Dodaj do ulubionych

Przeprowadzka a GP

09.08.06, 11:47
Za 10 dni przeprowadzamy sie z rodzinka do nowego domu i sporo spraw z tym do
zalatwienia, bo przeciez zmienia sie nam adres zamieszkania.
Dziewczyny jak to jest ze zmiana lekarza i ogolnie GP po przeprowadzce.
Mam dwojke dzieci i z najmlodsza (11 tyg) jeszcze dosc czesto mamy wizyty u
lekarza, bo to wysypka, katar czy szczepienie. Jak dlugo czeka sie na
formalnosci zwiazane ze zmiana lekarza i czy po zgloszeniu w macierzystym
osrodku o przeprowadzce, to te sprawy zalatwia GP?
Poradzcie jesli cos wiecie na ten temat.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kingaolsz Re: Przeprowadzka a GP 09.08.06, 13:24
      Sama musisz sobie znalezc nowego GP. Jak sie zapiszesz, to w zasadzie od razu
      moga przyjmowac, ale papiery od poprzedniego GP beda szly troche ( u nas bylo
      to 6 tygodni).
      Dodam jeszcze, ze ja nie zmienialam zaraz po przeprowadzce, bo "stara" GP
      zgodzila sie nas nadal przyjmowac, ale szybko to ja postanowilam, ze
      potrzebujemy nowego lekarza.

Pozdr
      Kinga
      • ageminix Re: Przeprowadzka a GP 09.08.06, 14:12
        Wejdz na www.nhs.uk tam znajdziesz namiary na najblizszego GP.. Zapisujac
        sie do nowego GP wypiszesz formularze i oni sobie juz sciagna Twoje dane od
        starego GP. U nas po tygodniu mozna bylo umowic sie na wizyte.
        • wyspowamatka Re: Przeprowadzka a GP 09.08.06, 14:55
          My wlasnie jestesmy po przeprowadzce miesiac temu i u nas jest akurat z GP bez
          problemu bo przeprowadzilismy sie do domku na tym samym osiedlu tyle ze 100
          mterow dalej. Ale pomijajac GP to bez roznicy jak daleko sie przeprowadzasz czy
          10 m czy 385 km czy 567 mill to musisz wszystkich poinformowac o zmianie
          adresu. I tak zaczynasz od licznikow gazu wody pradu przez telefony kablowki
          TV licence , ubezpieczenia lekarzy, dkumenty, prawojazdy, banki prace itd ,
          itd...... . W naszym przypadku bylo 28 insytucji w ktorych musielismy dokonac
          zmian danych. No normalnie koszmar. Ale wracajac do lekarza to idziesz do
          osrodka zdrowia ze starymi kartami (fioletowe od GP) i tam wypisujesz nowy
          adres i zostawiasz na miejscu w osrodku. I tyle. Jak pani bedzie mila to nie ma
          znaczenia moze umowic cie nawet na jutro a jak bedzie nie mila to najpierw
          zrobia wam badania mocz, cisnienie, czasami krew i wtedy dopiero cie przepisza.
          Ale nie martw sie dopoki nie bedziesz nalezala do nowego lekarza to nalezysz do
          starego.
    • agancarz Dzieki za odpowiedzi 09.08.06, 15:42
      Kurcze az mnie przeraza to zalatwianie formalnosci zwiazanych ze zmiana adresu
      zamieszkania.
      Wyspowa Mamo jakby co, to bede sie z Toba konsultowac, bo Ty to znasz temat na
      goraco :D
      Dzieki dziewczyny za info
      Pozdrawiam
      Gabrysia
      Moje aniolki
      Dawid
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka