymarzniecie do deski klozetowej,bylby dla mnie
        powodem zeby uciekac.Chyba niektore domy tak maja-wytrzymalismy w podobnym
        2tygodnie - wygladal niegroznie,niby plastikowe okna,zadnych szpar,a zimnica nie
        do wytrzymania.Wialo nam od dachu(chyba ich nie ocieplaja).Teraz mieszkamy w
        kamienicy,polmetrowe mury,plastiki,nad nami sasiedzi,pod nami sasiedzi i jest ok.
        Swoja droga mozna smialo myslec o dziecku w takich arktycznych temperaturach-w
        zimnie wszystko szybciej sztywnieje ;)))) Przepraszam, glupoty mi w glowie.
        Pozdrawiam,ja bym wiala jak najdalej.
        • natina0 Re: zimno w domu! 06.08.06, 12:40
          no ładnie,ładnie,głupoty ci w głowie;)nasz dach nie ma izolacjii,lanlord ma to
          zrobic w najblizszym czasie,ale cos mi podpowiada kobieca intuicja ze to nic nie
          pomoze bo te sciany rzeczywiscie chyba są wilgotne,nawet farba z nich
          odchodzi!!!slub za 4 tygodnie wiec nie moge teraz sie zabierac za wyprowadzke
          ale napewno zaraz po powrocie to zrobimy:).podrawiam i dziekuje
          • jusp Re: zimno w domu! 06.08.06, 15:17
            bardzo sluszna decyzja. My mamy mrowki faraonki (co prawda jest ich niewiele
            czasem zobaczy sie jedna czy dwie, a dopytywalalam sie sto razy czy nie ma
            robakow.Ogladalismy ale pojedynczej mrowki nie zobaczysz. Teraz mnie tylko
            mobilizuja by trzymac porzadek, bo wiem ze jezeli beda okruchy czy inne
            jedzenie t jeszcze sie sprowadza
            • natina0 Re: zimno w domu! 06.08.06, 17:40
              matko!wiem co to znaczy faraonki wiele sie z nimi nawalczylam w polsce,znam
              bardzo skuteczny sposób aby w 2 dni zabic cale gniazdo łacznie z królową;)przez
              lata walki doszlam do perfekcji;)
              • robak.rawback mow jaki to sposob na zabicie - no text 07.08.06, 00:20

• jusp czekam na podpowiedz co zrobic z tymi mrowkami. 07.08.06, 20:24
                  sa u nas i w mieszkaniu pod spodem. na samym dole u landlorda podobno ich nie
                  ma - chociaz jakos trudno mi w to uwierzyc. podpowiedz nie cierpie zadnych
                  robakow w domu.
                  • natina0 Re: czekam na podpowiedz co zrobic z tymi mrowkam 08.08.06, 12:06
                    podaj swojego maila to Ci napiszę
                  • izabelski Re: czekam na podpowiedz co zrobic z tymi mrowkam 08.08.06, 12:57
                    pojdz do apteki
                    kup boric acid w aptece
                    jest to bialy proszek
                    wymieszaj pol na pol z cukrem - po lyzeczce
                    dodaj kilka kropel wody
                    wlej do plaskeigo pojemnika i ustaw je na drodze wedrowek mrowek
                    jak jedna zasmakuje 0- reszta przyjdzie i wylize
                    po kilku dniach mrowki znikna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka